🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yine bir hata görüyorum ben burda...23-24 Nisan'da marketleri açık bırakıp ayrıca çalışma saatlerini 9:00-14:00'e almak yanlıştır bana göre.5 saatlik süre içinde yeni bir yoğunluk oluşma ihtimali var...

  • Cumartesi pazar ne uygulanıyorsa , Perşembe cuma da öyle olsun . Bizim milletimiz bunu suistimal edecek kapasitededir.

    Hocam her hafta sonu, işlerimizin en iyi olduğu günlerde yasak olduğu için marketi zaten kapatıyoruz, zarardayız 2 haftadır, bide 4 gün kapatırsak çok sıkıntı çekeriz biz.

  • Hocam her hafta sonu, işlerimizin en iyi olduğu günlerde yasak olduğu için marketi zaten kapatıyoruz, zarardayız 2 haftadır, bide 4 gün kapatırsak çok sıkıntı çekeriz biz.

    Hocam o zaman Perşembe Cuma'yı da 08.00-23.00 yapsınlar.Sokağa çıkma yasağında 5 saatlik market açılması saçma geliyor bana...Yani ya 4 gün hiç açılmasın, ya da açıldığı zaman yoğunluk olmaması adına geniş zaman dilimi koyulmalı diye düsünüyorum..

  • Hocam her hafta sonu, işlerimizin en iyi olduğu günlerde yasak olduğu için marketi zaten kapatıyoruz, zarardayız 2 haftadır, bide 4 gün kapatırsak çok sıkıntı çekeriz biz.

    Aslında bir bakıma haklısınız inanın bende 1 aydır dükkanı mı açmıyorum yapacak birşeyim de yok maalesef . Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık . Rabbim sağlıklı işler versin size bir yoluna koymuştur umarım Allah her sektör bayrak sallamak üzere ..

  • Hocam o zaman Perşembe Cuma'yı da 08.00-23.00 yapsınlar.Sokağa çıkma yasağında 5 saatlik market açılması saçma geliyor bana...Yani ya 4 gün hiç açılmasın, ya da açıldığı zaman yoğunluk olmaması adına geniş zaman dilimi koyulmalı diye düsünüyorum..

    Biz içeri en fazla 3 kişi alıyoruz içeride yoğunluk oluşmaması adına

  • Yavuz KALAYCI..


    Bir hekim.Herşeyden önce bir baba..


    Coronavirus nedeniyle hem annesini hem babasıni hem de kardeşini kaybettikten sonra kendisi de koronadan dolayı vefat etti..

    Son mesaji:"Kızlarım küçük sahip çıkarsınız değil mi?"


    NE BÜYÜK BİR ACI BU, NASIL KATLANILIR BUNA😔

  • Off çok kötü :(

  • İBB Bilim Kurulu da benzerini söylemişti.


    Az önce New York Times yayınladığı haber:


    İstanbul'un ölümleri, Türkiye'nin kabul ettiğinden daha geniş bir salgını gösteriyor.
    Resmi hükümet rakamlarına göre Türkiye, koronavirüs vakaları sayısında Çin'i geride bıraktı. Ancak gerçek ölüm sayısı çok daha yüksek olabilir.

    İstanbul'daki ölüm kayıtlarından New York Times tarafından derlenen veriler, Türkiye'nin koronavirüsten resmi rakamlar ve ifadelerden çok daha büyük bir felaketle boğuştuğunu gösteriyor. Sadece şehir, son iki yılın haftalık ortalamalarına göre, 9 Mart'tan 12 Nisan'a kadar beklenenden yaklaşık 2.100 daha fazla ölüm kaydetti.


    https://www.nytimes.com/2020/0…ml?searchResultPosition=2

  • New York Times'ın haberi beraber hazırladığı kişi Sinan Adıyaman. Kendisi Türk Tabipler Birliğinden ve kendi televizyonlarına, gazetelerinden çok dışarı basına konuşan birisi.O yüzden hangi amaçla söylediğini anlamak çok zor olmasa gerek.Bu da bir örneği. Beyefendiye göre Türkiye Coronavirus'e iyi hazırlanmamış.

    https://www.google.com/amp/s/m…10/turkiyeyi-karaladi/amp

  • https://www.onuraltindag.info/pt-tr/posts/excess_mortality/
    Şu ölüm işlerine bende çok kafayı takmıştım, bu yukarıdaki linkte İstanbul un gerçekten normalden çok yukarıda sapması olduğunu fakat diğer illerde böyle bir sapmanın olmadığı görülüyor. Bu yüksek sayı artışının 3 nedeni var deniliyor.
    1.Normal şartlarda İstanbul'da vefat eden vatandaşımız misal Bolu'lu ve Bolu ya gömülmek istiyor oraya gömülüyor.Bu vefat İstanbul'a değil Bolu ya sayılıyormuş anladığım kadarı ile fakat şu anda normal yollardan bile vefat etseniz şehir dışına çıkaramıyorsunuz sanırım cenazenizi
    2.Millet hastalığı olsa bile hastahaneye gidemiyor korkudan, ya yoksa gidipte orada kaparım deyip durumu evde ağırlaşıyor veya daha da acısı adamın kalp problemi var fakat yine bu hastalık yüzünden korkudan gidemiyor belki hastahane de kurtarılacak vatandaş evinde vefat ediyor.
    3.En ilginci covid-19 yazmıyorların kaynağı sanırım şu.Bakan geçen yaptığı açıklamada pozitif sayı kriteri olarak testte pozitif çıkması olarak alıyoruz dedi.Yani adam hastalandı gitti klinik bulgusu uyuyor, tomografi,bilgisayarlı tomografi uyuyor fakat testi negatif çıkıyor( ki testlerin güvenilirliliği ciddi bir şekilde sorgulanıyor) eğer negatif çıkarsa coronalı saymıyoruz dedi ama coronalı saymasalar bile corona tedavisi uyguluyoruz dedi.Haliyle adam testi yaptıramadan veya sonucunu alamadan vefat ederse corona dan yazmıyorlar sanırım vefat sayısını.
    Ki şunu da unutmayalım hastalığın merkezi İstanbul. Nisan ilk hastası sonrasında bakanın açıkladığı il sayılarında istanbulun toplam vakanın %60-65 ine sahip olduğunu görüyoruz.Dolayısı ile vefat sayılarının çok artması öngörülebilir. Ha birde şu var Almanya da 90.000 hasta varken 1342 ölüm varmış New York'ta ise 3000 ölü varmış bizim vefat sayımız 2140. İnsanlar genelde kötüyü örnek alıp öyle düşünüyorlar fakat İtalya, İspanya,Belçika, Fransa bu ülkelerde hastalığa yakalananların hatrı sayılır kesimi yüksek yaş grubu haliyle onlarla kıyas yapmamız pek sağlıklı olamyacaktır.Şunu derseler anlarım kardeşim Türkiye'de 90.000 hasta yok daha fazla var. Evet herkesin yetkililerin tahminleri bu yönde. Takdir edersiniz ki hafif atlatanlar 14 gün hastahane de karantina da kalacak korkusuyla gitmeyen var, daha da önemlisi hiç hissetmeden geçirenler gerçekten çok çok fazla e testi sıkıntılı olup yalancı negatif verenlerde olabilr. Vaka sayısı daha yüksek olsa da ölüm sayısında öyle ima edilen kat be kat daha fazlayız ama saklanıyora inanmıyorum.

    Einmal editiert, zuletzt von dayko ()