🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ücretsiz maske başvurusu yaptık bakalım nasıl işliyo diye lakin ne arayan vaar nede soran burası türkiye.gecikmelide olsa yetkililer özelliklede devlet vatandaşına verdiği sözü tutmalı hangi konuda olursa olsun.ülkemizde yardıma muhtaç çok insanımız var.

  • Kimse dikkat çekmemiş ama bize yaz gelince zayıflayacak diyoruz virüs ama Afrika'nın güneyi ile Güney amerikayı çok kötü günler bekliyor şuanda özellikle Brezilya çok kötü yönetiyor bugün 1500+ vaka ile 100+ ölüm açıkladılar umarım Ekim gelince de geri ikinci dalga halinde yine Avrupa kıtasına geri gelmez virüs oralardan ikinci bir dalga kaldıramaz hiçbir ülke

  • Bu veriler bence sağlık bakanlığına ulaşan veriler ama sağlık bakanlığına ulaşana kadar değişiyor olabilir de özellikle doğu bölgelerde hiçbir ülkede tam olarak ölüm sayısı ve vaka sayısı bilinemez sadece yaklaşıktır zaten ama sağlık bakanlığınca değiştirileceğini sanmam verilerin ama oraya yollanan veriler ne kadar doğru orası tartışmalıdır çünkü coronadan ölüp zatürre olarak kayda geçilen veya korona teşhis edilip sağlıklı diye evine yollanıp kayda girilmeyenler vardır illaki

    Doğu bölgelerde veri değiştiği yok uydurma.Burda şehir hastanesi var ve işleyişi mükemmel

  • Maskenin para ile satılması yasak. Görürseniz ihbar edin arkadaşlar.


    Virüsün yazın geçeceği konusunda da şüpheliyim. Şuan yaz olan ülkelerde de virüs var. Virüsün ölme derecesi 56 derece. Zaten bu sıcaklığa dünyanın hiç bir yerinde ulaşamıyoruz. Dünyadaki sıcaklık rekoru ise 57 derece ile Libya da onu da belirtelim.


    Yaz gelince virüs çok fazla tutunamayıp ölecek ama ne çare. Bizim vatandaşlar güneşi görünce dökülüyorlar sokağa. Yaz gelince, önlemler de gevşetilince millet oraya buraya gidecek,sarılacak, öpecek, kucaklayacak, denize girecek, havuza girecek vs. Sıkı fıkı olunacağından virüs yine hızla bulaşacak.


    Bu virüsün tüm dünyada kontrol altına alınması lazım ki dünya nefes alsın. Doğa zaten şuan nefes alıyor, virüs sayesinde. Ama insanlığın da bundan ders çıkarıp doğaya artık zarar vermemesi gerekiyor. Zaten hiç bir şey de artık virüsten öncesi gibi de olmayacak, bunu devlet yöneticileri de belirtiyor.


    Şimdi diyelim, biz virüsü kontrol altına aldık. Vaka 0. Buna hemen sevinilmemeli. 1-2 hafta takip yapılmalı. Ondan sonra hayat normale dönmelidir. Dönerken de dünyada virüs hala devam ediyorsa yurt dışına giriş çıkış yasağı devam ettirilmeli. Aksi takdirde başa sararız. Yani örnek vereyim, Fransa da virüs devam ederken, uçuşlarımızı başlatırsak yandı gülüm keten helva. Yine virüs ile bağlantılı ülkelerle de giriş çıkış yasaklanmalı. Örnek veriyorum, bizde virüs yok, Almanyada da yok. Ama Almanya ABD uçuşları var, ABD de virüs var. Almanyaya uçuş açarsak da yine sakat, dolaylı bir bağlantı kurulmuş olur virüsle.


    Yani tüm dünyanın kontrol altına alması gerekir, bu illeti. Aksi takdir de başa sarılır. Bu olay patlak verdiğinde en baştan tüm sınırlar,yurt dışı bağlantılı limanlar, demir yolları, havalimanları kapatılsaydı yani sinek bile girip çıkmasaydı bu şekilde yayılmazdı. En azından ülke içinde rahat olurduk. Okullarımızda tatil olmazdk. İçerdeki ekonomimiz işlerdi bir şekilde. Ama şimdi hem içerde hem dışarda sıkıntılıyız.

  • Verilerde hata yoksa Fransa total test:224,254

    Enfekte olmuş:109,069


    %50 pozitif oranları var neredeyse.Test yapılan her 2 kişiden birisi hasta =O


    Seçimleri iptal etmediler+ hastalığa rağmen gösterilere devam etmenin cezasını çekiyorlar.

  • Yok hocam test sayısını uzun zamandır vermiyor Fransa. Worldometers sitesinde 8-9 gündür test sayısı 224,254