🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • E devlet üzerinden gelen maskeleri kullanıyor iseniz, burun kısmını bir bant yardımı ile burnunuza göre kapatmanızı şiddetle öneriyorum. Hatta ve hatta gönderdikleri maskenin geçirgenliği yüksek, çift kat kullanım yapılmasında fayda var.

    Bize gelenlerde hiç bir sıkıntı yok takıyorum maskeyi önünde çakmak yakıp üflüyorum sönmüyor. Nano dediklerinde sönüyor

  • Senptonların ortaya çıkması ortalama 5-6 gün. Testler 2-3 günde çıksa ve büyük çoğunluk semptonlar ortaya çıktıktan 1-2 gün sonra hastaneye başvurursa; Cuma'nın bedelini sanıyorum en erken yarın ya da Pazar günü görmeye başlarız. Pik noktasını da yine Cuma'nın bedeliyle görürüz gibi.


    Bakan Koca 23 Nisan'da haftaya gündeme gelebileceğini söyledi. 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı olacağını düşünüyorum. Aradaki Cuma günü de eklenip haftasonuyla birleştirirlerse filyasyon oranını %99-100 aralığına getirmek için bayağı süre kazanılır.

  • gecen hafta sokaga cikma yasagi gec aciklandi diye kizmistim. Bugun bulundugum yerde gecen haftadan hicbir fark yok. Yine son gune birakilmis. Maskesiz dolasanlar markete bakkala firina girenler vs.

  • gecen hafta sokaga cikma yasagi gec aciklandi diye kizmistim. Bugun bulundugum yerde gecen haftadan hicbir fark yok. Yine son gune birakilmis. Maskesiz dolasanlar markete bakkala firina girenler vs.

    Burada da fark yok.Sosyal mesafeye dikkat etmeyen bu insanımız ilke nasıl pik noktasına bu kadar çabuk ulaşabileceğimiz iddia ediliyor hayretler içerisinde iziliyorum.Diğer ülkeler boş yere kasmış.

  • Burada da fark yok.Sosyal mesafeye dikkat etmeyen bu insanımız ilke nasıl pik noktasına bu kadar çabuk ulaşabileceğimiz iddia ediliyor hayretler içerisinde iziliyorum.Diğer ülkeler boş yere kasmış.

    Adam veriler uzerinden gidiyor sadece. Veriler oyle soyluyor. Realitede hemfikiriz.

  • Fırında pide satışı kesinlikle yasaklanmalı. Aynı sokağa çıkma yasağında ekmekler evlere nasıl dağıtıldıysa pideler de ramazan boyunca sadece fırın araçlarıyla evlere dağıtım yapmalı. İnşallah bunu gündeme getirirler.

  • Adam veriler uzerinden gidiyor sadece. Veriler oyle soyluyor. Realitede hemfikiriz.

    Aynen hocam.Sürekli bir iyiyiz 10-20 güne pik olur, bitiririz hemen modunda açıklamalar yapmak virusle mücadeleye hiç iyi gelmiyor.Zar zor tutulan insanlar bu açıklamalara güvenip iyicene saldı kendini.Küçücük Bafra bu halde ise büyük şehirleri düşünemiyorum.

  • Sokağımdan çok araba geçiyor.Diğer günlerde daha az geçiyordu bu saatlerde. Market alışverişini son saate saklamışlar.

  • Alışverişini bugün yapmak zorunda kalanlar da vardır tabii ki. Ama onlar dışındakiler nasıl bu kadar umursamaz olabiliyor hayret kalıyorum. Tam 4 gün önce duyuruldu sokağa çıkma yasağı.

    Benim annem mesela, dün yaptı market işlerini filan bugüne bırakmadı, kalabalık filan olur diye.