Beyaz Kış Bitmedi... 27 Şubat'ı Bekleyin...

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Mgm nin 5 günlük tahmininin altında 1.ve 2.günler için %80-90 tutarlılık, diğer günler için %65-80 tutarlılık vardır diyor. Devletin bir resmi kuruluşunda kurumsal bir yapıda yapilan tahminlerin tutarlilik yüzdeleri gösteriyor ki tahmin kolay bir şey değil. 5. Gün için %65 diyorsa mgm 17 gün önceden tahmin yapmak zordur ve yanılma payı ne kadar yüksektir dusunmek gerekir. Eleştirel yaklaşanlar malesef meteorolojiyi bilmeden yazıyorlar. Kuran-i kerimde ayet var bu konuda 3 şeyi bilemezsiniz diyor . Çocuğun cinsiyetini , yağmurun ne zaman yağacağını, kıyametin ne zaman kopacağını. Tahmincilerimizin daha rahat yanilmaktan çekinmeden tahmin yapmalari çok değerli bir durum bana göre.

  • Havalar artık sinirleri de geriyor, son düzlüğe girdik halen gergin bekleyiş sürüyor. Her ne olursa olsun kimsenin kimseyi suçlamaya hakkı yok, sonuçta bu bir tahmin.

  • Selamlar,burdaki çoğunluk,özellikle uzun vadeli yapılan tahminlerin,gerçekleşme ihtimalinin gün sayısı artikca sapma göstermesini doğal karsiliyacak insanlardan olusuyo,mantıklı olanda budur,bu işi profesyonel olarak yapan insanlarında,sabah istanbulda parçalı bulutlu bir hava beklediğini söyledikten sonra,öğlen fatihde 3 e kadar aynı gün fena olmayan bir yağmura şahit olduktan sonra,ilk söylediğim,uzun süreli tahmin konusu pekde mantıksız gelmiyo.Yalniz neden anlasilamiyoruz acaba.Bir filmde geçen söz derki,şampiyon olmak , bir gün kaybedeceğini bile bile yinede koşmaktır.Bizde böyle konu başlığını görünce,ister istemez bir hayal kuruyoruz,tüm şehir beyazlar içinde,belki yagmiycani bile bile,yinede bir umut yağarsa diye .Belki işte bu yüzden aramızdaki fark.Burdaki her amatör tahmin yapan arkadaşlar benim için birer sampiyondur.

  • Abi ne uzun vaade adam akıllı nötre düşüyor ne modellerde var ne diyagramlarda buna göre konuştum

    Bahsettiğiniz veriler 10 gün çarpı 24 = 240 saate kadar fikir verebilir ki o vade bile değişebilir

    18 Şubat + 240 saat = 28 Şubat’tan sonrasına olumlu olumsuz manada garanti konuşamayız

    Mart ayı içinde ve korkarım Mart’ın ikinci yarısında bile kış sarkaçları oluşursa şaşırmamak için şimdiden kapatmayalım

    Sistem beklemek yada beklememek yerine herşeye açık olup atmosferi takip etmek daha zevkli olabilir çoğumuz için

  • Benim Mart 15 e kadar umudum her zaman vardır her kış. Ama sonrası Allah kerim... Bakalım bu sene Mart nasıl geçecek acaba? Merakla beklemekteyiz... Ama ilk yarısı için endeksler sanki bir haraketlilik olabilecek gibi duruyor. Cold.EFso hocamında dediği gibi atmosferi takip etmek zevklidir... Zaten bizi bizden alan o takip tutkusudur:) Bakalım takipteyiz her zaman ki gibi... Ben bu sene yani batı bölgelere 89 . Dakka gibi bi gol atacağımızı düşünüyorum tatmin edici bir sistem için... Kısmet bakalım...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Ulan bakıyorum, valla memlekette herkes kafayı kırmış. Tamam yağsın, güzel okey de tartışmak nasıl bir saflık düzeyi, 4 yıldır çözemiyorum. Relax olun, kalbinizle, duygularınızla değil, beyninizle yazmaya gayret edin

  • Bende onu diyorum o zaman herkez yapar bir farklı olmalı en azından tutarlılık anlamında burada tahminlere bakıp umutlanan sonra sinirden tırnaklarını yiyen insanlar var wildleo1907

    artik saygisizlik yapilmaya baslandi hocalarimiza ve hocalarimiza yapilan saygisizlik hepimize yapilmistir, bu gibi insanlara hepbirlikte tepkimizi gostermemiz gerekiyor. engellenmekten anlamaz bunlar hesap acar tekrar gelir....

  • Bugün yaş günüm, 50 yaşına gidim, bu hayatta öğrendiğim en büyük tecrübe, boş konuşan insanları kaale alıp,

    boşu boşuna bir şeymiş gibi hissettirmeyeceksin, çünkü daha da gaza gelip, daha çok saçmalayabiliyorlar, sonra o sarmal içine senide çekiyor, anlamsız boş bir konu için gereksiz geriliyorsun. O nedenle Wildleo 1907 kardeşim

    gereksiz insanları kaale alma, bırak öğrensinler öyle konuşsunlar..

