🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • CFR dünya genelinde %4.62'ye yükseldi bu arada yaklaşık %5 denilebilir yani tespit edilen her 20 vakadan 1'i vefat etmiş ki sonuçlanan rakamlarda ise ölüm oranı %18 yani vakalarım 5 tanesi tedavi ediliyorsa 1 tanesi vefat ediyor denilebilir

  • Dominik Cumhuriyeti atağa geçmeye başladı Acun takip ediyordur kesin.

    gecen yarısmacılara bu konuyla ilgili açıklama yaptığında,domınıkte vaka hıc yok dedı ama vardı..yalan söyledi..kesımlıkle bılgılendırılmek zorunda yarısmacılar.gercı turkıyeye donemezler şu ana ama bılmeleri sart

  • Amerikadaki ilk hasta ve takip sonuçları...Devamını da okumanızı tavsiye ederim...

    https://doi.org/10.1016/S0140-6736(20)30607

    Hasta 1 - 60 yaşlarındaki bir kadın - 2020 Ocak ayı ortasında Çin'den döndü. Bir hafta sonra zatürre ile hastaneye kaldırıldı ve SARS-CoV-2 için pozitif test edildi. Kocası (Hasta 2) seyahat etmedi ancak eşi ile sık sık yakın temasta bulundu. 8 gün sonra kabul edildi ve SARS-CoV-2 için pozitif test edildi. Genel olarak, her iki vakanın 372 teması belirlendi; 347'sinde 152 toplumla temas ve 195 sağlık personeli de dahil olmak üzere aktif semptom izlemesi yapıldı. İzlenen temaslardan 43'ü, Hasta 2'ye ek olarak soruşturma altındaki kişiler oldu. Bu 43 kişi soruşturma altında ve 32 asemptomatik sağlık personeli SARS-CoV-2 için negatif test etti.

    yorumlama

    SARS-CoV-2'nin kişiden kişiye bulaşması, Hasta 1 semptomatik iken uzun, korunmasız maruziyeti olan iki kişi arasında gerçekleşti. Semptomatik ve bazı asemptomatik temasların aktif semptom izleme ve testine rağmen, başka bulaşma tespit edilmedi.


    İşte Amerikanın belki de başta hafife almasında hatalar zincirine örnek oluşturuyor bu makale...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • New York karantinaya alınacak.


    Einmal editiert, zuletzt von Fease ()

  • İnşallah olmaz fakat olasıdır.Örneğin Çin nin verdiği rakamları doğru varsayıyoruz.Günlerdir Çin içinden yeni vaka gelmediğini Y.dışı temaslı vakalar geldiğini açıklıyorlar. Ülke içindeki durumu eski bildiğimiz hale çevirseler muhtemelen orada yine yayılmaya başlayacaktır.Bunu engellemenin en garanti yolu aşıdır. İlginç bir şekilde bugün Oxford Üniversitesi aşıyı bulduk dedi 6 ay yan etkileri vs izlenecek 6 ay içinde seri ye dökeriz dedi.Oxford yani dandik bir yer değil prestijli bir kurum.Öte yandan ülkelerin şu an düşünmesi gereken konu 2. dalga değil o ana kadar daha bir sürü gelişmeler olacaktır.2 hafta öncesine kadar 1 ilaç-tedavi yolu biliniyorken şimdi 5-6 farklı ilaç veya tedavi yöntemi zikredilmeye başlandı.Kısa vadede korkmamız gereken 2. dalga değil. 1.Yoğun bakım veya hastahanelerin kapasitelerini şişirmemek, 2. Sağlık personelinin sağlıkları 3.Tıbbı cihaz ve koruma ekipmanı temini 4 etkisi garantili yan etkisi az olan tedavi yöntemi.

  • http://www.risklayer-explorer.com/event/6/detail


    Türkiyede tüm şehirleri de gösteriyor.



    Arkadaşlar doğru ve detaylı bilgi bilginin nerede olduğu söylenmiş kimin bilgi girdiği belli olmayan bu tarz sitelere mi güveneceksiniz? Paylaştığiniz siteyi bilim kurulu mu hazırlıyor da böyle bilgilere ulaşmış? muhtemelen söylentileri bilgi olarak giriyor. Sizin paylaştığinız sitenin kaynak dediği siteye giriyorum sağlık bakanlığının sitesi çıkıyor orada da böyle şehir şehir bilgi yok. Dolayısıyla sağlık bakanlığının sitesine itibar etmek daha doğru olur.

  • Yaz saati uygulaması sona erdi bizim için iyi oldu. Bu sabah güzel bir haberle daha uyandık. Fahiş fiyatla mal satan ve insan sağlığını tehlikeye atanlara yönelik 30 ilde düzenlenen operasyonlarda 160 kişi gözaltına alındı. 2.5 milyon maske, 142 bin eldiven, 175 bin 608 şişe dezenfektan ve maske yapımında kullanılan 50 bin 700 metre kumaş ele geçirildi.Ayrıca Cumhurbaşkanı kararıyla belediyelerin aylık vergi payı ödemelerinden borçlarına karşılık yapılan kesinti Nisan,Mayıs ve Haziran ayında yapılmayacak ve bu sayede kaynak yaratılmış olacak virüs ile mücadele tedbirlerinde. Emekli ikramiyeleri de 7-11 Nisan'da ödenecek.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.



  • Arkadaşlar doğru ve detaylı bilgi bilginin nerede olduğu söylenmiş kimin bilgi girdiği belli olmayan sitelere mi güveneceksiniz? Bu siteyi bilim kurulu mu hazırlıyor da böyle bilgilere ulaşmış? muhtemelen söylentileri bilgi olarak giriyor. Aşağıda kaynak dediği siteye giriyorum sağlık bakanlığının sitesi çıkıyor orada da böyle şehir şehir bilgi yok.

    E kim hazırlıyor başka yoldan geçen birinin hazırladığı siteyi bize vermiyor ya bakan.Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan bir site bu