🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu İtalya'da nasıl hâlâ bu kadar vaka ve ölüm oluyor abi anlamıyorum. Karantina yok mu burada 2 aydır? Biz de karantina bile olmadan bu kadar vaka az gelirken (resmi rakamlara göre) bu adamlar ne yaptı da bu hale geldi?

    Karantina veya sokağa çıkma kısıtlamalarını çok geç uyguladılar. Okulları vaka görüldükten bir ay sonra kapattılar. Onun etkisi ve nüfusun yaşlı olması.

  • Şarkıcı Madonna'nın antikor testi pozitif çıkmış.Yani haberi olmadan hastalığı atlatıp iyileşmiş ve antikor üretmiş vucudu.Antikor testlerine başladı çoğu ülke, bizimde başlamamız lazım diye düşünüyorum.Özellikle iyileşen hastalar belli aralıklarla antikor testine sokulsun, antikorun kalıcımı yoksa geçici mi olduğunu öğrenmek lazım.

  • Koronavirüs nedeniyle ölen İBB çalışanının ölüm raporuna "Bulaşıcı hastalık" yazıldı. fa2c26cc234aa7f7dbd.jpg

    Çok şaşırmaya gerek yok hocam. Birçok hekimimiz bunları söylüyor. Bu rakamlara güvenip sakın gevşemeyin. Bunları söylemek maalesef ülkemizde hainlik damgası olarak görülüyor.


    Ahmet saltık kendisi hekim. Türkiye'nin koronavirüs salgınına karşı önlem almakta geç kaldığını, gerçeklerin halının altına süpürüldüğünü, devekuşu politikası uygulandığını, geçen yıllara göre ölüm sayılarında artış olduğunu, açıklanan resmi sayıların kuşkulu olduğunu söyledi


    Türkiye'deki her beş hekimden dördünün üye olduğu Türk tabipler birliği, dünya sağlık örgütü'nün kodlarına göre raporlama yapılmadığını, böylece, ölüm sayılarının az gösterildiğini açıkladı… Türk tabipler birliği başkanı profesör Sinan Adıyaman, hekim.


    Son beş yılın ölüm sayılarını araştıran Türk toraks derneği, İstanbul'daki ölüm sayılarında geçen yıllara oranla ciddi artış olduğunu saptadı Türk toraks derneği'nin tamamı hekim.


    Serdar Savaş açıklanan sayıların gerçeği yansıtmadığını, istanbul'da mart ve nisan aylarında geçen yıllara göre ciddi ölüm artışı olduğunu açıkladı. Dünya sağlık örgütü avrupa programı direktörlüğü de yapan Serdar Savaş, hekim.


    Profesör Gaye Usluer, Dünya sağlık örgütü'nün kodlarına göre raporlama yapılmadığını, bu yüzden, açıklanan ölüm sayılarının gerçeği yansıtmadığını anlattı Gaye Usluer, hekim.


    Canan Kaftancıoğlu, koronavirüsten ölenlerin “bulaşıcı hastalık” ibaresiyle toprağa verildiğini, sırf istanbul'da hayatını kaybedenlerin sayısının bile türkiye genelinde açıklanan ölüm sayısından fazla olduğunu söyledi Canan Kaftancıoğlu, hekim.


    İzmir milletvekili Aytun Çıray, sağlık bakanının cevaplaması için Tbmm'de soru önergesi verdi, “koronavirüsten hayatını kaybedenlerin ölüm raporlarına başka hastalıklardan öldükleri mi yazılıyor, nisan ayında türkiye'de ‘bulaşıcı hastalık' ibaresiyle ölenlerin sayısı kaçtır?” diye sordu. Sağlık bakanlığı müsteşarlığı da yapan Aytun Çıray, hekim.


    Hatay büyükşehir belediye başkanı Lütfü savaş, Hatay'da yedi kişinin hayatını kaybettiğini, bunların sadece ikisine koronavirüs denildiğini, beşine “bulaşıcı hastalık” denildiğini açıkladı. Lütfü Savaş, hekim.


    Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel “covid testi negatif çıkan hastalar, vaka sayısına eklenmiyor, ama iyileşen hasta sayısına ekleniyor. böylece, iyileşen hasta sayısı, yeni vaka sayısından fazla oluyor. hasta kabul etmeden iyileştirdiğimiz onbinlerce insanla tıp tarihine geçeceğiz” dedi. Mustafa Adıgüzel, hekim.


    Konya eski milletvekili hüsnü bozkurt “Tüik'in ölüm sayısı vermesini yasaklıyorlar, mezarlıklar müdürlüklerinin ölüm sayısı vermesini yasaklıyorlar, klinik tanılı vakaları saymıyorlar, dünya sağlık örgütü'nün kodlarını kullanmıyorlar” dedi. Hüsnü bozkurt, hekim.

