HF Ekonomi Hattı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kamu Bankalarında "görev zararı" denen bit kavram mevcut.

    Son dönemde kullandırılan kredilerin geri dönmeyen kısımları da bu görev zararı hanesine yazılmış olacak çünkü söz konusu kredileri Hazine ve Maliye Bakanlığının direktifleri doğrultusunda dağıtıyorlar .


    Ayrıca Bireysel Temel İhtiyaç Destek kredisi olarak dağıtılan krediler, kredi garanti fonu kefaletinde dağıtıldı yani devlet vatandaşa kefil oldu bu süreçte. Sonuçta dönmeyen kredilerin acısı yine vatandaştan çıkacak .Bu kredileri çeken ve çekmeyen herkesten hepimizden...



    Kamu Bankaları popülizm ve partizanlık aracı olarak kullanıldığı sürece" görev zararı"kaydetmeye devam edecekler.


    Fazla ayrıntıya girmeye gerek yok.Kulüp başkanlığı yapmış olan bir iş adamımız, yeterli nakit varlığı olmadığı halde Ziraat Bankasından kullandığı kredi sayesinde, Ana akım medya kuruluşlarından birini rahatlıkla satın alabiliyor.

    Hem de sadece bir talimatla..

  • Son birkaç gündür bilgi vermiyorum. Maalesef 400.000 yeni borsada yatırım yapan ama konuyla ilgili en ufak bilgisi olmayanları gördüm başka forumlarda. Belkide çaresizlikten kredi çekip giren ve parasının %50 sinden fazlasını kaybeden, eşiyle bu yüzden ayrılan.,çok mağdur kişi var. Ama artık aptallık zirve yapmış mesela değeri yıllarca 5tl ile 10 tl arasında işlem gören hisse 30 40 tl giderken alım yapmışlar. Şimdi 15 20 tl arasına gelince yıkılmış ümitler, devletten yardım isteyenler vs. gibi anlamsız istekler. Ve bu mağdurların neredeyse tamamı spekülatif alımlara kanmış, aracı kurum-firma ortakları-spekülatörler üçgeninde yem olmuşlar. Borsada para kazanmak bilene kolaydır. Orta ve uzun vadede hiç bir şey bilmeseniz de kazanırsınız. Ama al sat yapıp kısa zamanda köşe dönmek isteyenlerin durumu ortamdır. O yüzden bahis oynar gibi borsada oynamayın kurtlara kuzu olmayın...

    Kesinlikle katılıyorum, orta ve uzun vade hariç al - satçılar tamamen kumar oynuyorlar. Ülkemizde herşeyde olduğu gibi burda da çakal çok.

    Mesela dolar 7,20 leri gördüğünde hangi yatırım şirketlerinin veya spekülatörlerin kaç kişiyi arayıp veya görüşüp bu fiyattan dolar aldırdıkları kesinlikle araştırılmalı.

    Ben kendim şahsen bir kaç yerden arandım o zamanlar.

    Bu sadece ufacık bir örnek, hangi hisseler şişirilip insanların alınması sağlandı, bunun önüne nasıl geçilir bunların iyi araştırılması lazım.

    Ülkemizde bilgi eksikliği yeterince var ve bu bilgi eksikliğini kullanıp son umut bu işe yönelen insanları aç kurdun avı beklediği gibi bekleyen insanlar var.

    Hikayeleri dinledikçe çok üzülüyorum.

  • Paralı olduğu için bu bahsettiğimiz yatırımcılar bir senetteki alım satım kademelerini görmüyorlar. İşlem hacimlerine bakmıyorlar. Baksalar düşen kağıttan bile nasıl para kazanıldığını görecekler. Tahtacının psikolojisini bile anlamak gerekiyor. Yani günlük al satta para kazanabilmek zor iştir. O yüzden bilmiyorsanız hep orta ve uzun vadede yatırım tavsiye ederim.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Eskiden devlet planlama teşkilatı vardı. Sanırım 2011'de kapatıldı. Ekonomiye etkisi konusunda merak edenler araştırabilir. Çok ciddi ve itibarlı bir kurumdu.

  • Ziraat Bankası yeni yönetim kurulu başkan yardımcısı Veysi Kaynak oldu.

    Kendisi bir avukat ve hiç bankacılık deneyimi yok..

    Aynen böyle devam...

    hocam yine de güreşçinin banka da yönetici olmasından iyidir.

  • Biraz önce bir köşe yazısı okudum. Kendisini bu aralar okumayı seviyorum, kalıplaşmış birbiri ile aynı köşe yazılarından ayrılır cinsten yazılar yazıyor.

    Nissan'ın Barcelona şehrinde ki fabrikayı kapatmasını ve virüs sebebiyle binlerce vatandaşı ölen Barcelona şehrinin insanlarının bu kapatma kararı sonrası yaptığı eylemden bahsederek konuyu çok güzel örneklendirmiş.

    Ülkemiz için virüs sonrasının fırsat olması için ne yapmamız gerektiğini diğer ülkelerin yaptıklarından örnek vererek anlatmaya çalışmış.



    https://t24.com.tr/yazarlar/is…baskalarina-rekabet,27018

  • Geçtiğimiz günlerde hamza yerlikaya’nın vakıfbank yönetim kuruluna atanmasıyla beraber, aldığı toplam maaş sayısı 4’e yükseldi.


    hamza yerlikaya, bakan yardımcısı maaşı, cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı ve sporcu şeref aylığının yanı sıra 4’üncü maaşını vakıfbank’tan alacak.

  • Arkadaşlar iyi niyetle açtığım konuda ki üzerine basa basa siyasi mesajlar atmayın uyarıma rağmen devam eden mesajlar oluyor. Ekonomi adına bilgilenmek varken bu tür mesajlar konuyu maalesef baltalıyor. Yönetimi mesaj sil-konuyu bir süre kapalı tut gibi meşgul etmemek adına konuyu arşive kaldırılmasını rica ediyorum...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...