🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2 hafta önce de pik noktamız için 5-10 gün sonrasını işaret etmişlerdi acaba kaç hafta daha erteleyecekler bu tarihi

    Önümüzdeki 1,2 hafta daha sonra 1,2 hafta daha, sonra birdaha 1,2 hafta, daha, sonra birdaha 1,2 hafta daha sonra geriye ne kalıyor zaten.

  • pik noktasına yaklaşmışmıyız bilemem bunu bilebilmek için elimizde daha çok veri olması lâzım günlük bize verilen bilgilerle bunu söyleyebilmek çok zor ama gerek bakan bey gerek bilim kurulu üyeleri birkaç gündür sıkça pik noktasından bahseder oldular bütün verilere sahip olduklarına göre söylediklerine itibar edip etmemek herkesin kendi düşüncesi ayrıca birkaç gündür gerek test vaka oranının düşüş eğilimi gerek iyileşen hasta sayısının artması ve bugün gördüğümüz entübe ve yoğun bakım sayısındaki ufak düşüşün iyi olduğunuda gözardı edemeyiz aslında sadece ülkemizde değil dünya genelinde bu konuda bir gevşeme olduğunu görüyoruz bilmediğimiz birşeymi var diyede kendi kendime sormadan edemiyorum herşeyin hayırlısı inşallah tez zamanda bu illetten kurtuluruz

  • Senptonların ortaya çıkması ortalama 5-6 gün. Testler 2-3 günde çıksa ve büyük çoğunluk semptonlar ortaya çıktıktan 1-2 gün sonra hastaneye başvurursa; Cuma'nın bedelini sanıyorum en erken yarın ya da Pazar günü görmeye başlarız. Pik noktasını da yine Cuma'nın bedeliyle görürüz gibi.


    Bakan Koca 23 Nisan'da haftaya gündeme gelebileceğini söyledi. 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı olacağını düşünüyorum. Aradaki Cuma günü de eklenip haftasonuyla birleştirirlerse filyasyon oranını %99-100 aralığına getirmek için bayağı süre kazanılır.

    Semptomların ortaya çıkması bilim adamlarına göre 14-30 gün arası çoğu kişide erkende çıkabiliyor test süresinin sonucunun çıkması da 48-72 saat arası olduğunu düşünürsek en erken önümüzdeki haftanın ortaları sonlarına doğru çıkacaktır o günkü tablo

  • Show habere bakın Allah aşkına delirirsiniz insanlar üst üste yürüyor . Pik noktasında biz bir ay takılırız böyle giderse . Bu millete umut vermiyceksin korkutacaksin oturtacaksin . Bir iki haftaya dersen daha da salarlar .

  • Semptomların ortaya çıkması bilim adamlarına göre 14-30 gün arası çoğu kişide erkende çıkabiliyor test süresinin sonucunun çıkması da 48-72 saat arası olduğunu düşünürsek en erken önümüzdeki haftanın ortaları sonlarına doğru çıkacaktır o günkü tablo

    https://www.nejm.org/doi/full/…uery=featured_coronavirus


    Burada ortalama 5.2 gün denmiş ama olabilir 2-3 haftaya uzayanlar vardır tabi.

  • Dün mecburiyetten toplu taşıma kullandım metrobüse bindim.İnsanların dikkat ettiği falan yok ve metrobüs gerçekten doluydu sosyal emsafeye dikkat etmek imkansız.Dısarıda da dolaşan bir sürü insan vardı.Gözlemlerime göre en azında maskesiz kimse yoktu bu bi nebze iyi bir şey.Ama devletin habercilerin bazı doktorların pik noktasına az kaldı bayrama rahatlama yaşarız vs. Olumlu açıklamalar yapmaları insanları rahatlatıyor ve sanki virüs bitmiş gibi davranmaya sevk ediyor.Böyle açıklamalar yapılmamalıydi maalesef.Bu şekilde devam edersek virüsu kontrol altına almak daha uzun sürebilir.Tv karşına çıkan sosyal medyadan bilgi paylaşan toplum tarafından takip edilen kişilerin kurdukları cümlelere hatta kelimelere bile çok dikkat etmesi lazım.Ne insanları paniye sevk etmeliler ne de çok gevşek hala sokmamalılar diye düşünüyorum.

    Einmal editiert, zuletzt von mcxxltrm ()

  • Ölüm değilde şuan için vaka sayısı daha önemli bence avrupada yeni vaka sayısı belirgin olarak düşüyor özellikle italya ölümler yaklaşık 2 hafta önce hasta olanlardı kaynaklandı

  • Arkadaşlar şu anda mecliste olup , kanunlaşmak üzere olan , covid-19 sayesinde hayatımıza giren bir kanun teklifi var. Bütün medya da ‘işten çıkarmak yasaklanıyor, diye lanse edilen , kanun tasarısının detayları aşağıdaki gibidir.


    1) işten çıkaracağın elemanı ücretsiz izne yolluyorsun.

    2) işten çıkarmadığın için, tazminat ödememiş oluyorsun.

    3) ücretsiz izne gönderilen kişi işsizlik maaşı yerine işsizlik maaşından kesilmek üzere günlük 39 tl alıyor. işten çıkarılsaydı asgari ücretten fazla alıyorsa bu paradan daha fazla alacaktı.

    4) işveren işten çıkarmadığı için istediği zaman gel diyebilecek. eğer siz gitmezseniz kendi sözleşmenizi fesih etmiş olacaksınız. doğal olarak tazminat alamayacaksınız. dolayısıyla iş aramanızın da önüne geçilmiş oluyor. hatta sözleşmeyi siz fesih ettiğiniz için işsizlik maaşı dahi alamayacaksınız. (tasarıda işçi de istifa edemez diye değiştirilmiş. yani boynunuzu eğip 3 ay kovulacak mısınız kovulmayacak mısınız onu bekleyeceksiniz. para alamıyorum o zaman başka yerde çalışayım deme hakkınız yok)

    5) işveren işten çıkarmadığı için işler düzelince yeni personel aramak zorunda kalmayacak.

    6) işsizlik rakamları artmayacak.

    7) kısa çalışma ödeneği böylece hikaye olacak.

    Sadece bu işten en çok mağdur olan , çalışan kısıma yaramayan , patronun ellerini ovuşturduğu bir yasa .


    Kaynak:https://www.hurriyet.com.tr/ga…emli-duzenleme-41495481/1

  • Çok acı...