🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Abi şu bir gerçek böyle yayılan bir virüsü önlemlerle bir yere kadar tutabiliriz tüm dünyanın en azından %70-80 i geçirmek zorunda İspanyol gribi gibi aşı olsa bile illaki vücudumuza girecek bu virüs ilaç olsa da şuanda tüm amaç aşı ve ilaca zaman kazandırmak ve sağlık sistemi çökmeden kontrollü bulaşı sağlamak

  • Aktif hasta sayısının düşmüş olması iyileşen hasta sayısını düşürür bu düşüş normaldir

    Aynen iyileşen sayısı illa ki düşecek ama şu var ki yeni vaka sayısının da düşmesi lazımdı ki aktif vaka sayısı düşmeye devam etsin. Az önce de yazmıştım iyileşen sayısı düşerken yeni vaka sayısı azalış göstermediği için aktif vakanın azalması durabilir ve sonraki günlerde tekrar artmaya başlayabilir.

  • Aynen iyileşen sayısı illa ki düşecek ama şu var ki yeni vaka sayısının da düşmesi lazımdı ki aktif vaka sayısı düşmeye devam etsin. Az önce de yazmıştım iyileşen sayısı düşerken yeni vaka sayısı azalış göstermediği için aktif vakanın azalması durabilir ve sonraki günlerde tekrar artmaya başlayabilir.

    Aslında herkes biliyorki tedbirleri ekonomiye feda ettik eğer sadece 2 hafta daha aynı sıkı tedbirlerle devam edebilseydik öncelikle yakın zamanda binin altı 2 hafta sonundada beşyüzün altını görmemiz bizi şaşırtmazdı ilerisini yaşayıp göreceğiz inşallah hakkımızda hayırlısı olur

  • Kırıklareli Vaililiği:Maskesiz dışarı çıkmak yasak


    ayrıca Kırıklaerili Valiliği: Saat:07:00-21:00 arası çay ocaklarını açabilirsiniz


    :)


    Çok güzel önlemler Valilikten Covid19'un kafasını karıştırarak yok etmeye çalışıyoruz :thumbup:

  • Kayseri'de üfürükçü bir kadının mahalleye koronavirüs yaydığı iddiaları asılsız çıktı. Filyasyon çalışması sonucu vaka artışının Kayseri'den ziyarete gelen otobüs şoföründen kaynaklandığı ortaya çıktı

  • İtalyan doktorlar, Kovid-19 ile çocuklarda başgösteren Kawasaki hastalığı arasında bağlantı bulduklarını açıkladı.

    Kawasaki benzeri bir hastalığın 30 kat arttığı Bergamo'da bu hastalık için tedavi edilen 10 çocuktan 8'inin koronavirüse karşı antikor geliştirdiği tespit edildi.

    ABD ve Avrupa'daki çocuklarda damarlarda baş gösteren ve kalbi de etkileyebilen iltihaplanma vakaları artarken, bu Kawasaki hastalığının yeni tip koronavirüsle olası bağlantısı hakkında İtalyan doktorlardan yeni bir açıklama geldi.

    Papa Giovanni XXIII Hastanesi Çocuk Sağlığı Bölüm Başkanı Dr. Lorenzo D’Antiga,

    "Çalışmamız, Sars-CoV-2 enfeksiyonu ile bu iltihabi durum arasındaki bağlantıya dair ilk kesin kanıtı sağlıyor. Bu bilinmeyen virüsle baş etmeye çalışırken tüm dünyadaki doktorlara yardımcı olmasını umuyoruz" diyerek şu vurguyu yaptı:


    "Bu hastalarda Kawasaki hastalığına Sars-CoV-2'nin neden olduğuna dair benim şüphem yok."


    https://tr.sputniknews.com/yas…taligi-arasinda-baglanti/


  • Kayseri'de üfürükçü bir kadının mahalleye koronavirüs yaydığı iddiaları asılsız çıktı. Filyasyon çalışması sonucu vaka artışının Kayseri'den ziyarete gelen otobüs şoföründen kaynaklandığı ortaya çıktı

    Hocam ama Kayseri Tabip Odası Başkanı mevlit yüzünden dedi;


    Kayseri'de bir 'üfürükçü' kadının 'koronavirüse karşı okuyup üflediği' kişilere virüs bulaştırdığı ve mahallenin karantinaya alındığı iddia edilmişti. Kayseri Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per ise, "Üfürükçüden değil ancak, vatandaşlarımız bir cenazeden sonra toplu mevlide katılıyor. Burada çok sayıda vatandaşlarımıza koronavirüs bulaşmış” dedi.


    https://tr.sputniknews.com/tur…mevlit-nedeniyle-yayildi/

  • İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu İstanbul'da 30 eczacı ve 40 eczane çalışanının koronavirüse yakalandığını söyledi. Sarıalioğlu, "Türkiye genelinde 5 meslektaşımız, 1 eczane çalışanı hayatını kaybetti" dedi.

  • Prof. Dr. Necmettin Ünal: "Sinema yok, yiyecek yok, dükkanların çoğu kapalı… Ona rağmen 1 milyon kişi neden gitti oraya. Ben inanın anlayamıyorum ve bazen biz boşuna mı konuşuyoruz diye düşünüyorum."


    Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demircan: "Çok daha sıkı gitseydik Ramazan Bayramı'nda kucaklaşabilir miydik? Ama bunu biraz daha ötelemekte fayda var. Kurban Bayramı’nda birlikte oturmak, birbirimizin elini öpebilmek için bu dönemleri sıkı tutmak lazım."