🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aslinda bu akşam Cumhurbaşkanı nin başlattığı bağış kampanyası da ekonominin maalesef. ne kadar kötü olduğunu gözler önüne seriyor!

    Bu zaten yeni bir durum değil ki...Depremde de Kızılay başlatmıştı.Sakın yanlış anlama da olmasın şu an için doğru buluyorum.Şahsen kendi örneğimi vermiştim.Ben yardımımı hükümetin açıklamalarını beklemeden çalışanlarıma yaptım.Çünkü aynı gemideyiz onlar olmadan gemi olmaz...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Milli Dayanışma Kampanyası'na, TİM ailesi olarak 15 milyon TL katkı sunacaklarını duyurdu.

  • Özel sektörle ilgisi yok hocam.Eğer olursa sosyal devlet anlayışı içinde tüm ihtiyaçlar devletin karşılaması gerekir...

    ürettim yoksa,bu dedğiniz çok zor sayın hocam..dediğiniz çok doğru ama bunun alt yapısı yok maalesef..

  • Hocam bunu başka birinin yapması çok normal veya bir başka sözle çok iyi birşey mesela bir tv programı yapıp bağış toplanması,internet uzerinden bağış kampanyası vb bunlar guzel ama devletin bizzat kendisi bağış kampanyası başlatması tuhaf geliyor insana Avrupa ülkelerinin ayırdığı butce ile bizim ayırdığımız bütçe arasında dağlar kadar fark var?

  • ea926a.png


    Ortalama 3 günlük ölüm sayıları. İspanya İtalya'nın önüne geçti.


    İspanya

    Nüfus yaş ort. 42

    Yaşlı nüfus oranı 18

    Ölüm/Vaka oranı %8


    İtalya

    Nüfus yaş ort. 45

    Yaşlı nüfus oranı 22

    Ölüm/Vaka oranı %11


    İspanyayı yaş ortalaması olarak İtalya gibi düşünürsek şu anlık duruma göre İtalya kadar kötü değil. Tabi pik seviyesine ne kadar yaklaştığını bilmediğimiz için hesaplar şu anlık için.

  • Türk Tabipleri Birliği'nin açıkladığı koronavirüs görüldüğü iller şöyle;


    İSTANBUL


    30 Mart 2020 günü itibari ile İstanbul'daki kamu hastanelerinde kesin ya da şüpheli/olası Kovid-19 tanısıyla yatırılarak izlenen tedavi edilen hasta sayısı 2 binin üzerindedir.


    Yoğun bakım ünitelerine yatırılan vaka sayısı 200'ün üzerindedir.


    İstanbul'daki kamu hastanelerinde bugüne kadar enfekte olan hekim, sağlık çalışanı sayısı 100'ü geçmiştir.


    İZMİR


    Raporda şu açıklamalar yapıldı: Son iki haftada İzmir genelinde kamu hastanelerinde (üniversite, Sağlık Bakanlığı ikinci ve üçüncü basamak hastaneleri) PCR testi pozitif ve klinik olarak şüpheli pozitif vakalar dâhil hasta sayısı 700 civarındadır.


    Yine bu süre içinde etkilenen hekim ve sağlık çalışanı sayısı da yaklaşık 75’tir. Bir ASM hemşiresi yoğun bakımda tedavi edilmektedir.


    ŞANLIURFA


    Şanlıurfa'daki kamu hastanelerinde servis ve yoğun bakımlarda 70'e yakın şüpheli hasta takip edilmekte olup 6 pozitif hasta izlenmektedir.


    DİYARBAKIR


    Korona günlerinde Diyarbakır’da, yaklaşık 150 hasta Kovid-19 teşhisi veya şüphesiyle yatıyor. 6 yoğun bakım hastası mevcut. Korona nedeniyle 5 yurtaşımız yaşamını yitirdi.


    ADANA


    Korona günlerinde Adana’da, yaklaşık 550 hasta Kovid teşhisi veya şüphesiyle yatıyor. 63 yoğun bakım hastasından 15'i entübe. 2 si taburcu olmuş 4 hekim ve 12 sağlık çalışanı korona şüphesi ile takip edilmekte.

  • Hamile kadın koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti, bebeği ameliyatla kurtarıldı

    Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yaşayan ve kocası ile birlikte korona virüs nedeniyle tedavi altına alınan 8 aylık hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği ise ameliyatla kurtarıldı.

    Edinilen bilgilere göre, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşayan Recep Aydın ve 8 aylık hamile olan eşi Betül Aydın'ın (38), kaldırıldıkları Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan korona virüs test sonuçları pozitif çıktı. Hastanede tedavi altında alınan çiftten kronik bronşit hastası olduğu öğrenilen Betül Aydın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Betül Aydın'ın 8 aylık bebeği ise ameliyatla kurtarıldı. Bebek, kuvöz ile İstanbul'da bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı.

    Betül Aydın'ın cenazesi ise yapılan işlemlerinin ardından, Kartepe ilçesinde bugün toprağa verildi. Betül Aydın'ın eşi Recep Aydın'ın ise Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü öğrenildi.



    https://www.iha.com.tr/haber-h…iyatla-kurtarildi-836060/

  • Van'ın Başkale ilçesinde bulunan Ilıcak mahallesi ve Belliyurt mezrası yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle karantinaya alındı.