🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Batman Valisi Hulusi Şahin: “Biz salgına Türkiye’nin geri kalanından geç muhatap olduk. Bu nedenle de bizim pik noktamız henüz oluşmadı. Görülen o ki vaka sayılarımız da gün geçtikçe artıyor. Çok ciddi tedbirler almadığımız takdirde, bayram bize zehir olacak”

  • Şu dönemde hiçbir esnafa gün doğmadı arkadaş.Fikirlerimiz genelde uyuşuyor abim ama bu yorumuna katılmıyorum.Genelleme yaparak hepsini kötü niyetli gibi göstermeyelim.Ev geçindiriyor bu insanlar,bu virüs illeti belki bizleri sadece sosyal olarak etkilese de birçok insanı ekonomik olarak da zora sokuyor maalesef..2 aydır gelir elde edemeyen insanlar var ve bu işin ne kadar devam edeceği hiç belli değil..

    aslında genelleme yapmak istemezdim ve sevmemde ama işimin müsaitliğimden dolayı ,pazar alışverişini ben yapıyorum , nelere şahit oluyorum bir bilseniz. Yinede genelleme yapmayım çoğu diyeyim . Özellikle alt tabakanın , pandemi ortamında , yaşadığı sıkıntılardan duyduğum üzüntüyü bir çok defa burada paylaştım. Yanlış anlamayın beni. Amacım her şartta ahlaksız olanı , ahlaklı olandan ayırmaktı.

  • bu 100 bin barajı sürekli 20-30 lu saatler arası gidip geliyor yani virüste gerileme bile yok dünya geneli olarak konuşursak bir ülkede azaldığı vakit diğer ülkede vaka sayısında müthiş artış oluyor tabi buna yapılan test sayılarının artmasıda aynı seviyede olmasına etken olabilir

  • şuanda dünya genelinde artış var bence kaç gündür özellikle afrika pakistan hindistan ve güney amerika gibi çok sıkıntılı ülkeler patladı avrupada 150.000'den fazla insanı öldüren virüsün buralarda milyonu bulması şaşılacak bir şey olmaz yeni bir ispanyol gribi salgını ile karşı karşıyayız tam olarak o yüzden o salgındaki rakamların yaşanması olası

  • Batman Valisi Hulusi Şahin, Biz salgına Türkiye'nin geri kalanından geç muhatap olduk. Bu nedenlede bizim pik noktamız henüz oluşmadı. Görülen o ki vaka sayılarımız da gün geçtikçe artıyor. Çok ciddi tedbirler almadığımız taktirde, bayram bize zehir olacak, dedi.

  • Koronavirüsle bağlantılı olduğu düşünülen Kawasaki hastalığında ağır Covid-19 un yanı sıra toksik şok sendromu ve atipik Kawasaki Hastalığı belirtilerininde görüldüğü ifade edildi. Kawasaki hastalığında, orta büyüklükteki damarlarda inflamasyonun geliştiği ve bu durumunda damarların şişmesine neden olduğu belirtildi.

    New York Valisi Andrew Cuomo, Cuma günü yaptığı açıklamada, beş yaşındaki çocuğun ölümünün sağlık bakanlığınca araştırıldığını söyledi.

    Eyalette 73 çocuğun enfekte olduğunu ve olayın ciddiye alınması gerektiğini belirten Cuomo, "Nadir de olsa Covid bulaşmış bazı çocuklarda Kawasaki hastalığı veya toksik şok sendromuna benzer semptomlara rastlıyoruz" dedi.

  • ABD 27.421 vaka, 1.601 ölüm bildirerek, toplamda 1.320.044 vaka ve 78.529 ölümü doğruladı.

    Brezilya 9.635 vaka, 709 ölüm bildirerek, toplamda 145.328 vaka ve 9.897 ölümü doğruladı.