🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sağlık Bakanlığı tamam eyvallah iyi yönetiyor diyoruz da, Yurtdışı seyahatlarini ya kapamalı yada Yurtdışından gelen HER vatandaşa özel test yapılmalı. Şüpheli bulunan yurttaşlarada acil test yapılmalı. Bu çok önemli. Çünkü öyle bir şey ki adama koronavirüs bulaşır grip sanar dışarı çıkar 100 kişiye daha bulaştırır bu 100 kişi 1000 kişiye 10000 e kadar gider. En büyük sorunumuz bu. Yurtta Acilen geniş kapsamlı test uygulamaları başlatılmalı.

  • mobese kameralarından bakıyorum sokaklar insan kaynıyor hala. özellikle +60 yaş sürekli dışarıda. Ne yazık ki cahil bir toplumuz. Durumun ciddiyetini kavrayamayan insanlarımız o kadar fazla ki, üzülüyorum bu sayı önümüzdeki haftaya kadar 1000 i geçmesin.

    Bu halk böyle olduğu sürece geçmemesine imkan yok hocam.Karantinada olduğu için polisin suratına tüküren insanlar mevcut.Sokağa çıkma yasağı gelse bile bu halk yinede çıkar dışarı..

  • Eve 700 tl lik alışveriş yaptım bugün, yarın marketten gelirken bir kaç şey daha getireceğim sokağa çıkma yasağını bekliyorum..

  • Bizim acilen test sayısını Güney Kore gibi arttırmamız lazım günde 10000 test yapabiliyor olmamız lazım böylece çoğu vaka tespit edilip önlem alınabilir bu salgında rol model olarak güney Kore seçilip onların izinden gidilmeli

  • suan belki bulasan kisi binleri gecmis durumda hastalik semptoplari gosteren kisilere test yapikdigina vaka sayisi belli oluyo diger ulkelerde gidip herkez test yaptirdigina vaka sayilari cok daha fazla hemen belli oluyo

  • 7 günde 98 resmi vaka açıklandı. Şuan enfekte olup belirlenmeyen 98 den fazla vaka olduğuna adım gibi eminim. 7 güne kadar bu vaka sayısı çok çok daha artma ihtimali o kadar yüksek ki. İnsanlarımız halen durumun ciddiyetinde değiller, Sokağa çıkma yasağı biran önce gelmeli. Bu bilinsiz davranan Güruh topluluğu en azından bi şekilde evlerinde hapsederiz.

  • Otogar da çalışıyorum. Her gün en az 200 250 kişi ile muhatap oluyorum. 5 bin TL ye yakın bir maaşım var. Kimse marketler de çalışan otogarlar da çalışan emekçi insanları düşünmüyor


    Ama Ayda milyon kazanan beygirler isyan ediyor. Herkes onların derdinde. Ne güzelsin be Benjamin Franklin

    Hocam allah aşkına o zaman sizde futbolcu olsaydınız? Adamlar haklarını arıyor. Kaç tane sporcuda virüs çıktı. O zaman sizde kendinizi tehlike altında hissediyorsanız patronunuza söyleyeceksiniz. Onlar hakkını arıyor. Herkes hakkını aramalı.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Hay liginizin Allah belasını versin. Ya hu bırakın şu topçuları. Üç beş kuruş kazanan insanlar ne olacak onun derdine düşün. Yok lig ertelenmedi yok ertelensin falan. Ya hu bize karı ne zararı ne.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Yerel vakaların şehirleri açıklansın artık.

    Youtube'taki bir canlı yayın ülkelerde virüs tespit edilen bölgeleri/şehirleri veriyor, bugüne kadar Türkiye haritası gösterilmiyordu ancak bugün itibariyle Türkiye haritası da verilmeye başlandı ve kırmızı olan tek yer İstanbul. Ben de anlamayadım ancak durum bu.

  • Yapmamız gerekenler belirli izinler hariç sokağa çıkma yasağı ve test sayısını arttırmak. En az test yapan ülkelerdeniz. Bilinen 98 vaka var ama bunlar birilerine,birileri de birilerine yaydı. Şuan rakam 1000 lerde olabilir. Diğer ülkeler gibi olmak istemiyorsak şimdiden önlemi almamız lazım. Test sayısı artmalı. Güney Kore test test sayesinde düzeltti. Aynı şekil çin kontrolü karantina, sokağa çıkma,test.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • O tür ihtiyaçlara izin veriliyor diye biliyorum.Ayrıca maskesiz sokağa çıkılmaması da gerekiyor Güney Kore'de olduğu gibi maskesiz hiçbir mekana almıyorlar.Maske sizi hastalıktan korumasa da tüm halk maske taktığı zaman hastalığın yayılmasını engellenir.Maske korumuyor ama hastaliğin yayılmasini %70-%80 oranında engelliyor diye biliyorum.

    Sokağa çıkma yasağını katı bir önlem olarak düşünen arkadaşlarım bu önerimi 2dk'sını ayırıp okuyabilirse çok mutlu olurum.Yani dediğim öneri de sokağa çıkma yasağının yerine geçebilecek gayet yeterli ve başarısı Güney Kore'de kanıtlanmış bir yöntem.

  • test yapılan ınsan sayısı cok cok az türkiyede.elbette bu vırusu tasıyan ınsan sayısı kat be kat fazladır bızım bıldıgımızden .hem turkıyede hemde dunyada.malesef mantıken bu boyle.