  • Al1han bunu paylaşman iyi oldu kardeşim bir ara ben yazmıştım olan tepkiyi yemiştim neden az göstersinler saklasınlar diye denmeyen kalmıştı . Paylaşım için teşekkürler

    Rica ederim hocam. Takip ettiğim birkaç kayanağa baktım yine bu paylaşılmış.

    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()

  • tamamda corona bulaşıcı bir hastalık değilmi her ölenin ölüm belgesine bulaşıcı hastalık yazılıyor olabilirmi ölüm belgesine bulaşıcı hastalık yazıp bunu toplam vefat sayısına eklemiş olabilirlermi burda amacım sizi yanlışlamak değil yanlış anlamayın lütfen doğrunun ne olduğunu anlamaya çalışmak

  • Yılmaz Özdil : "Geçen yılın ölüm raporlarına bakıyoruz geçen yıl, grip veya zatürreeden ölenlere bulaşıcı hastalık yazılmamış! Geçen yılın ölüm raporlarında bir tane bile bulaşıcı hastalık ibaresi yok! "

    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()

  • Bu Az Gösterme.Mayısta Haziranda Bizim Sıkıntımız Olacak.

    Gene az gösterilir . Sağlık bakanı üç hafta önce tekrarlanan testler toplam testlerin yüzde 10 u dedi bu hafta çıktı tekrarlanan testler içinde yok dedi . Söz uçar yazı kalır . Tarih yazıyı hatırlar .

  • Al1han bunu paylaşman iyi oldu kardeşim bir ara ben yazmıştım olan tepkiyi yemiştim neden az göstersinler saklasınlar diye denmeyen kalmıştı . Paylaşım için teşekkürler

    Bu Az Gösterme.Mayısta Haziranda Bizim Sıkıntımız Olacak.

    Yılmaz Özdil : "Geçen yılın ölüm raporlarına bakıyoruz geçen yıl, grip veya zatürreeden ölenlere bulaşıcı hastalık yazılmamış! Geçen yılın ölüm raporlarında bir tane bile bulaşıcı hastalık ibaresi yok! "

    Buda Demek Oluyorki.Onların Hepsi Covid.

  • tamamda corona bulaşıcı bir hastalık değilmi her ölenin ölüm belgesine bulaşıcı hastalık yazılıyor olabilirmi ölüm belgesine bulaşıcı hastalık yazıp bunu toplam vefat sayısına eklemiş olabilirlermi burda amacım sizi yanlışlamak değil yanlış anlamayın lütfen doğrunun ne olduğunu anlamaya çalışmak

    Yanlış biliyor olabilirim baştan belirteyim.Bulaşıcı Hastalık(Doğlam Ölüm) yerine Bulaşıcı Hastalık(Covid19) yazması gerekiyor diye biliyorum eğer bir hasta covidten öldüyse.

  • Hocam Worlodometers Yüksek İhtimal Mevcut Hükümetin Açıkladığı Rakamları Yayınlıyor.Hangisi Doğru Meçhul?

    Ölüm sayısı Sağlık Bakanının verdiği sayıyla aynı girilmiş ama vaka sayısı 500 vaka az girilmiş.1 haftadır özellikle Fransayı talip ediyorum ve durum 1 haftadır böyle ölüm sayısıda bugün aynı oldu. Fransa Sağlık Bakanının verilerinde şuanda toplam 201.667 vaka var, worlometerste 168. 396 vaka, nedenini bilmiyorum

  • Hollandalı bilim insanları, koronavirüsün bağırsak hücrelerini enfekte edebildiğini ve içinde çoğalabildiğini, bu nedenle enfeksiyonun sadece havadan damlacıklarla değil, farklı yollardanda yayılabildiğini gösterdiğini ortaya koydu.

  • Yanlış biliyor olabilirim baştan belirteyim.Bulaşıcı Hastalık(Doğlam Ölüm) yerine Bulaşıcı Hastalık(Covid19) yazması gerekiyor diye biliyorum eğer bir hasta covidten öldüyse.

    Birkaç yerden araştırdım şimdi, koronavirüsten ölenlerin raporuna direk Covid-19 yazılıyormuş, ne kadar doğru bilmiyorum

  • Fatih'te oturan amcam korona olmuş, gitgel yapmadıkları halde alt katlarındaki yengemlerede bulaşmış korona.(Durumları iyi)

    Bir şey daha ekliyorum yan binalarında oturan diğer amcamlarda koronaya yakalanmış yeni öğrendim.

    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()