🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • - Konya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında oyun parkları çadırla kapatıldı.


    - Bartın Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında plajların kapasitelerinin belirlenerek, kapasite üzerinde kişi alınmamasına karar verdi.


    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()

  • Normalleşmeye devam etmemiz şart olası bir yasağa, kısıtlamaya çoğu insanın gücü yetmez iflasın eşiğine gelen esnaf perişan hale düşer.Birde eğitim mevzusu var kesinlikle uzaktan eğitim çok ama çok yetersiz çalışanın çalışmayanın farkı olmalı.

  • 'Koronavirüse İnanmıyorum' Diyen Genç Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı


    Erzurum'da maskesiz dolaşıp, "Koronavirüse inanmıyorum" diyen Fahrettin Öztürk, polis ekiplerince maskesiz yakalandı. 900 lira ceza kesilen Öztürk hakkında ayrıca sözleri nedeniyle, 'Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmak' suçundan yasal işlem yapıldı.



    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de koronavirüs vakalarında artış yaşandığı iller arasında saydığı Erzurum'da, 24 Temmuz günü, maskesiz olarak görüntülenen Fahrettin Öztürk, koronavirüse inanmadığını belirterek "Bana ya da yakınlarıma bulaşırsa o zaman inanırım. Bulaşmadığı için inanmıyorum. Koronavirüsün bir proje olduğuna inanıyorum ben. Belirli bir güçlerin projesi bu. Siz de buna inanın. Ben buna inanmışım böyle devam ediyorum. Bulaşırsa göreceğiz, kaderde varsa yaşayacağız. İnanmadığım bir şeyi niye yapayım, maske takayım. Ceza yazabilirler öderim" dedi.


    Maskesiz yakalandı


    Sözleri büyük tepki çeken Öztürk, 30 Temmuz günü de Cumhuriyet Caddesi'nde polislere maskesiz yakalandı. Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu kentte yapılan denetim sırasında yakalanan Öztürk, Gürcükapı Polis Merkezi'ne götürüldü.


    1583 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesine göre 900 TL idari para cezası uygulanan Fahrettin Öztürk hakkında 'Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmak' suçundan yasal işlem yapıldı.

  • En azından bu süreçte sınıf kapılarının sökülmesi hijyen açısından iyi olacaktır diye düşünüyorum. Hem herkesin dokunduğu ortak bir yer hem de sınıftaki hava sirkğlasyonunun sağlanmasına yardımcı olur

    Bizim okul özelinde tüm dış kapıları aktif hale getirelim. Her öğrenci hangi kapıdan girip hangisinden çıkacağı konusunda bilgilendirilirse yığılmayı da engelleriz.

    Bir de bu seneye özel 5 lerin mevcudunu az tutup 15 değil de 10 olacak şekilde bölebiliriz. Malum yaşları küçük olduğu için sosyal mesafeye dikkat biraz daha zor olacaktır diye düşünüyorum.

    Yani sınıfları 20 kişi yapalım 10 10 bölelim diyorum


    Okul müdürüne whatsapp tan attım bu önerileri. Olumlu baktı. Okula çağırdı pazartesi günü. Atakum dan Bafra ya git şimdi işin yoksa^^

  • MHP Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un Kıbrıs ziyaretinde yaptırdığı koronavirüs testi pozitif çıktı. Baki'nin Kıbrıs'a gitmeden önce Kayseri'de test yaptırdığı ve testin "negatif" çıktığı öğrenildi.


    Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin, "MHP Kayseri mv Baki Ersoy, Ercan Havalimanı'ndaki kontrolde 'pozitif' çıkınca, özel uçakla TR'ye dönüyor. Aldığım bilgiye göre, bir ilçeden aldığı negatif test sonucu SAHTE! Bu rezaletin üstüne gidecek misiniz sayın Koca?" dedi.

  • Normalleşmeye devam etmemiz şart olası bir yasağa, kısıtlamaya çoğu insanın gücü yetmez iflasın eşiğine gelen esnaf perişan hale düşer.Birde eğitim mevzusu var kesinlikle uzaktan eğitim çok ama çok yetersiz çalışanın çalışmayanın farkı olmalı.

    Uzaktan eğitimde çalışanla çalışmayanin farki anlaşılıyor. Tamamen universiteyle alakali bir durum bu.