🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Tekstil fabrikasında çalışıyorum ve biz Devletten önce davranıp fabrikayı kapattık. Burada sağlık mı önemli yoksa para mı. Biz halen işlere gidiyoruz baksanıza.

    Iste bende onu doyorum.bunu boyle yapmak yerine sadece risk grubunu engellemek ve korumak gerek.

    Diger turlu ne insalanlri tam titabilirsin nede ekonomi kaldirir nede surdurulebilir.isciyi memuru tamam tuttun diger insanlar mecbur baska care yok

  • Söyleyeyim tabi. Tarım hizmetlerini açık tutarsın, Marketleri ve Eczaneleri açık tutarsın her mahalleye bir asker, polis konur bir telefon hattı veya vatandaşlara kağıt dağıtırsın o kağıda çıkma sebeplerini yazarlar eğer polis veya asker yeterli bulursa sınırlı bir süre içerisinde çıkar dışarı onun haricinde çıkamaz. Ya da hiç çıkartmazlar polisler, askerler her vatandaşın önüne bir erzak getirir tabi bunu pek olma ihtimali olarak görmüyorum ama bu da olabilir yani önemli olan sadece bunları açık tutmak ve vatandaşları sokağa çıkarmamak. Her şeyi geçtim örnek var bakın Çin e var mı orada şu anda bir virüs yok. Neyse benim bunu anlatmama gerek yok ben inanıyorum devletin böyle bir karar uygulayacağına yakında ama umarım geç kalmayız.

    İnşallah devlet en iyi çözümü bulur ve uygular

  • Bilecik 9. Jandarma Alay Komutanlığına teslim olan 35 acemi asker, ateşinin yüksek çıkması üzerine KYK yurdunda gözlem altına alındı.

  • Hicbir birikimi olmayan biriyim sokağa çıkıp çalışmadan, Kira, kredi kartları, elektirik, doğalgaz v,b ödemem gerekli olan şeyleri nasıl ödeyeceğimi devlet bana söylesin ve ödemedigim de faiz işlemeyeceğini belirtsin.


    O zaman hiç bir şekilde evden çıkmam, boş yere kuru gürültü sallayıp durmayın. Öyle emeklilik yaşını 65 yaşına çıkarmakla olmuyor. Madem 65 yaş altı genç sayılıyor, çalışmaya mecbur bırakılıyor vergi alınıyor topladığı vergiler ile bana gariban halka ekonomik paket çıkarsınlar, zengine değil. Öyle dua ile olmuyor malasef. Kolonya dağıtmakla hiç olmuyor. Rabbim sonumuzu hayırlı kılsın...

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Allah razı olsun her kim yardim ediyorsa. Zaman siyaset ve ülkelerle yaşadıklarımızı sorgulama vakti değil ortak bir düşmanımız var Covid-19.

  • İş işten geçti arkadaşlar. Bu süreçte evden çıkmayanlar, kendi izole edenler en iyisini yaptı.


    1 haftadır müthiş bir boşvermişlik var millette. Fena halde yayıldı kahrolası virüs. Bu saatten sonra yasak gelse eve kapanılsa ne olacak. Yayılan yayıldı zaten.


    Sadece bizzat şahit oldugum durumları anlatmak istiyorum.


    Cuma günü mecburi olarak evden çıkıp, okuluma gittim. Görev yeri belgesini alıp, eşimin okuluna zorunlu hizmetten dolayı teslim etmem gerekiyordu. Hiçbiryere değmeden, arabanın kapısı hariç diğer kapılara bile dokunmadan evrağı teslim ettim. Dönüşte yaşadığım yer olan bucanın, en işlek yeri şirinyerden arabayla geçmeye karar verdim. Yol güzergahında ki herşeyi gözlemledim.

    Polis eğitim merkezi önündeki polislerde ne maske ne eldiven var grup halinde beraber muhabbet ediyorlar. Yol üstünde ki tüm banka ve bankamatiklerde insanlar çok yakın bir şekilde kuyrukta sıra bekliyorlar. Şirinyer merkeze geldiğimde tüm dükkanlar açık ve herkes alışveriş yapıyor. Otobüsler duraklar minibüsler insan kaynıyor. Açık cezaevinin önüne geldiğimde,insanlar yine kuyruk olmuş, görüş için bekliyorlar. Hasanağa bahçesinin oraya geldiğimde, yüzlerce insan spor yapıyor yürüyor. Bir kısmı oturmuş muhabbet ediyor. Lokantalar dolu. Araba yıkama dükkanları dolu v.s


    Yani kısacası bizden birşey olmaz. Çok zor günler bizi bekliyor.

  • madalyonun diğer yüzü kadıncağız evde ne yiyip içeceğim diyor haklı


    manavgat Aşağı Pazarcı Mahallesi'nde kurulan sebze meyve pazarında denetim yapan polis ekipleri, kimlik kontrolü sırasında 65 yaşındaki Cevriye Şen'in elinde eldiveni, yüzünde maskesiyle tezgah kurup satış yaptığını belirledi. Cevriye Şen'e İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi olduğunu, 65 yaş ve üstündekilerin evden çıkamayacağını söylemelerine rağmen Cevriye Şen, "Ben evde ne yiyeceğim, bana kim bakacak? Kim alışveriş yapacak?" diye itiraz etti. Ekiplerin acil çağrı merkezi numarasını vererek, ihtiyaçlarının polis, jandarma, zabıta ve AFAD ekipleri tarafından giderileceğini söylemesi üzerine Cevriye Şen, tezgahının başına kızının gelmesinin ardından Sanayi Mahallesi'nde oturduğu evine yürüyerek gideceğini söyledi. Polis ekipleri ise 65 yaş ve üstü insanlara sokağa çıkma yasağı getirildiğini hatırlatarak, "Seni sokakta yürütmeyiz. Evine kadar ekip arabasıyla bırakacağız" demesi üzerine Cevriye Şen, "Ben yürür giderim. Arabanıza binmem. 3'ten 9'a şart olsun arabanıza binmem. Ver kimliğimi. Vallahi kimliğimi de almam. Varır giderim belediyeye. Belediye başkanının yerini yakarım" dedi. Polis memurlarının "Biz seni seviyoruz" demesine rağmen Cevriye Şen, "Siz beni sevmiyorsunuz. Sevseydiniz tezgahımdan beni almazdınız" diye konuştu. Polis ekiplerinin Kovid-19 hastalığının en çok yaşlılar için tehlikeli olduğunu söylemesi üzerine Cevriye Şen, "Bana bir şey olmaz" diye cevap verdi.

    Einmal editiert, zuletzt von hakan3434 ()

  • Maalesef ki durumlar bu. :(