🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çin'de orta yaşlı bir hastadan aldıkları numuneleri inceleyen bilim insanları,vücutta 49 gün boyunca kalabilen mutasyona uğramış koronavirüse rastladı.

  • Bu vaka ve vefat sayılarına inanan varmı ? bütün profesörler bas bas bagırıyorlar, bu sayıları 10 ile çarpın diye. Ben şahsen inanmıyorum. Göz göre göre Türk milleti olarak eriyoruz çok çok geç kalınsa da sokağa çıkma yasağı gelmeli acil olarak.

  • Bugün Haramidere-Esenyurt arası işleyen bir dolmuşa bindim. Videoya çektim ama buraya yükleyemiyorum. (Sanırım mp4 olduğu için?? İnsanlar tıkış tıkış, mesafe falan hak getire. Plakasını da aldım. nereye hangi telefona şikayet ediyorduk?

  • Bugün Haramidere-Esenyurt arası işleyen bir dolmuşa bindim. Videoya çektim ama buraya yükleyemiyorum. (Sanırım mp4 olduğu için?? İnsanlar tıkış tıkış, mesafe falan hak getire. Plakasını da aldım. nereye hangi telefona şikayet ediyorduk?

    youtube a yükleyip linkini buraya atabilirsiniz

  • Ekonomiği hafife almayın özellikle bu konularda araştırmanız/bilginiz yoksa yaptığınız yorumlarada dikkat etmeniz gerekir.Bir çok yaşı küçük arkadaşımız siyasi yorumda bulunuyor, siyaset yapmak bir çıkarın yoksa çok kötü birşey varını yoğunu elinden alabileceği gibi yerden göğede çıkarabilir.

    Hayat acımasız bir kasırga veya bir virüs dünya düzenini değiştirmeye yetebiliyor, Arz ve talep aynı anda düşüyor dünya ekonomik krize/buhrana sürükleniyor.

    Talep piyasaya çıkamayan nüfus nedeniyle azalırken,İstihdam üzerinde negatif baskı yaratıyor.Ekonomiler hem arz hem talep hemde salgınla uğraşmak zorunda,Bu nedenle devletlerin istihdamın düşmesini engelleyici tedbirler alması gerekli.Ancak vergi gelirleri azalan devletlerin ek harcamalara ne kadar dayanabileceği soru işareti ? Taşıyor.

    Arzı yükseltebilmek için vergiyi azaltmakdan başka önlem neredeyse yok.

    Bu durumda avrupa ekonomileri sosyalist politakalara kaymak zorunda; Dayanışma

    Bu politikayı yine ülkemiz çok iyi bir şekilde yürütüyor italya ,ispanya giden yardımlar vb.


    Biz bize yeteriz türkiye kampanyasını sokağa çıkma yasağı gelmesi için veyahut Hükümetin Çok ihtiyacı olduğu için başlattığı bir kampanya olarak görmek çok cahil bir yaklaşım. Zorunlulukta yok yani neyi eleştiriyorsun be adam bırak durumu iyi olan bağışta bulunabilen bulunsun twitterda açılan hastagler içler acısı yazıklar olsun.



    ABD’de 2.2 trilyonluk kurtarma paketi ve vatandaşlara 1000-2000 dolarlık gelir desteği sağlanacağı açıklanmasına karşın corona tedavisi alan sigortalı bir bireyin tedavi masrafı 9000$ Sigortasız bir bireyin ödemesi gereken bedel 35000$ civarında ,toplumun büyük çoğunluğunun sigortasız olması göz önüne alındığında , açıklanan paketin halk sağlığı açısından etkisinin sınırını beklenen tahmini ölüm sayısından anlayabilirsiniz.


    Test ve tedavi dahil en ufak ücret almayan ülkemizin aldığı kararların arkasında durun ve kurallara uyun. Zamanı geldiği zaman ek tedbirlerini zaten alacaktır emin olun ,sizin veya benim bilip onların bilmediği birşey yok.

    (Kampanyadan toplanan para büyük ihtimal sağlık altyapısı için toplanıyor)


    Görüşün farklı olabilir,mevcut hükümeti beğenmeyebilirsin eleştirmekte en doğal hakkındır ama yeri ve zamanı bu dönem değil.

    Tarihi olaylara tanıklık ediyoruz sonuçlarını önümüzdeki yıl-yıllarda daha ciddi şekilde görebiliriz. En önemli konu virüsü etkisiz hale getirmek süre uzadıkça etkiside büyük olucak 2008 krizini en hafif şekilde atlatan ülkemiz bununda üstesinden DAYANIŞMAsıyla atlatacaktır diye ümit ediyorum..


    ABD’de büyük yara alacak.

  • 24 saatte 100000 vaka açıklandı ve 1.000.000 barajı geçildi muhtemelen bu hızla giderse önümizdeki hafta ortası 2.000.000 görebiliriz belki ay sonuna doğru da 5.000.000 zaten belli bir sayıdan sonra vaka sayısı sayılamayacak boyuta gelecek artık tahminlerle ilerleyeceğiz