🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Annemin arkadaşının çocuğunda koronavirüs çıkmış. Normalde testi negatif çıkmış ama tomogrofisinde covid bulgusu varmış. Çocuk inanılmaz şekilde öksürüyorumuş. Çocuk hiç dışarı çıkmamış ama Anne baba dışarı felan çıkmış cocuğun onlardan kaptığını düşünüyorlarmış(taşıyıcı olabilir) ve bu arada misafir felan eve almamışlar. Anne babaya test yapılmış onların testi negatif çıkmış. Ben açıkçası testlerin neredeyse çoğunun yanlış olabileceğini daha çok vaka olduğunu düşünüyorum. :(

    Einmal editiert, zuletzt von Snowyy ()

  • Önümüzde Singapur gibi bir örnek dururken ABD , Almanya gibi önlemleri yavaş yavas azaltacak ülkeler kervanına anlaşılan Türkiye'de katılacak bayramdan sonra Cumhurbaşkanın açıklamasından bunu çıkardım . Herhangi bir ilaç aşı söz konusu çıkmadığı sürece ikinci dalgaya hazırlanın . Karar tartışmaya fazlasıyla açık bence

  • Arladaşlar,


    Sağlık bakanlığından telefonuna kod gelmiş. Bu kod ne işe yarar, 5 haneli bir kod ?


    Maske için 4 haneli bir kod geliyordu, diye biliyorum.

    Hayat eve Sığar uygulaması için o kod lınke girince uygulamayı ındırıyorsun aıle eklemesı yapmıslar sanırım bulundugun bolgede Corona riskini gösteriyor ve senı uyarıyor

  • Önümüzde Singapur gibi bir örnek dururken ABD , Almanya gibi önlemleri yavaş yavas azaltacak ülkeler kervanına anlaşılan Türkiye'de katılacak bayramdan sonra Cumhurbaşkanın açıklamasından bunu çıkardım . Herhangi bir ilaç aşı söz konusu çıkmadığı sürece ikinci dalgaya hazırlanın . Karar tartışmaya fazlasıyla açık bence

    Sinpagur artan vakaların artından mayıs başına kadar sıkılaştırdı yeniden önlemlerini.Aslında şanslıyız önlemlerini azaltan ülkeleri takip edebiliriz neler olabileceği konusunda.Önlemlerin azaltılması normal hayata döneceğimiz çıkarımı yapmasın.Sosyal mesafeye, maskeye devam edilmeli aşı çıkana kadar maalesef.

  • Sinpagur artan vakaların artından mayıs başına kadar sıkılaştırdı yeniden önlemlerini.Aslında şanslıyız önlemlerini azaltan ülkeleri takip edebiliriz neler olabileceği konusunda.Önlemlerin azaltılması normal hayata döneceğimiz çıkarımı yapmasın.Sosyal mesafeye, maskeye devam edilmeli aşı çıkana kadar maalesef.

    Hangi önlemleri azalmasını bekleyebiliriz ? Büyük sehirlerde giriş çıkış yasağı kalkması mı ? Yoksa örneğin lokantaların kafelerin spor salonlarında müşteri kabulü mü ? bir ay sonra hangi önlemi kaldırırsak kaldıralım tekrar ikinci dalgayı yeriz hocam bunu sizde iyi biliyorsunuz . Umarım bu hataya düşmeyiz . Yada herşeyi göze almalıyız ekonomi yönünden dahada kötüye gitmemek için . İki ucu b.klu dere bu .

  • Bu iş 0'a inmeden normale dönersek başa sararız. Ayrıca nerede düşüşe geçti ki ? Dün baya baya arttı. Bugün nasıl gelecek merak ediyorum, bugünde artarsa oran bir şey olduğu yok demektir. Bize bu konularda düşüş oluyor dememiz için istikrar lazım, yoksa 2-3 günlük analizle olacak iş değil ki.


    Bizim 0 vaka yakalayıp bir hafta o istikrarı koruyup ondan sonra normale dönmemiz gerek. Siz 300-500 vaka çıkarken hayatı normale döndürürseniz başa sarılır. Pek tabi ekonomi içinde riskli ama yapacak bir şey de yok. Önce sağlık gelir, adam öldükten sonra ekonomiyi ne yapsın.


    Bu virüsü kendi içimizde bitirdikten sonra da dışarıya açılmamalıyız. Yoksa en başa sararız. Tamam sıkı önlemlerle dış ticaret devam edebilir ama vatandaşlar keyfi girip çıkarlarsa ülkeye o zaman bu güne kadar alınan önlemlerden boşa gider.


    Tüm dünyanın virüsü bitirmesi gerek fakat bu da çok uzun bir zaman alır. Yani işimiz ya Allaha kaldı ya aşı geliştirmeye.

  • Bayramdan sonra kısıtlamalar hafifletilecek ama vaka-test oranı gibi sağlık verileri gerektirdiği , salgının beli kırıldığı , İkinci dalga ihtimali ortadan kalktığı için değil , ekonomik nedenler yüzündendir.


    Devletimiz , sonrasında bireyler , ekonomi ve sağlık arasında seçim yapmak zorunda kalacak.

    Bu seçimi sadece ülkemiz değil , şu anda virüsten müzdarip tüm ülkeler yaşayacaktır.