🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Cumhurbaşkanı konuştu test sayısı arttı. Yarın yine 20 bin olur.

  • Ekonomik sıkıntılar yüzünden açılıyor heryer yapacak birşey yok iyi bile dayandık bu virüsünde yok olacağını sanmıyorum zaten aşı bulunana kadar bizimle bu yüzden mecburi olarak hayatımıza devam etmemiz gerekiyor tabi önlem alarak.

  • Ekonomik sıkıntılar yüzünden açılıyor heryer yapacak birşey yok iyi bile dayandık bu virüsünde yok olacağını sanmıyorum zaten aşı bulunana kadar bizimle bu yüzden mecburi olarak hayatımıza devam etmemiz gerekiyor tabi önlem alarak.

    Doğru ancak başka bir doğrumuz daha var.Şuan bile önlemlere uymayanlar 1 hazirandan sonra ne kadar uyacak.


    Bundan sonrasi Sağlık Bakanımızın terimiyle "Kişisel ohal"


    Ohalimi ilan ettim.Salonumu temmuzdan önce açmayacağım.

  • 4 Haziran’da eşim ve çocuğumla ( 1 yaşında ) Niğde’den İstanbul’a ( ikametimin olduğu şehir ) seyahat edeceğim.

    20 yaş altına sokağa çıkma yasağı varsa, çocuğumla arabada seyahat edemeyecek miyim? Yoksa yine izin mi almak gerekecek?

  • Beyler bu haftasonu yasak var diye bi haber duydum bu haftadan sonra sonmuş doğru mu son yasakmı bu istanbul için şahsen heryerde kalkar istanbulda devam eder diye düşünüyodum erken oldu yok yanu daha

  • geçen cuma günü iş için arkadaşla yavuz selim köprüsü üzerinden kuzey marmara otoyolundan dilovasına gidip geldik. izin belgemiz vardı. fakat ne istanbuldan çıkışta ne girişte kontrol yoktu. rahatça kocaeline gidip geldik. çok garip geldi bana

  • Tüm açıklamalayı dinledim ve 15 il ve Zonguldak ta diye bir açıklama yapılmadı. Sadecr 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için bir müddet daha devam edilecek denildi.

  • Doğru ancak başka bir doğrumuz daha var.Şuan bile önlemlere uymayanlar 1 hazirandan sonra ne kadar uyacak.


    Bundan sonrasi Sağlık Bakanımızın terimiyle "Kişisel ohal"


    Ohalimi ilan ettim.Salonumu temmuzdan önce açmayacağım.

    Valla uymayanlar bizi ilgilendirmemeli kendi sorunları bu saatten sonra. Biz kurallara uyalım kafi ben şahsen vaka sayısı 0 olana dek kendi bildiğimden şaşmam. Eğer çok acil paraya ihtiyacın yoksa yaklasık 3 hafta yada 1 ay daha erteliyebilirsin tabi senin kararın ve senin yararına ama fazlada ertelememende fayda var malum hayat pahalı. Malesef İstesekte istemesekte bu virüsle yaşamayı ve çalışmayı öğrenmek zorundayız.

  • Kreşler açılıyor ama 0-18 yaş arası yasak 8) Kreşteki bebelerde sosyal mesafeye uyacaktır kesinlikle :thumbup:

    O bebelere sokağa çıkış yasak nasıl gidecekler kreşlere 😊

    Birde kahvehanede oyun masasında sosyal mesafeye nasıl dikkat edilecek benim aklım almıyor,yancılığı yasaklamışlar kahveciler esnaf odası önlem olarak 😂😂


    İstanbuldan çay ve bayram ziyareti esnasında izin alıp çıkanların bile virüsün yayılmasında ne kadar hızlı etki ettiğini gördük.

    Zaten maske yok çoğu kişide olanların bir kısmıda doğru takmıyor sonumuz hayrola.

  • 3 büyük şehrin dahil karantinasının kaldırılması toplumsal bağışıklığın hayata geçirildiğine kanıt. Herkes önlemini alsa hastalık yayılmayacak zaten bu yüzden önlemlerin kaldırılmasının pek bir önemi yok bundan sonrası kişisel.

  • Hafta sonu yasak olup olmaması ile ilgili belirsizlik var sanırım. Twitter'da yasak var diye bilgiler dolaşıyor ama ne kadar doğru bilmiyorum.

    Ayrıca açıklamayı baştan sona bende dinledim fakat yasak olduğu ile ilgili birşey söylenmedi. Yasakların haziran başına kadar süreceği söylenmiş geçmiş açıklamalarda, millet ordan yola çıkıp söylüyor sanırım.

  • perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Çok değil bir gğn önce yukardaki entry i girdim. Bugün olacakları açıkladım. Bundan sonrasında çok kasmaya gerek yok. Salgın ile beraber yaşamayı öğreneceğiz. Gönül herşey daha farklı olsun isterdi ama , zor (ekonomi) oyunu bozdu. Sadece devleti değil , işvereni se , işçiyi de bozdu.


    kişisel tedbirler ile ne yapabilirsek yapacağız. Başka oluru yok.