Beyaz Kış Bitmedi... 27 Şubat'ı Bekleyin...

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Allah biz tahmincilere de siz takipçilere de karsevenlerin tamamına da sabırlar versin diyorum başka da birşey diyemiyorum...

    Hocam en azından yağmur alalım yağmur berekettir. Kar kısmına gelince de 3 senedir cefa çekiyoruz. Sonumuz hayır olsun valla.

  • Son modeller ışığında maalesef görülüyor ki bu kışı da hüsran içinde kapatıyoruz. Polar vorteks o kadar çok büklüm oldu ki koskoca Sibirya bile yerinden oynayamadı, Şubat ayı normalde Sibirya YB nın kıta da hakim olduğu en belirgin aydır buna rağmen deyim yerindeyse çıt çıkmadı. Sanırım örümcek Atlantik AB ları ömrünü Mart ortasına kadar sürdürecek. Ondan sonra da zaten kış bitiyor,bu durumda görünen o ki serin bir ilk bahar bizi bekliyor...

  • aslinda 3 senedir yagmiyor degil, yagdi ama bir gunluk havada ya da yerde bir kc cm anca gorduk.

    Ama guzel bir ortu almadan ust uste 3 sene gectigini ben de pek hatirlamiyorum.

  • Diagramme GEFS

    Özellikle istanbul diyagramı üzerinden açıklama yapmak istedim keza karsızlık sendromunun en fazla etki yaptığı ilimiz istanbul ve aslında diğer kıyı bölgeler ve iller için de temel referans kaynağı. Görüldüğü üzere bundan yaklaşık 11 gün önce 27 Şubat tarihinden itibaren beklediğimi ifade ettiğim sert salınım benim öngördüğüm kadar sert bir şekilde gelmiyor. Zira ben iskandinav destekli bir salınım bekliyordum. Öncelikle tahminimdeki bu yanılmayı sizlerle paylaşıp beklenti içine sokmuş olduğum iyi niyetli kar seven dostlarımdan özür diliyorum.

    Kışın henüz bitmediğini söylemekle birlikte doğanın hafiften uyanışa başlamış olduğu önümüzdeki günlerde vortexin insafına kalmış orta kuvvette salınımlar almaya devam edeceğimizi söyleyebiliriz.

    Ben takipte olmaya devam edeceğim. Hepinize sağlıklı ve neşeli günler dilerim.

  • Küresel ısınma faktörünü her geçen yıl biraz daha hissediyoruz,bu kadar karbon salımı sonucu ve bir şey yapılmaması,buzulların çok hızla erimesi, 2090 yılında erimesi öngörülen toprak buzulların şimdiden erimesi gibi çok hızlı gelişen bu olaylar ,iklimi inanılmaz etkiliyor, bu olayların hepsi geri dönülmez sonuçlar doğuruyor.

    Bundan sonra çok extrem değişimler olmadığı sürece 750-1000 rakım altı yerlerin kar görme olasılığı her geçen yıl azalacak gibi gözüküyor,belki beş on yıl sonra bu rakam 1500 mt çıkacak..

    Dünya oluşumundan bu yana hiç bu kadar hırpalanmamıştı..Tek kurtuluş da henüz bilimselliği kanıtlanmamış mini buzul çağı gibi gözüküyor..Yaradan insanlık için buna da bi çare bulacaktır,Allah yardımcımız olsun.

    Biraz karamsar konuştum ama maalesef gerçekler de böyle..

  • bu topraklar daha nice güzel kıslar gorecektir allahın izniyle.tabıkı sıklıkları azalacaktır ama daha coook sırasını bekleyen nice sistemlerımız var iz bırakan..allah ömür verirse,yaşayıp görürüz..

  • Zaten insanlar eğer burada açılan başlığa kesin gözüyle bakıyorsa kusura bakmasın. Gitsin kumda oynasın. Bu işler öyle kolay değil. Hele ki ülkemin hava tahmini hiç kolay değil. Akdenizi var. karadenizi var. İzlandası sibiryası Romanyası ukraynası libyası. Tahmin edilir. Olur ya da olmaz. Bu kadar basit.