🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yeni Şafak, Kamudan Haber, HaberTürk, Haber 3, Yeni Akit Gazetesi, Hürriyet

  • benim arkadaşta banvitte 6 kişi görünmüş semtom yokmuş biri koku alma sorunu varmış bugün arkadaşın testi pozitif cıktı hatanede şimdi toplam 36 kişi diyo cogu semtom belirti yok asemtomatik boyle milyonlar var bilmediğimiz hiç bi belirti yok arkdaşta suan

    İşte bu yüzden 20 bin test bize yeterli asla olmayacak arttırmamız lazım test sayımızı hala 50 bine ulaşamadık 2 ayı geçti ilk vakanın ardından, bu arada geçmiş olsun.

  • Yarın İstanbul da kuvvetli yagis ihtimali var. Cuma namazlari caminin icinde kilinicak mi acaba

  • Yagis olmasa bile agaclik alanda kilmak yildirim carpma riskini de ortaya cikartiyo.

  • Uçaklarda yan koltuk boş olacak mı? THY Genel Müdürü Bilal Ekşi: Havacılık, sağlık otoritelerinde uçak havalandırma sistemleri, HEPA filitreleri ve yapılan bilimsel araştırmalarda uçak içi bulaşı riskinin yüksek olmaması gibi sebepler ile henüz zorlayıcı bir karar alınmamıştır.


    Salgının uçaklar ile geldiğini unuttular.THY Genel Müdürünün unuttuğu bir şey var sen bunu sadece yurt içinde uygulabilirsin yurt dışına bunu yapmaya çalış teker koydurmazlar.Yine bile bile ladese doğru gidiyoruz.

  • Türkiye'de, koronavirüsün atık sulardaki varlığının araştırılması için yapılan çalışmalarda önemli sonuçlar elde edildi. Çalışmada, dünyada ilk kez çamur örneklerinde SARS-CoV-2 taraması yapılırken, örneklerde virüsün yoğun bir şekilde var olduğu tespit edildi.

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de koronavirüs dağılımına ilişkin detaylı bilgi edinmek için Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığı ile birlikte çalışma yapılacağını daha önce duyurmuştu. Çalışmalar kapsamında Türkiye, çamur örneklerinde koronavirüs taraması yapan ilk ülke olarak literatürde yerini aldı.

    Koronavirüsün su ve atık sulardaki varlığının araştırılacağı çalışmalarda olası risklere karşı erken uyarı sisteminin geliştirileceği açıklanmıştı. Çalışmalar Türkiye'nin pek çok ilinde devam ederken projenin danışmanlığını yapan Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Alpaslan Kocamemi, elde ettikleri önemli sonuçları paylaştı.


    Analizler koronavirüsün çamurda yoğun bir şekilde bulunabildiğini gösterdi


  • Test/Vaka

    Sormadan yapamayacağım o örgüte mesela brezilya nerdeymiş yada meksika bilemedin hindistan şili iran bangladeş bizi güldürmek için yapıyorlarsa gerçekten komikler hadi bizi geçtim italyanın günlerdir en yüksek vakası 650 10 mayısta 83bin aktif vaka varken dün itibariyle 50bin civarına düşmüş bu neyin kafası anlamadım

  • Sormadan yapamayacağım o örgüte mesela brezilya nerdeymiş yada meksika bilemedin hindistan şili iran bangladeş bizi güldürmek için yapıyorlarsa gerçekten komikler hadi bizi geçtim italyanın günlerdir en yüksek vakası 650 10 mayısta 83bin aktif vaka varken dün itibariyle 50bin civarına düşmüş bu neyin kafası anlamadım

    DSÖ, Avrupa'daki son 14 gün içerisinde kümülatif olarak vaka sayısında yükseliş yaşayan 5 ülkeyi açıkladı. Bilgiyi giren sayfa eksik girmiş.