🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • dün gece cnn deki açıklamaya gore ingiltere amazon aracilogiyla bir test kiti verecekmis halka.bu test kiti evden cikmadan uygulanıyor ve hastalığın vücudda var olup olmadigini ölçüyor.(istatiksel onemi var yani sedece)

    Ölçümün doğru olması icin hastalığın 5 6. Gününde olması gerekiyormus.

    Kaynak the guardion

  • Hicam doger baska ulkelerde var.hastanede cok insan var ama ölüm cok az.isvcre mesela 4000 cibari hasta var ama ne hikmetse hep genc heralde.

    Neyse dur bakalim çıkar kokusu

    Bence bu durum 2 şey ile açıklanır

    1. o ülkelerde yaşlıların çok bilinçli davranmış olması

    2. Vücut dirençlerinin yüksek olması sağlıklı bireyler olması

  • bunu izleyin coronanın nekadar önemsiz olduğunu anlayın

    İyi de buradaki çoğu kişi zaten kendim öleceğim korkusuyla önlem almıyor ki. Bu hastalık grip ile benzerlik gösterse de grip gibi aşısı üretilemediği için yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar için çok tehlikeli. Anlayamıyorum yani etrafınızda hiç mi bu kişilerden yok da önemsemiyorsunuz. İlla tanıdığınız bir kişi olmak zorunda da değil virüs size bulaştığında belki de farkında olmadan bir sürü insana bulaştırarak onların ve diğer insanların hayatını tehlikeye atıyorsunuz.

    Edit: Bu arada videoyu izlemedim. Niye önemsiz olduğunu açıklayabilirseniz daha iyi olur.

  • bunu izleyin coronanın nekadar önemsiz olduğunu anlayın

    Cok önemsiz olduğu için bu kadar ölüm sayısı çok, önemsiz olduğu için hayat durma noktasına geldi, insanlar ne yapicam diye kara kara dusunuyor evlerinde daha yeni başladık maalesef göreceksin ne kadar önemli birşey olduğunu!Ekonomi kısmı en az sağlık kadar etkiliyor insanları..:thumbdown:

  • İyi de buradaki çoğu kişi zaten kendim öleceğim korkusuyla önlem almıyor ki. Bu hastalık grip ile benzerlik gösterse de grip gibi aşısı üretilemediği için yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar için çok tehlikeli. Anlayamıyorum yani etrafınızda hiç mi bu kişilerden yok da önemsemiyorsunuz. İlla tanıdığınız bir kişi olmak zorunda da değil virüs size bulaştığında belki de farkında olmadan bir sürü insana bulaştırarak onların ve diğer insanların hayatını tehlikeye atıyorsunuz.

    Benim demek istediğim şimdiye kadar açlıktan insanla ölenler doktorsuzluktan ölenler virüsden ölenlerden daha fazla bu virüsün ölüm oranı hala çok düşük yayılım oranı hozlı bu yüzden bu kadar panik insanlar kendilerine bulaşır diye ama tuzu kuru olanların açlımtan ölmek gibi bi korkusu yok o yüzden görmedik açlıktan sefaletten ölenleri hala bencillik yapıyorsunuz

  • Belediyelerimizin de bu süreçte sağlayacakları katkılar önem arz ediyor.




    Bu arada maalesef Galatasaray kulübü başkan yardımcısı Yusuf Günay'ın da testi pozitif çıkmış. Kendisine acil şifalar diliyorum.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Ayt sınavından limit türev integral kaldırılmış. Ayt matematikte bu 3 konudan yaklaşık olarak 15 soru çıkıyordu toplam. Çok merak ediyorum hangi konuların sorularını arttıracaklar veya napcaklar :/

  • bundan sonra iyilesen hastalarimiz disariya cikmaya başlayacak.buda bir karisiklik yapabilir adam ben iyilestim disari cikabilirim diyebilir.

    Keske bunjn icin iyilesen insanlara bir kart verilse

  • Bursa'da oturan arkadaşlar Heykeli bilir. Bursa'nın en kalabalık yerlerindendir.Dünki çıkan o kadar vakaya rağmen hala kalabalık. Çoğunluğu yaşlı ve doğru düzgün maske takan yok!

