🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 6-7 bine firladı diye bıçak gibi kesilmişti gelen üye sayısı 28binden sonra kimse gelmez büyük ihtimalle.Bizi zorla zararına çalıştırıyor spor salonları için kapatma kararı almayan bilim kurulu.Tek ben böyle değilim diğer salonlarda aynı halde.1 haftadır zararına çalışan onlarca esnaf var, Bugün 3 esnaf arkadaşımla konuştum 2 berber, 1 internet kafe sahibi arkadaşım.Net kafeci iyiki kapandı diyordu artık düşünün o kadar zarar etmiş.Allah'tan dükkanı kira değil.

  • Amaç siyaset değil ancak İmamoğlu'nun yaptığı gibi, bütün dünyada verilerin şeffaf şekilde açıklanabilmesi için duyarlı insanlara büyük iş düşüyor. Vaka sayılarını, hangi ülke olursa olsun, düzgün bildirmeyen, eksik bilgilendirme yapan siyasetçiler insanlık suçu işliyor. Durum son derece hayati ve kritik.

  • Bence bugün ülkemde güzel gelişme oldu. Bir yanlıştan dönüldü geçte olsa. Bu yanlış yüzünden ,gerçek gündem olan tedbirler ile tam anlamı ile ilgilenemiyorduk, konu her zaman rakamlarda kilitleniyordu. Artık kimsenin bahanesi yok.


    Herkes üstüne düşeni yapmalı. Maske ,mesafe , hijyen , kısıtlamalar , çalışma hayatı , ulaşım , ekonomik yardımlar ne varsa kimse gol atma derdine düşmeden ,bu kışı az vaka az vefat ile kapatma uğraşında olmalı.


    Her 4 vakadan birinin hastaneye yatma oranı çok yüksek ve tehlikeli.


    Önümüzdeki salı kabine toplantısından sonra gerekli adımların atılmasını umuyorum. Çünkü teknoloji çağında artık hiç bir veri saklanamıyor . Zaman kaybetmemiz lazım.

    2 Mal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Malum tv kanallari italya ispanya ile dalga gecerken bizde sanki bir basari hihayesi varmis gibi lanse edilirlen ayni seyleri biz yasiyormusuz ancak bunu topluma soylecek kimse yokmus!


    TTB aylardir vaka sayilari icin onbinlerdem bahsetti uyardi ama adamlar terorist oldu yazik..

  • Başka ülkelerin gerçek vakaları açıklamaması bizi ilgilendirmemeli, başka ülkelerin yaptığı yanlışları emsal göstermemeliyiz fikrimce. En başta bu vakalar gerçeği yansıtacak şekilde aktarılmış olsaydı millet rehavete kapılmazdı, Millet daha çok tedbirli temkinli davranırdı. Bunda tek düşündükleri şey fikrimce yönetimin sert eleştiriler almak istemeyişiydi ve büyük hataydı. Bir yerde bu illaki açığa çıkacaktı. Sadece zaman kaybettik, saklamakla kazandığımız hiç bir şey olmadı, kaybettik

  • Corona konusunda Havaforum'daki bilinci toplumun geneline yayabilmiş olsaydık şu anda Kore, Avustralya gibi takılıyorduk... Bu bilinci en azından kendi çevremize yayalım ve tedbirli olmaya devam edelim, umuyorum ki hükümet de tedbirleri en geç önümüzdeki haftasonundan itibaren adım adım artırmaya başlayacaktır.

  • Bu iş siyaset üstü olmalı dedim. Fotografın bütününü incelemek lazım. Bir tarafta siyasi bir manevra ile rakamların güzelleştirilmesi olayı var. Hepimiz tü ka ka ilan ediyoruz.


    Diğer tarafta gerçek rakamları yine siyasi bir manevra olarak ,rakibini köşeye sıkıştırmak için her gün açıklayan bir belediye ve başkanı var. Kahraman ilan ediyoruz.


    Ben bu iki hareketi de samimi bulmuyorum. İki de siyasi.


    Diyeceksiniz ki ,olur mu öyle şey bu şahsiyet sayesinde bugün gerçek rakamları öğrendik.


    Bende diyorum ki , ankara’nın ,izmirin , eskişehir’in ,antalya’nın muğla’nın ,edirne’nin belediyeleri ve başkanları , yüce bir amaca hizmet eden istanbul büyükşehir belediyesi ile aynı çizgide değil mi?


    Antalya büyükşehir belediyesi bu konuda çok agresif olabilirdi mesala. Belediye başkanı hala hastanede. Turizm şehri. Ama olmadı niye ?


    İcraatleri takdir toplayan ankara b.b. ve eskişehir b.b. Kaç gün vaka ve vefat açıkladı ?



    Niye istanbul öne çıktı. Etken sadece nüfüs muydu.?


    Ben tüm siyasi kazanç amaçlı hareketleri lanetliyorum ve samimi bulmuyorum.

    2 Mal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Ekrem İmamoğlu’nun tweeti


    Hakikati konuşmaktan korkmamak en doğru yoldur. Sayın Fahrettin Koca’nın bugün açıkladığı şeffaf #vakasayısı verilerinin pandemi mücadelesinde ülkemizin daha sağlıklı günlere kavuşmasında bir kilometre taşı olması umuduyla.

  • karasah siyaset yapıyorsun kardeşim, yapma. Doğru bilgi alma özgürlüğümüz anayasa ile güvence altında. Buna uymayan, yanlış yapan her kimse tepki göstermezsek, hakkımızı yediririz. Ayrıca kim ki, görevinden bağımsız, hakkımızı koruyorsa, alkışlamak lazım. Eleştirilecek kurumlar yine eleştirisin ama böyle bir konuda alenen bilgi saklamak insanlık suçu. Siyaset üstü bir konu ve atanmış siyasiler eleştirilmiyorsa samimiyet konusunda şüphe ederim. Amacım polemik yaratmak, birilerini yermek değil. Kandırıldık ve biri sesini çıkarmasa bu devam edecekti. Tepkim bu konuya.


    Hükumet kontrol altına aldığını ima ettiği için ailesi ile görüşen, organizasyon yapan dünya insan var. Yapmayın abi bu konuşmaları, yorumları. Kimse kimseye sebep olmasın. Hala nasıl bulaştığı ve ne derece öldürücü olduğu bir salgın var.

  • Gözümden kaçıp daha önce paylaşıldıysa özür dilerim, raporlayabilirsiniz.


    Covid-19 a karşı İngiliz AstraZeneca-Oxford Üniversitesinin geliştirdiği aşının da %90 başarılı olduğu açıklandı. Aşı teknoloji olarak mRNA teknolojisi kullanan Moderna ve Biontech'den ayrılıyor. Buzdolabı koşullarında saklanabiliyor ve 3 sterlin fiyatıyla aralarında en uygunu. Ayrıca AstraZeneca "kar amacı gütmeyen bir taahhüt" de verdi.


    https://metro.co.uk/2020/11/25…iving-covid-jab-13653122/

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Sayın bakandan şeffaflığı bir adım daha ileri götürerek ,tüm illerin ve ilçelerin vaka , hasta ,iyileşen rakamlarını açıklamasını rica ediyorum.


    Fazla şeffaflıktan kimseye zarar gelmez.