İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İstanbul'u havasına pek güven olmuyor. Birkaç yıldır bu forumu sessizce takip ederim. Hatta son 2 yıldır kış geceleri sistem beklerken sizlerle birlikte ben de uyumadım. :) Millete kar yağacak diye caka basıp işe sabah hırkayla gidip rezil olmuşluğumuz da var :)


    Burada zaten yapılan şey öngörü ile birlikte hayata heyecan katmak. Bekliyoruz bir umut yağar diye.


    2 yıl içinde buradaki net öğrendim tek şey modellere ve İstanbul'u havasına güven olmaması. Son saniyede kuş olan onlarca sistem geçti ve umut bitmişken yağan lapa lapa kar da var. :) Modelleri takibe devam edip anı yaşamak en güzeli. Ben şahsen kuşa dönse bile o sistemi beklemekte heyecanı yaşamaya bayılıyorum ama daha çok bayıldığım şey yerde tutan karda kızlarımla kar topu oynamak. :)


    Şahsi tahminim eldivenleri hazırlayın. Kar yağmasa da elleriniz üşümez. :)

  • Öğle diyagrami. Olumlu degisimler var (en azindan sabahki gibi ip gibi degil) ama yetersiz:chinese: Daha araligin basindayiz umudunuzu yitirmeyin hatta artırın çünkü aralığın bos gecmesi ocağın guzel gecmesine isaret olabilir. İlerleyen zamanlarda kendini belli eder hatta bu hafta icerisinde diyorum:)--

    Einmal editiert, zuletzt von Snowcharm () aus folgendem Grund: Cümle eklendi

  • Benzer şekilde ben de yaklaşık bir yıldır takip ediyorum. Dikkatimi çeken beklentilerin çok aşırı boyutlarda ifade edilmesi. Burada birçok arkadaş "kar kıyamet ortalık yıkılacak" derken MGM veya Ntvhava sitelerine bakıyorum "karla karışık yağmur ve yağmur" gibisinden ifadeler var. İyimser beklentiler güzel ama ardından hayal kırıklığı daha kötü oluyor maalesef.


    Ben de çok isterim 1986 kışı gibi, 2003'te Hadımköy'de beş servis minibüsü ve 138 öğrenciyle 30 saat mahsur kaldığım zamanki gibi yağışlar. Fakat maalesef HavaForum'daki başlığı hevesle takip etsem de telefondaki hava durumu uygulaması ve Ntvhava gibi sitelerdeki verilere göre kendimi hazırlıyorum artık.

  • @kibitzar hocam,


    Burada belirtilen sizlerin de söylendiği gibi beklenti, bahsettiğiniz ntv hava yada cep telefonu uygulamasında belirtilen ise tahmin.

    Gerçek hayatta yaşamak nasip olmuyor, bari hayallerini ve beklentilerini kısıtlamayalım insanların :)


    Buralarda belirtilen beklenti, tahmin bazlı oluşan bir beklenti değil.

    Gönülden geçenler diyelim.

  • Tabii ki. Beklentileri kısıtlamak ne haddime, öyle anlaşıldı ise kusuruma bakmayın.

  • Tabii ki. Beklentileri kısıtlamak ne haddime, öyle anlaşıldı ise kusuruma bakmayın.

    Estağfurullah hocam, takılıyorum bende :)



    GFS 25-26 Aralık için bir şeyler denemiş ama son saatlerde bile u dönüşü yapabilen sistemler için muazzam uzun bir süre.

    Olsun, en azından ihtimalini de görmüş olduk :)

  • Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! Cuma namazı sonrası yağmur duası yapılacak.


    Diyanet İşleri Başkanlığınca, son dönemde ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle yarın cuma namazı sonrası bütün camilerde yağmur duası yapılacak.


    Edinilen bilgiye göre, "Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız" konulu hutbe, cuma vakti Türkiye genelindeki camilerde okunacak.

    Suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarıların yapılacağı hutbede, cuma namazının farzından sonra yağmur duası edilecek.