  • Bu istatistiklerdr bana ilginc gelen bsey var.

    Mesela guney kore isvivicre ölüm orani nerdeyse hic artmıyor

    Çin zaten masallah tık diye kesti ölümü.

    Hadi yayilmayi durdurdun daha cok tani çıkmıyor hastanede olanlardan hic mi ölen yok.tedavi edulenlerde ölüm oranı birden nasil duser böyle

    Hocam günlerdir aklımı kurcalayan soru bu. Hadi çin iran sıkıntılı gizledi diyorum Almanya isviçre avusturya da çok düşük, hatta avustralya aslında italya ve ispanya harici şimdilik hepsi düşük gidiyor.Mesela İngiltere 11685 vaka var toplamda şu ana kadar vefat eden sayısı ve hatta daha da kötü senaryoyu düşündüm kritik durumdakilerin de hepsinin iyileşmeden vefat edeceğini var sayarsak kritik+vefat 740 oranı %6 aynı hesabı italya da yaptığımızda %14 oluyor. Almanya hesabına girmeyeceğim çünkü çok çok daha düşük oluyor.Peki çin iran kapalı kutu sakladı ingiltere sakladı almanya avusturya vb diğer büyük çoğunluk ülkelerde mi sakladı?Yoksa İspanya ve İtalya nın bariz yaptığı yanlışlar neydi yada diğerlerinin uyguladığı tedavinin bu kadar iyi olması italya ve ispanyada niye yok böyle imkan mı demeliyiz.Vaka sayısı olarak baksak italya da 47 bin vaka varken 4 bin ölüm varmış Almanlarda 281 bilemiyorum biz mi bir yerde hata yapıyoruz rakamlara bakarken.Bence bu olayda en iyi bakılcak yer japonyadaki gemiydi.70 milletten oluşan yolcu sayısı farklı yaş grupları var 3.5 orada ölüm oranı aynı hesabı yaptığımızda.Ayrıca o gemiyi özel kılan en büyük olay bu 750 kişinin yarısı hiç semptom göstermemiş hastalık süresince.
    Bizim hastahaneleri şişirmememiz lazım ama vaka gelince napıcaksın mecbur şişecek. Bakın bursadaki oyak renault fabrikası senede 370 bin araç yapıyormuş günlük 1000 araç eder daha fazla ederde biz yine düşük alalım, bu üretim bandı gerekli ayarlamalar yapıldaktan sonra günlük kaç tane solunum destek cihazı çıkarabilir 1000 araç üreten yer tam kapasite çalışamasa bile günlük kaç cihaz üretebilir?
    2.Sahra hastahaneleri, acilen yeni prefabrik olur spor salonları olur bu gibi yerleri hastahane ye çevirmemiz gerekiyor.Çünkü diğer hastalıklar mola almadı, almayacak bu süre zarfında.
    3. Amerika ya hala uçuşlar var y.dışı yolcu işini durdurmamız lazım bir süre.
    Yukarıda bahsettiğimiz oranlar şahıslar için hiç önemi olmayan oranlar neticede %0,0003 bile olsa ölüm oranı gelip senin çevreni bulsa o da üzücüdür.

  • Belki de kimsenin dikkat çekmediği bir ayrıntı daha...

    Durumu ciddi olan ülkelerde bir süre sonra hastane şartları yetersiz kalınca hem ölüm oranları yükseliyor hem de diğer poliklinik hizmetleri adam akıllı verilmediği için normal hastalar da tehlikeli sürece giriyor. Dolayısıyla ülkeler pik noktasını en erken görebilmek adına günlük test sayılarını yüksek tutuyorlar. Salgının uzun süreli olması durumunda diğer hastalıklardan da ciddi oranda ölümler artar.

  • Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda bekletilen Cezayir, Tunus ve Ürdün uyruklu 1500 yolcu Karabük'teki bir öğrenci yurduna gönderildi.