🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ekonomi daha ağır basıyor vaka sayısını az göstermek zorundayiz bunu yapilan testle kontrol altında tutacagiz anlaşılan ama bu şekilde yapmaya karar verirsek sonbahar gelince basimizda o kadar ağrır :thumbdown:

  • Elektromanyetik yöntemlerle sensörlü dışarıdan Covid- 19 testi yapacak taşınabilir cihaz yapılmalı. Böylece tüm güzel ülkemiz, hatta belki de bütün dünya çok daha hızlı bir şekilde test edilebilir.

  • belki yanılırım ama kimse bu seneyi tam sayarak 2 sene eğitimsiz geçirmez... tarlaya buğday ekmek uzaktan olamayacağına göre eğitim de uzaktan zor olur ki hiç bir ülke kolay kolay 2 senelik nesli heba etmez. o nesiller için değil arkasından gelecek 5 yıllık nesli de etkiler ve 80 yıllık yaşam ömrü olarak hesaplaması yapılarak hareket edilmesi gerekiyor. Çocuğu olanlara Allah büyük sabır ve güç versin

    Einmal editiert, zuletzt von YildizYildiz () aus folgendem Grund: düzeltme

  • Cnn canlı yayınında abd den bağlanan prof.mehmet çilingiroğlu canlı yayında dedi ki;


    amerika da aşı bulunana kadar okulların açılmaması konuşuluyor .

  • Cnn canlı yayınında abd den bağlanan prof.mehmet çilingiroğlu canlı yayında dedi ki;


    amerika da aşı bulunana kadar okulların açılmaması konuşuluyor .

    Bugün Filipinler devlet başkanı da söyledi aşı bulunana kadar okulları açmamayı planlıyoruz diye

  • Salgın ortamında okulların açılması konusunu ,ilkokul çağında çoçuğunuz varmış gibi , bir anne baba gibi empati yapın ve değerlendirin.

    Hepsinin çözümü bulunabilir , okuma yazmanın da , sınavında . Geliştirilebilir. Sene kaybının sağlıktan önemli olduğunu düşünmüyorum. Mücbir sebebler geçerli.


    Ayrıca bu konunun yaz sonuna doğru gündeme geleceğini , bizi yönetenlerinde çocuklarını, iyi ve özel okullarda eğitim alsalar bile riske atmayacaklarını düşündüğümden ön görü yapmak zor olmuyor.

  • Ülkemizde, önümüzdeki sonbaharda yakından öğretime dönülemezse bilgi, beceri kazanımlarında pek problem çıkmaz. Asıl problem bilgi eksikliği değil dadılık yapılamayacak olması. Durum böyleyken eğer en ufak bir şüphe oluşursa bile açılmamalı önümüzdeki sonbaharda. Öğrenciler kafa dinledi denir en kötü.

  • Okul işi büyük sıkıntı cidden. Hatırlarsanız biz forumca günler evvel acaba vaka sayısı ciddi azalır da temmuz gibi telafi olabilir mi diye konuşmuştuk ama şu an seneye olacak olan eğitim dönemi için bile ciddi endişe var.

    Aynen hocam okul işi büyük sıkıntı. Eğer açılırsa çift tesisat yapılması lazım mesala bir sınıfın kişi sayısı 20-25 ise bunun 10-12 kişilik sabahçı öğlenci olması lazım. Ama özeliklede büyük şehirlerde ve devlet okullarında bu sayı 40 hatta 45 kişileri buluyor. Yani 20 kişi bile çift tesisatta oldukça fazla. Durum çok sıkıntı. Ben okulların Eylül ayında açılacağını da sanmıyorum. Eğer açılırsa süper taşıycı çok fazla olur. Ve yani ilk okulda birinci ikinci sınıf çocuk maske kuralına nasıl uyacak. MEB'İN bu konuda çok iyi bir karar vermesi lazım. Aşı çıkana kadar iş çok büyük sıkıntı...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk