🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bakan kendi twitinde 1.256 tanı kondu diyor sonra 1236 deniliyor. rakamlar bana hiç inandırıcı gelmiyor

  • Kısmete bırakılacak iş değil. Kısmete bırakanın kısmetinde yalnızca ölüm olur.

    Ölüm ve hastalık kısmettir , kaderdir

    Sen bin tane önlem alırsın , geleceği varsa yine de gelir bulur seni

    Bin defa kader kısmetle ilgili saçma yorumlar yazıp insanları gerdin.

    Hala buna devam ediyorsun

    Senin bu konuyu anlamamanda kısmetsizliğin

    İnanmıyorsan da inanmazsın

    Ama tutup benim mesajımı alıntılama

    Ben önlem alınmasın mı dedim?

    Önce okuduğunu anlamayı öğren

    İnsanların manevi değerleriyle ve devletle çatışmayı bırakın , bu iş iyi yere gitmez

    Bak dünyanın en çok korunan insanlarından biri olan Merkel de karantinada

    Bunun nasipten başka cevabı var mı?

    Virüs binlerce engeli aşıp gireceği yere giriyor , önlemini al ama kader faktörünü unutma diyorum , bunun neyini anlamıyorsun


    Rusya’nın binlerce vakayı gizlediği Doktorlar sendikası tarafından açıklandı

    Ama hiçbir yerde bizim ülkemizdeki kadar fitne fücur çıkmadı

    Evden çıkılmayacak , devlete itimat edilecek , hepsi bu.

  • İnsanların bilgi istemeye hakları var arkadaşlar.Hastaların yaş bilgisi yok, cinsiyet bilgisi yok, kaçı yoğun bakımda, kaç hastanın durumu hafif hiç bir bilgi yok elimizde.Günlük gelecek 1-2 twitti bekliyoruz sadece.

  • bakan kendi twitinde 1.256 tanı kondu diyor sonra 1236 deniliyor. rakamlar bana hiç inandırıcı gelmiyor

    1256-1236 tek rakam var yazım yanlışı olduğu anlaşılıyor. Test sayısında şöyle bir durum var. Belirtileri yüksek hastalara test yapmıyorlar direk tanı koyuyorlar, tedavi yapıyorlar. Bunu çok doktordan duydum. O yüzden test sayısına yansımıyor. Bence vaka sayısı şuanki durumdan fazla. Bunu bakan açıklamalarından anlıyorum. Dünkü ve bugünkü vaka sayısı bunu da kanıtlıyor.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • İnsanların bilgi istemeye hakları var arkadaşlar.Hastaların yaş bilgisi yok, cinsiyet bilgisi yok, kaçı yoğun bakımda, kaç hastanın durumu hafif hiç bir bilgi yok elimizde.Günlük gelecek 1-2 twitti bekliyoruz sadece.

    kendi twitleri arasında bile tutarsızlık var. ilk önce 1256 tanı var diyor sonra 1236 ya çekiyor.

  • 1256-1236 tek rakam var yazım yanlışı olduğu anlaşılıyor. Test sayısında şöyle bir durum var. Belirtileri yüksek hastalara test yapmıyorlar direk tanı koyuyorlar, tedavi yapıyorlar. Bunu çok doktordan duydum. O yüzden test sayısına yansımıyor. Bence vaka sayısı şuanki durumdan fazla. Bunu bakan açıklamalarından anlıyorum. Dünkü ve bugünkü vaka sayısı bunu da kanıtlıyor.

    biz bile buraya yazı yazarken yazızı göndermeden önce kontrol ediyoruz

  • Bazı arkadaşlar bu olayı siyasi düşünüyor. Aman devlete, hükümete laf söyletmeyim kafasındalar. Bu olay herkesin olayı. Eleştiri, tepki olacak ki onlarda kendini düzeltecek. Gerçek vaka sayısını, yaşlarını, cinsiyetlerini,ilk vakaların durumunu, iyileşme de yol alındı mı vb bu soruların cevabını almak en büyük hakkımız. Zaten biz evdeyiz. Şuursuzlar kendilerini ve çevresini yakarlar. Az eleştirici olun ki bakanlık hatasını düzeltsin. Sen sus ben sus hataya devam mı etsinler? İlk baştaki gibi yönetilemiyor. Ben İtalya gibi çaresiz olmak istemiyorum. Susmayacağım bu konuda.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Devlet doğru bilgiyi sağlarsa kimse eleştirmez arkadaşlar yani istediğimiz aşırı detaylı,özel hayatın gizliliğine zarar verecek bilgiler değil tabi ki..Avrupa'da olduğu gibi şeffaf olunması gereken durumlar.Ben yine de bu sürecin iyi yönetildiğini düşünüyorum bazı ufak tefek hatalar dışında:thumbup:

  • vallahi arkadaşlar benim yaşım 47 . mesela abd cnn e bakıyorum trump çıkıyor tüm ekibiyle 1 saat tv açıklama yapıyor. sorulara cevap veriyor. bugün 2 saat newyork valisi çıktı ekrana durumla ilgili detayları verdi. sorulara cevap verdi. yapılacakları tek tek anlattı.adamlar güven veriyor. ben twiter ile bu işlerin olmayacağını düşünüyorum


    not: bu işin siyasilikle ilgisi yok. tamamen devlet otoritesi

  • Amerika bugün yaklaşık 14.000 vaka açıklamıştı. Hatta az önceye kadar worldometers sitesinde öyle gözüküyordu.

    Lakin şu an 6.000 vaka geri çekti. Şu an 8.000 vaka açıkladı gözüküyor...:/:/:/

    Bunun yüzünden Dünya da yaklaşık Toplam 340.000 olan vaka sayısı 334.000'e düştü!

  • Ya hu o kadar test yaptık bu kadar test yaptık olayına takılmayın. Adamlar bas bas bağırıyor ki ev de kalın ev de kalın ev de kalın. Biz önce vatandaş olarak üzerimize düşeni yapalım. Sonra devleti sorgulayalım.

    Test sayısina niye takılmayalım anlamadım? Ben evdeyim 10 gündür çevremdeki herkes de öyle. Siz mesela çalışmak zorundasınız takip ettiğim kadarıyla gelip sizide test yapması gerekir devletin. Sözde dünden itibaren 10-15 bin günlük test yapılacaktı yetersiz ama daha bu sayıya bile ulaşamadık.