    Maalesef toplum artık iyice bozuldu ve cahilleşti, ağzı olan konuşuyor ,ne eleştiri yapmayı biliyorlar nede öğrenmek istiyorlar, hep haklılar, bu tiplere bir şey anlatmak imkansız..Allah yardımcın olsun..

    Sistem gelir -gelmez ,takip edip her seferinde bir şeyler öğrenmek varken, hesap soran bir guruhtan ne bekleyebilirsin ki..

  • Bugün yaş günüm, 50 yaşına gidim, bu hayatta öğrendiğim en büyük tecrübe, boş konuşan insanları kaale alıp,

    boşu boşuna bir şeymiş gibi hissettirmeyeceksin, çünkü daha da gaza gelip, daha çok saçmalayabiliyorlar, sonra o sarmal içine senide çekiyor, anlamsız boş bir konu için gereksiz geriliyorsun. O nedenle Wildleo 1907 kardeşim

    gereksiz insanları kaale alma, bırak öğrensinler öyle konuşsunlar..

    Maalesef toplum artık iyice bozuldu ve cahilleşti, ağzı olan konuşuyor ,ne eleştiri yapmayı biliyorlar nede öğrenmek istiyorlar, hep haklılar, bu tiplere bir şey anlatmak imkansız..Allah yardımcın olsun..

    Sistem gelir -gelmez ,takip edip her seferinde bir şeyler öğrenmek varken, hesap soran bir guruhtan ne bekleyebilirsin ki..

    Ne kadar alimle tartıştıysam kazandım. Ne kadar cahille tartıştıysam kaybettim demiş Ebu Hanife. O kadar kendimi verip yaz kış demeden çalışıyorum, kafa yoruyorum, ama hala sıkıştığım yerde Cold.EFso ve @4 Şubat üstadım hariç kimseye soru sorma cesaretini bile bulamıyorum, olurda saçmalarsam diye. Ama bazıları görüyorum ki benim soru sormaya utandığım insanları acımasızca eleştirebilecek kadar bilgi sahibi olmuşlar. Kendilerinden rica ediyorum, birazcık bana vakit ayırsınlar ki, bende yazarlardan bile üstün olayım. O kadar aptalım ki 4 yıldır hala çaylak sayıyorum kendimi 😎

    wildleo1907 üstadım, hazır cesaret bulmuşken birkaç soru sorayım,

    Modeller güçlenen bir Sibirya ve pasifik yükseği denemeye başladı. Bu bir hayal ürünü mü, yoksa bu yönde destekleyen veriler var mı?

    Hayırlı akşamlar.

  • DoquKaradeniz28 kardeşim nazik açıklamaların için öncelikle teşekkür ederim. Az önce bir dünya açıklama yazdım ama telefonda kayboldu gitti. Sorularınıza gelince bence sibirya zor keza termik bir YB olan sibirya kendi bölgesindeki pozitif sıcaklık anomalisi nedeniyle sağlam bir YB üretmekte zorlanabilir. Ama iskandinavya için bu dediğiniz geçerli olabilir. Ben basınç yükselişini o bölgede bekliyorum. @4 Şubat Dennis kasırgası bence kendisi basınç dizilimleri üzerinde bir etki yaratmaktan ziyade bir sonuç. Genellikle böyle derin AB ler ardından durgun havayı getirirler. Doğu Atlantikte basınç yükselişi ile sonuçlanabilir. Serin bir bahar genel anlamda gerçek olabilir. Ama durun hele baharı bekleyen kumrular pardon akbabalar azcık daha bekleyecekler. ECMWF bu sene bence başarısız bir sezon geçiriyor o da diğerlerine uyacaktır.

    Selamlar sevgiler

  • Forumda yaşı 14 15 olan kardeşlerimiz baya mevcut. Fazla aldırış etmeyiniz.

    Yaş konusunda eleştirmenizi doğru bulmuyorum. 16 yaşındayım ve yaklaşık olarak 3 yıldır ilgiyle meteorolojiyi takip ediyorum ve bu forumdaki üstadlar sayesinde atmosfer ve hava olayları hakkında fazlasıyla yeni bilgi öğrendim. Olaya yaş olarak bakmasanız , çok yanlış.

  • Yaş konusunda eleştirmenizi doğru bulmuyorum. 16 yaşındayım ve yaklaşık olarak 3 yıldır ilgiyle meteorolojiyi takip ediyorum ve bu forumdaki üstadlar sayesinde atmosfer ve hava olayları hakkında fazlasıyla yeni bilgi öğrendim. Olaya yaş olarak bakmasanız , çok yanlış.

    Ben de 15 yaşındayım ve saygıyla alakalı bu.Kesinlikle yaş ile alakalı değil :)