🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gaziantep'te koronavirüs testi pozitif çıkan 12 polis çalıştırılmaya devam ediyor.

    Yanlış anlamayın ne olur ama tamamen asparagas haber, böyle bir şeyin imkanı yok.

  • Güney Kore 32 vaka bildirdi.

    Meksika 2.713 vaka, 334 ölüm bildirdi. Meksika'nın bir günde bildirdiği en yüksek vaka sayısı bu oldu.

  • Herkes test sayisinin azligindan yakiniyor. Belkide bakanlik farkli bir yontem izliyordur.

    Suru bagisikligina benzer bir yol izleniyor olabilir. Yani bu hastaligi buyuk cogunlugu yanilmiyorsam ayakta atlatiyor. Bu sayiyi maksimuma cikarmak istiyor olabilirler. Sonucta semptom gostermeyen 1 kisi dahi kalsa o 1 kisi yine tum ulkeye yayabilir. Ilac veya asi olmadigi surece veya kendi kendini yok etmedigi surece sifirlanmayacak. Eger sonbaharda tekrardan 2. Dalga gelecekse bagisiklik kazananlarin sayisi ne kadar fazla olursa okadar iyi olur.

  • Herkesin dilinde bir "sürü bağışıklığı" terimi var.Matematik yalan konuşmaz.


    Alıntı


    Ancak bağışıklığın uzun dönem sürebildiğini varsaysak bile, söz konusu sürü bağışıklığına erişebilmemiz için çok büyük miktarda insanın enfekte olması gerekmektedir. Şu anki tahminlere göre, enfeksiyon bulaşan kişilerin %0.5 ila %1 arasının öldüğü göz önüne alınacak olursa, bu tarz bir sürü bağışıklığına ulaşma yolunda çok fazla sayıda insan ölecektir. Sayılarla konuşacak olursak:

    • Dünya nüfusunun 7.5 milyar olduğunu varsayarsak, sürü bağışıklığına ulaşmak için 4.95 milyar insanın hastalığa yakalanması gerekmektedir. 4.95 milyar kişi enfekte olursa, %0.5'lik bir ölüm oranı varsayarsak 24 milyondan fazla insan ölecektir.
    • Daha önceden izah ettiğimiz gibi, sürü bağışıklığından söz edebilmek için yetişkin popülasyonun %40-70 arasının enfekte olması gerektiğini varsayarsak, Dünya'daki 5.5 milyar yetişkinin 2.2 milyar ila 3.9 milyar arasının enfekte olması gerekmektedir. %0.5'lik bir ölüm oranı varsayılırsa, 11 milyon ila 19 milyon kişi ölecektir.
    • Grip gibi düşünelim. Öldürücülük oranı %0.1 olsun. Aşırı iyimser yaklaşalım ve sürü bağışıklığı için bugüne kadar hesaplanan en düşük değeri alalım: %40 enfeksiyon oranı. Bu durumda, sürü bağışıklığından söz edebilmemiz için 7.5 milyar insanın 3 milyarı hastalığa yakalanmalıdır. Bu aşırı gevşek senaryoda bile 3 milyon insan ölecektir.

    Üstelik bunların "sürü bağışıklığı" ile ilişkilendirilebilmesi için, toplam nüfusun değil, geriye kalan nüfusun %60 civarının hastalığa yakalanmış ve atlatmış olması gerekmektedir. Yani örneğin son senaryoda "3 milyar" dediğimiz kişi sayısı, hastalığı atlatanlar olmalıdır ("iyileşenler"). Bunun üzerine ölenleri de eklediğimizde, gerçekte hastalığa yakalanan kişi sayısı daha da fazla olacaktır. Bir diğer deyişle, doğal olarak, enfekte olup atlatan ve enfekte olup ölen kişi sayısı, burada verdiğimiz sayılardan bile büyük olacaktır.

  • Bağışıklık konusu net değilken sürü bağışıklığı konuşulması bence çok saçma. Daha geçen gün Kahramanmaraş'ta bir amcamız virüsü iki defa yendi. Nerede bağışıklık? Eğer gerçekten bağışıklık kazanılıyorsa da bu yolda milyonlarca insanın ölmesine göz mü yumacağız?

  • Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli bilim insanları 2003 yılında SARS’ı yenen bir hastadan alınan antikorun, corona virüsünde insana zarar veren proteinleri etkisiz hale getirdiğini duyurdu.


    Uzmanlar, S309 isimli antikorun corona virüsünü ortadan kaldırabileceğini açıkladı. ABD ve uluslararası basının gündeme getirdiği gelişme ile ilgili detayları veren bilim insanları, S309 isimli antikorun corona virüsündeki antikorları nötralize ettiğini açıkladı.

  • Resmi kaynak yani sağlık bakanımızın böyle bir açıklaması var mı?

    Yazıya inanırsak ta geçmişte ki sahte sağlık bakanlığı yazısını hepinize hatırlatmak isterim.


    Mustafa38 süreci en iyi yöneten ülkelerden biriyiz sizin yorumunuzun art niyetli olduğunu düşünüyorum.


    Test sayılarının azlığı süreçle alakalı değil sokağa çıkma yasağı ile alakalıdır.

  • Belge büyük ihtimalle doğru ancak yinede sildim paylaşımları, bugün basın toplantısı yapacak sağlık bakanı orada da bundan bahsedecek büyük ihtimalle.

    doğru olması kuvvetle muhtemel gidişata göre. rabbim her şeyin hayırlısını versin. bundan öncede bir çok şey için eyvah dedik ama korktuğumuz gibi olmadı. yaşayıp görelim .

  • 16 Mayıs'ta yasak vardı ama 42 bin test yapılmıştı.

  • https://www.google.com/amp/s/www.memurlar.net/haber/906486/avrupa-nin-gobeginde-vizon-panigi-insanlara-virus-bulastirmislar.html%3famp=1


    Vizon'dan; yani hayvandan insana Covid - 19 bulaştığı söyleniyor. Acaba hayvandan insana virüsü bulaştırabildiği bilinmeyen başka hangi türler olduğunu da soramadan edemiyorum.

    Sivrisineklerden bulaşırsa sıkıntı yaratır iuanlık öyle bir şey yok ama

  • https://www.google.com/amp/s/www.memurlar.net/haber/906486/avrupa-nin-gobeginde-vizon-panigi-insanlara-virus-bulastirmislar.html%3famp=1


    Vizon'dan; yani hayvandan insana Covid - 19 bulaştığı söyleniyor. Acaba hayvandan insana virüsü bulaştırabildiği bilinmeyen başka hangi türler olduğunu da soramadan edemiyorum.

    Bu virüs normalde hayvandan insana bulaşan bir hastalıkmış mutasyona uğrayarak insandan insana bulaşmaya başlamış