🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • test sayısının azalması başvuran sayısının azlığıdır başka bir açıklaması olamaz heralde. Çünkü bundan 15 gün önce falan bilim kurulu üyesi Ateş Kara günlük 55-60 bin test yapabilir kapasitedyiz demişti.

  • Test oranın artması gerek. Böyle yanlış algı oluşur bazı bilinçsiz insanlarımızda adam düşüş devam ediyor der ama oysa oran artmış. Gerçi test sayısı artsın diyoruz vatandaş gidip test yaptırmıyorsa da yapacak bir şey yok.

  • Fabrikalardan örnekler alınlamlı her işçiden ,Güney Kore gibi sokaklarda özel korunaklı külubelerden yapmalı hatta Almanya gibi araçınızdan çıkmadan test verebileceğiniz istasyonlar oluşturulmalı.Test sayısının düşmesine izin vermememiz lazım.

  • mebur test sayilari dusurecek cunku ustumuzdeki ulkelere cok yaklastik onlari gecmememiz lazim pisikolojik taktik ekonomik taktik nasil bi hindistanda 1.5 milyar yakin bi nifuslu yerde 20bin gibi komik vaka aciklamasi ve cin 85 bin gostermesi mecbur biz bu sisteme uyacagiz hem ekonomik sebeplerden hemde bu gune kadar biz avrupadan cok iyiyiz cok iyi onlem aldik demenin lafi havada kalacak duruma gelmemesi icin

    Einmal editiert, zuletzt von Bobom ()

  • Doç. Dr. Alper Şener, ikinci bir salgın beklediğini, yaz döneminde buna hazırlık yapılması gerektiğini vurguladı.

    Bi daha ulkelrin bunu yasayacgaini hic sanmam hocam.olan hastalar bu denli yuksek ölümler le değilde belki bir grip dalgasi gücünde olabilir.ulkelrin bi daha boyle bunu gundeme cikaracagini da sanmam.

    Olumler olsa bile medyq da cok az yer bulacaktır ve normal hayat devam edecektir.

    Cin de bi iko habr cıktı o bile yalan yanlis hemen yok oldu.

  • Serbest bırakacaklardır ,dünyada da türkiye olarakta, bu böyle gelişir sartlar gereği bence tabiki..

    .Ekonomik olarak ,bunu yapmak zorundalar gibi gözüküyor.

    (Sahsi düşüncemdir.)Avm leri açsalar,avmdeki dukkanlar dahi 3 ay kira ödeyemeyiz diyorlar,mağazalar..

    Tekstil,turizm,ihracat bunlar tarihinde bu kadar kötü günler görmedi.

    O yüzdendir ki malesef, ekonomi ve hastalik konusunda bir denge kurulmasi gerekiyor.İnsallah,en az zararla,en az vefat sayisiyla ekonomide bir denge kurulur,aksi taktirde hastalik sonrası vergiyi ödeyecek ,işletme dahi çıkamayabilir. Çok ince ve zor kararlar,malesef. Aşı bulunmadığı sürece, corona bir musibet olarak başımızda kalir,allah korusun.9d9f58832c.jpg

    Ertan Özyiğitin hastalıkla ilgili sonbahar öngörüsü var.

  • Coronavirüs şüphesiyle tedaviye alınan Hasan K. hastanenin 4.katından 2.balkonuna atlayıp kaçmaya çalışırken ağır yaralandı.6 gün tedavi altında kalan Hasan K. Tüm uğraşlara rağmen hayatını kaybetti.


    Milletimizdeki bu panik bitiriyor bizi

    İşte bahsetmek istediğim buydu 2 - 2,5 yıl yoğun anksiyete yaşadım ve ne yazık ki ne olduğunu çok iyi deneyimledim ve aynı zamanda eczacı olarak ne yaşadığımı, bana neler olduğunu, bulguları, nasıl iyileştiğimi anlatabilirim. En iyi iyileşme yolu hayatta her an her şeyin ama her şeyin olabileceğini, her şeyi doğal karşılayabilmeyi terapilerle olabildiğince içselleştirip kendinizi olabildiğince kötülüklerden izole etmek, kendimizi mutlu edecek, komik, ruhunuzu dinlendirecek şeyler izleyip yine mutlu olabileceğiniz, ruhunuzu dinledirecek ve deşarj olacağınız aktiviteler yapmak şeklinde anlatabilirim. Olaya gelecek olursak bilmenizi isterim ki bunu yapan insanların bazılarının o panik, yoğun endişe anında bilinci kayboluyor ve de bir çoğunda 20- 22'lere varan anlık yüksek tansiyonla birlikte de seyrediyor; olaya gelecek olursak bilmeden istemeden olabiliyor bütün bunlar; Allah kimseye vermesin ne olursa olsun inşallah, arkadaşlar herkes bu duruma düşebilir, coronayla alakası ise dünyanın genelinde coronanın bütün bunlara sebep olabilmesidir. Alabildiğimiz her türlü önlemi alalım; ben de alıyorum; ama psikolojimizi de koruyalım. Hiçbir şey stres yapmaya değmez. Çözüm ise corona tedavisine alanında uzman psikiyatrist ve psikologların da dahil olması diye düşünüyorum. Sevgi ve saygılarımla.

  • Sputnik'te yer alan habere göre ;

    "Salgın bitme noktasından çok uzak" ifadesini kullanan DSÖ Genel direktörü Ghebreyesus, örgütün Afrika, Doğu Avrupa, Latin Amerika, ve bazı Asya ülkerinde artan vaka sayılarından endişe duyduğunun altını çizdi.

  • Sputnik'te yer alan habere göre ;

    "Salgın bitme noktasından çok uzak" ifadesini kullanan DSÖ Genel direktörü Ghebreyesus, örgütün Afrika, Doğu Avrupa, Latin Amerika, ve bazı Asya ülkerinde artan vaka sayılarından endişe duyduğunun altını çizdi.

    O yüzden zaten 2 .bir dalga olasılığı gündeme geliyor,muhtemelen.Ekonomi ve hastalik arasinda alinacak tedbir ve kararlar,gelecekle ilgili mac sonucunu belirler gibi..Allah kurtarsin ins ,diyelim..

  • Virüse karşı hala etkili bir aşı ve ilaç yokken 2. dalgayı nasıl bu kadar hafife alıyor bazıları?Sağlık sistemi vaka sayısı bir anda patlayınca kaldırmaz,asıl sıkıntı bu.

  • Pentagon tarafından Covid-19 salgını nedeniyle ABD'nin Güney kıyılarında artan uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele amacıyla bölgeye sevk edilen "USS Kidd" muhrip gemisinde 47 askerin Covid-19 testi pozitif çıktı.