Formula 1'e Dair Her Şey [Formula 1 Genel Konu]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bugün ki yarış uzun süre unutulacak gibi değildi.Her ne kadar sonuca üzülsem de son hafta hala max avantajlı görünüyor.Stratejilerini ona göre yapmaları gerek.

  • Önceki sene Abu Dabiyi Max 15sn gibi ciddi bir farkla kazanmıştı. O yarışın pit stoplarına baktığımda ilk 4(VER, BOT, HAM ve ALB) tek pit stop yapmış. Acaba bu fark iki pit stoptan dolayı mı oluştu diye kontrol etmek istedim. Abu Dabideki bazı virajların hızlandırılması sebebiyle önceki seneye göre Mercedese avantaj sağlayacaktır ancak bu avantaj ne derecede olacak onuda haftaya göreceğiz.

  • Pilotaj ile ilk sektörü kendi avantajına çevirebilir Max, 2. sektör tam Mercedes-Toto-Hamilton ve Yas Marina yetkileri ile birlikte yapılmış sanırım.Son sektör yine Max pilotaj ile avantjına çevirebilir.Geçen seneki hali olsa pistin Max çok rahat kazanırdı.Tüm haksızlıklara karşı inadına Max diyoruz.Yüksek ihtimalle Honda/Redbull kumar oynayacak motoru tam güçte çalıştıracaklar düzlük hızı kazanmak için normalde motorların bir kaç yüzdesi tam yükte açılmaz motoru korumak için.

  • Bu arada arada kaynamasın, çok iyi bir flood olmuş, floodun tamamını okuyun lütfen nasıl hak yenir on numara ders Massi tarafından.Bu arada arkadan çapıp ceza yemeyen tek pilot sanırım Hamilton, buna benzer olay 2017 Azerbaycan'da yaşanmış Vettel ceza almıştı çarptığı için, Hamilton tabikide kınama bile almadı çünkü bir kınama daha alırsa 10 sıra cezası var.


  • Pilotaj ile ilk sektörü kendi avantajına çevirebilir Max, 2. sektör tam Mercedes-Toto-Hamilton ve Yas Marina yetkileri ile birlikte yapılmış sanırım.Son sektör yine Max pilotaj ile avantjına çevirebilir.Geçen seneki hali olsa pistin Max çok rahat kazanırdı.Tüm haksızlıklara karşı inadına Max diyoruz.

    En azından iki viraj hızlandırılması yerine bir viraj hızlandırılsaydı yine kolaylıkla yarış ve şampiyonluk Max ta derdim. Max ne yapıp edip Pole’ü alıp 1. Ve 3. Sektörde farkı açmalı.

  • En azından iki viraj hızlandırılması yerine bir viraj hızlandırılsaydı yine kolaylıkla yarış ve şampiyonluk Max ta derdim. Max ne yapıp edip Pole’ü alıp 1. Ve 3. Sektörde farkı açmalı.

    Perez mutlaka ilk 5'e girmeli sıralama turlarında artık ne yapsın ne etsin bir şeyler yapsın bugün açıklama yaptı Max için elimden gelenini en iyisini yapacağım diye.Perez ilk sıralara yakın olursa erken pit ile Hamilton'u arkasında tutabilir ve yavaşlatabilir o yüzden çok önemli mutlaka Perez'e ihtiyaç var takımlar şampiyonası gitti zaten o yüzden Perez'i iyi kullanmalı Redbull, aynısını Mercedes yapacak çünkü Bottas üstünden.

  • neden bilmiyorum bende max i tutuyorum yazılanları okuyunca baya taraftarı varmış sevindim son yarış baya izlenecektir

    bu arada bugün beşiktaşın şampiyonlar ligi maçı varmış tesadüf demin gördüm ne kadar içler acısı bu sene durum normalde bugün maç konuşmak lazımdı

  • Pilotaj ile ilk sektörü kendi avantajına çevirebilir Max, 2. sektör tam Mercedes-Toto-Hamilton ve Yas Marina yetkileri ile birlikte yapılmış sanırım.Son sektör yine Max pilotaj ile avantjına çevirebilir.Geçen seneki hali olsa pistin Max çok rahat kazanırdı.Tüm haksızlıklara karşı inadına Max diyoruz.Yüksek ihtimalle Honda/Redbull kumar oynayacak motoru tam güçte çalıştıracaklar düzlük hızı kazanmak için normalde motorların bir kaç yüzdesi tam yükte açılmaz motoru korumak için.

    hamilton ve mercedes tam bir emek hırsızı. inşallah max alır.

  • Perez mutlaka ilk 5'e girmeli sıralama turlarında artık ne yapsın ne etsin bir şeyler yapsın bugün açıklama yaptı Max için elimden gelenini en iyisini yapacağım diye.Perez ilk sıralara yakın olursa erken pit ile Hamilton'u arkasında tutabilir ve yavaşlatabilir o yüzden çok önemli mutlaka Perez'e ihtiyaç var takımlar şampiyonası gitti zaten o yüzden Perez'i iyi kullanmalı Redbull, aynısını Mercedes yapacak çünkü Bottas üstünden.

    Perez Hamiltonun önünde kalıp en azından Brezilyadaki gibi oyalayabilse yeterli olur mu olmaz mı emin değilim ardı ardına gelen iki up uzun düzlükte mercedese karşı ne kadar savunma yapılabilir muamma.

    Cidde de Verstappen 1 ve 2. Sektörde 0.4-0.5 sn fark açıyordu Hamilton son sektör ve ilk düzlükte bu farkı kapatıyordu.

    Abu Dabide RedBull’un işine gelecek 1. Ve 3. Sekörler ve Mercedesin farkı kapatabileceği 2. Sektör mevcut.

    Eğer Motor farkları(redbullun eski-mercedesin yeni) olmasaydı Azerbaycan gibi bir yarış bizi bekliyor olabilir derdim. Belkide RedBull motorunu önceki yarışlarda zorlamayıp bu yarışa saklamış olabilir emin değilim.

  • Abu Dabi’nin yeni hali Mercedes Park’a hoşgeldiniz..

    Ne kadar rezil bir pist olmuş bu ya dümdüz pist. Ne geçiş olur ne bir şey. Mercedes motoru düzlükte uçak zaten hamilton'a inanılmaz avantaj sağlamışlar gene. Senelerdir mercedes'i,hamilton'u kayırmakla meşguller. Gerçekten f1'i bitirdiler şu sevdalarına artık zevk alamaz,izleyemez olduk. Sırf bunlar yüzünden bile hamilton'a kimse saygı duymamaya başladı. Pilotluğuna laf yok ama bu kadar kayırılmaya artık insanlar nefret etmeye başladı. Geçen hafta yaşananlar tam bir skandaldı. O geçiş sahnesinde önde hamilton olsun aynı hareketi verstappen'e yapsın ceza alırsa ben bir daha f1 izlemem. Skandal ötesi kararlar çıkıyor. Herkesin verstappen'i şampiyonluk yolunda destekleme sebebi de bu. Bir grubu yıkmak istiyor izleyiciler artık.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Diğer adaylarada verstapen ve hamilton a takılan motor süspansiyon vs sistemler eşit şekilde yerleştirilmeli herkes aynı araç gücü ile yarışmalı

    Öbür yarışçılara haksızlık resmen bu herkes adil şartlarda yarışmalı

    Yarış galibini motor gücü değil sürüş teknikleri belirlemeli