🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Neden eleştiri yapılınca bir konuya yada bir karara kabul edilmiyor?Bu eleştiri kabul edilemezlik neden?(Eleştiri gerçek eleştiri olunca tabi).Kanal İstanbul projesini herkes beğenmek zorunda mı? Millet virüsle boğuşurken elde eldiven ağızda maske ihale yapılmak zorunda mıydı?Hadi onu geçtim gerekliliğine bir şey demiyorum da ihaleyi neden yaparsın ne acelesi var?Güncel terör belasından daha mı önemli? Güncel COVID-19 salgınından daha mı önemli? Geçtim bangır bangır her yerde Suriyelilere 40 milyar dolar harcadık demekle olmuyor o işler.Gün gelip vatandaş soruyor ona 40 milyar harcadın bana verdiğin değer bu mu diyor? Kimse OHAL meraklısı değil ama şartlar onu şart oğlu şart gösteriyor.Bugün sabahın 9 nda son günlerde görmediğim derece de kalabalık topluluğu vardı dışarıda.Hani gönüllü karantina ne oldu? Bile bile lades diyoruz.Her gün gelen verilerde aman pozitif oranı fırlamasın aman ölüm çok olmasın diye dua ediyoruz resmen ya.

    Sağlık bakanlığını bir kenara ayırıyorum geri kalan tüm kurumlar hükümet kurumları sınıfta kalmıştır.Bunu söylemek neden suç? Gördüğümüz bir aksaklığı söylemek neden suç?Eleştirmek neden suç? Anlamak güç anlayamıyorum adamın mesajlarında bir tane hükümet aleyhine eleştiri yok gelip burayı siyaset yapmakla suçluyor.Suçladığı mesaj da çok basit eleştiri mesajı.Yuh yani bu kadar gözü kapalı ne yaparsa yapsıncılık olmaz.

    Devletler her zaman vardır hükümetler gelip geçicidir.Bunun ayrımını yapamayan kişi sayısı o kadar da az değil.Buradan şunu da söyleyeyim eleştiri ayağına hakaret eden,her fırsatta ortalığı karıştıran mesajları ayırıyorum.Kendi sağlığım için yada ailemin sağlığı için endişe duyuyorsam ve bu endişe duymama sebep olacak etmenler var ise ben yada başkası bunu söyler.Bunu söylediği zamanda bunun adı siyaset olmaz bunun adı eleştiri olur.

    Artık şunu bir ayıralım eleştiri yapmak vatan hainliği değildir yada devlet düşmanlığı her eleştireni bu kalıba sokarsak bunun sonu gelmez.Tekrar söylüyorum benim kendi düşüncem beni bağlar hakaret etmeden eleştiriyi yapıyorsam kimse de buna bir şey diyemez.

    Görende gerçek kanal istanbul ihalesi sanacak 5 kişinin katıldığı bir ihaleyi amma büyüttünüz . İhalenin konusu bu:


    Kanal İstanbul için ilk ihale yapıldı. Dev projenin etki alanında bulunan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyonu için 5 firma teklif verdi.

    https://www.ntv.com.tr/ekonomi…di,sPTRR2vCOk2leGysrzNrxw


    Oysa herkes sanki gerçek kanal istanbul ihalesi yapılmış gibi konuşuyor. buraya gelene kadar eleştirecek bin tane konu var. asıl eleştirilecek şeyler gözden kaçıyor. popüler haberler arasında eriyip gidiyor.

    suriye politikasıyla şuan covid19la mucadelenin de bir alakası yok. libyayı falan da konuşalım isterseniz iyice siyaset meydanı olsun? Askerlerimiz orda vatan için can versin siz corona konusunu süriyeye bağlayın çok güzel.


    Ben de ailem konusunda endişeliyim eşim hastanede çalışıyor. Sizler mağdur olmayın diye.


    neyse nasıl olsa yorumum silinecek daha fazla uzatmayayım.


  • olay ihalenin büyüklüğü değil ama bu kadar işle uğraşırken bir yandan çoğu bilim adamının bile karşı çıktığı bir projenin yapımına başlamak için adımların atılması buraya ayrılan bütçe korona ile mücadele için ayrılsaydı belki de bu kadar vatandaşımız kurtulabilirdi bir kanal insan canından kıymetli mi size soruyorum ?

  • Öyle yorumlar okuyorum ki! Bağzı arkadaşlar bildiğin devlet yönetmiş. Yok devlet şunu yapsın bunu yapsın. Türkiye cumhuriyeti devletini yerden yere vuranlar var. Devlet hiç mi birşey bilmiyor ohal ilan etmeyip bile bile bizi ölümemi terkediyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır. Sanki bilim kurulu burada kurulmuş gibi. Tamam fikir üretebilirsiniz lakin bunları siz kendinizce doğru kabul edip bak devlet bunları yapmıyor gibi lanse ediyorsunuz. İyice siyaset programına dönüştü burası. Yok kanal İstanbula yok suriyelilere para varmış vatandaşa yokmuş. Kendi sağlık bakanına inanmayıp yabancı medyanın videolarına inananlar var malesef. Sağı solu ortası yok artık herkes taşın altına elini koyacak. Fakir olan devletine güvenerek zengin olan bağış yaparak.Devletimizi severiz sevmeyiz ayrı konu ama herkes arkadaşı komşusu akrabası için bişeyler yapmak zorunda. Lütfen arkadaşlar bu forumu çok seviyorum ama siyaset yapılınca sıradan bir forum oluyor Malesef. Saygılarımı sunarım hocalarıma arkadaşlarıma

