🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Koronavirüs salgını ile denizlerdeki faaliyetlerin azalmasıyla deniz kirliliğinin kısmen azaldığına işaret eden uzmanlar, uzun vadede de biyoçeşitliliğin artacağını belirtiyor.(BirGün Gazetesi)


    Çevre, doğa kenidini yeniliyor.

  • asil sorun şu..bu virusu bir kesim asemtomatik olarak geciriyor.yani virus var ama belirti yok.hatta pcr testlerinin yuzde 35 i bile pozitif vakayi;negatifmis gibi sonuclaniyor.ee bu durumda ucuslar ve gecisler acildigi zaman sil bastan baskayip,bir cuval inciri berbat etmek cok olasi..bu yuzden bu kadar takipteyim dunyayi..

  • Dünyayı bir kenara atın önümüzdeki lokmaya odaklanın Mayıs ortası avmler açılmaya başlıyor , otel restaurantlar ve eğlence merkezleri yarı kapasiteli çalışmaya geçiş için hazırlanıyor . Yazlık turistlik yerler açılmayi bekliyor . Normalleşme süreci var önümüzde . Önümüzdeki lokma çok büyük umarım boğazımıza takılmaz . Anlayana... Gene gece gece düşününce daral geldi..

  • Global bir dünyada her ülke birbiriyle bağlantılı.Virüsün aşısı diyelim ki hiç bulunamadı ve viral ilaçlar sadece pozitifleri iyileşmesine yardımcı olabildi.İyileşenler tekrar pozitif hale gelebiliyor.Bu durumda ne olacak?

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Dünyayı bir kenara atın önümüzdeki lokmaya odaklanın Mayıs ortası avmler açılmaya başlıyor , otel restaurantlar ve eğlence merkezleri yarı kapasiteli çalışmaya geçiş için hazırlanıyor . Yazlık turistlik yerler açılmayi bekliyor . Normalleşme süreci var önümüzde . Önümüzdeki lokma çok büyük umarım boğazımıza takılmaz . Anlayana... Gene gece gece düşününce daral geldi..

    Onlar bizim için çok sıkıntı olucak,umarım şehir dışı yasağı kalkar çünkü memleketten alıcağım 2 tane yatalak hastam var bakacağım, ne yaptıysam izin alamadım bu hafta içi 2 kere başvurdum ikiside onaylanmadı, reddedildi.

  • Onlar bizim için çok sıkıntı olucak,umarım şehir dışı yasağı kalkar çünkü memleketten alıcağım 2 tane yatalak hastam var bakacağım, ne yaptıysam izin alamadım bu hafta içi 2 kere başvurdum ikiside onaylanmadı, reddedildi.

    Umarım şehir dışı yasağı kalkmadan hastalarına ulaşabilirsin diye dua etmek istiyorum öncelikle 🙏 diğer eklemek istediğim bu talebinizin reddedilmesi tam bir fiyasko olmuş şaşkınım . Rabbim yardımcınız olsun Allah'ım size sabır versin..

  • Umarım şehir dışı yasağı kalkmadan hastalarına ulaşabilirsin diye dua etmek istiyorum öncelikle 🙏 diğer eklemek istediğim bu talebinizin reddedilmesi tam bir fiyasko olmuş şaşkınım . Rabbim yardımcınız olsun Allah'ım size sabır versin..

    Allah razı olsun, inşallah.Bütün yolları denedim ama izin verilmedi, çiftçi belgemle gittim yine verilmedi, tek çarem yasağın kalkması artık

  • cok alakasiZ bir sekilde mucbir sebep sayilmadigi icin,izin vermiyorlar alihan kardes.

    Hocam bakıcak kimse yok köydeler, çiftçiler yasaktan muaf oluyor diye çiftçi belgemle gittim öyle bişey yok dediler yarım saat laf dalaşı yaptım yasa geldi nasıl yok diye ama verilmedi.Bidaki hafta sonu yasak bitiyor uzatıcaklar mı tekrar bakalım

  • ABD'nin New Jersey eyaletinde klinikleri bulunan Türk doktor Vedat Obuz, koronavirüsün laboratuvarda üretilip, DNA'sı ile oynandığını düşünüyorum.Önümüzdeki kış öncesi veya kış aylarında 2. bir dalga olacak diye tahmin ediyorum dedi.


    Dahiliye ve Fonksiyonel Tıp alanında uzman olan Obuz, Covid-19 u derinlemesine incelediğini kaydederek, bu virüs daha önceki virüslerin hiçbirine benzemiyor. Çünkü genetik yapısı değişik, insan vücudunda çok fazla bulunan reseptör dediğimiz yapışma yerini kullanıyor ve aniden bağışıklık sistemini tamamen felç ediyor diye konuştu.(YŞ)