    Yazınızda devleti sevmeyebilirsiniz demişsiniz, ben burada eleştiri yapan insanların devleti sevmediği anlamını nasıl çıkardınız anlamadım, devlete laf eden yok sadece hükümetin bazı uygulamaları eleştiriliyor. Sonuçta kimse dört dörtlık değil yanlışa bırakında yanlış desin insanlar. Devletini sevmeyen görmedim ben bu forumda şu ana kadar

  • Konuya dar açıdan baktığınız o kadar belli ki.Benim verdiklerim sadece bir örnekti ama siz o ihaleyi koruma yoluna gittiniz her zaman ki gibi.Ben suriye politikası askerimizin savaşına mücadelesine bir şey dediğimi hatırlamıyorum mesajımda şimdi baktım dememişim ama size göre demişim ne yazdığım ortada.Mesaj silme konusunda ki fikriniz sizi bağlar bu düşüncedesiniz madem bu konuyu görmenize de bu konu da yazmanıza da gerek yok.Benim mesajım açık net.Yeterli görmediğim her şeyi söylerim bunun adı eleştiridir.Ben hiç kimse yada hiç bir düşünceye körü körüne bağlanmam.

  • Admin Bey son 5 sayfayı silseniz de temiz bir sayfa açsak. Corona dan ziyade farklı konular konuşuluyor. Bana ne bilmem ilin iptal ettiği ihaleden bana ne suriye den bana ne kanaldan

    Merhabalar,bilmem il dediğiniz Türkiye'nin başkenti Ankaradır.Ayrıca konu dışı bir mesaj yazdığımı düşünmüyorum corona virüsünden dolayı alınmış olan bir tedbiri haber olarak konu üstünden paylaşmak istedim.Yine de yönetim bir yanlışlık gördüyse silebilir tabi ki.

  • Konusu burasımı bilmem ancak bu konuyu kim açtı onu da bilmiyorum. 5 Kişinin katıldığı ihaleyi amma büyüttünüz yazmışsınız. O ihaleye harcanan para ne kadar biliyor musunuz? En ufak ihaleye harcanan para miktarı hakkında bilginiz varmı? Bu zor durumda Kanal İstanbulun Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyonu mu görüşülür? Bu köprülerin rekonstrüksiyonu Kanal istanbula bir katkı değil midir? Kanal istanbul için yapılmış bir çalışma değil mi?

    Önce bu soruları cevaplayın aklınızdan siz de anlayacaksınız.

  • Konuya dar açıdan baktığınız o kadar belli ki.Benim verdiklerim sadece bir örnekti ama siz o ihaleyi koruma yoluna gittiniz her zaman ki gibi.Ben suriye politikası askerimizin savaşına mücadelesine bir şey dediğimi hatırlamıyorum mesajımda şimdi baktım dememişim ama size göre demişim ne yazdığım ortada.Mesaj silme konusunda ki fikriniz sizi bağlar bu düşüncedesiniz madem bu konuyu görmenize de bu konu da yazmanıza da gerek yok.Benim mesajım açık net.Yeterli görmediğim her şeyi söylerim bunun adı eleştiridir.Ben hiç kimse yada hiç bir düşünceye körü körüne bağlanmam.

    ben kanal istanbulu savunan biri değilim ki. Alanım gereği derinlemesine araştırma yapmama rağmen halen devletin bu projede niye ısrar ettiğini tam olarak anlayamadım. ben sadece konu dışı olduğunu söylüyorum. 5 kişinin katıldığı ihale o kadar dillendiriliyor ki her herde okumaktan bıktım. sanki gerçek kanal istanbul ihalesi yapılmış gibi köpürtülüp duruyor. havaforumda şimdiye kadar böyle basitçe yorumlara izin verilmiyordu. ama bu salgın her yerin dengesini bozdu anlaşılan.

    diğer bir husus benim yazdıklarımda sadece birer örnekti. dar açıdan bakmıyorum sadecce sizin örnekleriniz üzerinden gittim.

  • İki güneşi gören bugün dışarı attı kendisini ülke genelinde.Açık açık konuşalım ülkenin %60-70'i halen umrunda değil bu salgın hastalık.


    Örnek 1:



    Bankalar önünde kalabalık yapmalar.Bafra gibi bir ilçede bu halde ise büyük şehirleri düşünemiyorum.


    Örnek 2:



    ."Abartılıyor, bana-bize birşey olmaz" cılar yüzünden salgın daha fazla yayılmaz umarım.Allah yardımcımız olsun.


    En azından soğuk havalar bir nebze yardımcı olacak nisan ayında verilere göre dışarlarda gezinmeyi engeller.


    85ef67c57ff8ac6db916.png


    6b37fae73bd534.png

  • Milli Eğitim Bakanlığı'nın da hakkını yemeyelim bir hafta gibi kısa sürede onca video hazırlandı etkinlikler oluşturuldu bakan hatalarımızı düzelterek daha iyisini yapacağız dedi gelecek yılım bile planlamasına başlamışlar uzaktan eğitim konusunda eğitimler veriliyor vesaire.