🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hayırlı sabahlar maalesef annem ve babam dün gece itibariyle koronavirus şüphesiyle hastaneye yatırıldı sonuçları Pazartesi alacağız. Dualarınızı esirgemeyin kardaşlar.

    Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin 🙏

  • Hayırlı sabahlar maalesef annem ve babam dün gece itibariyle koronavirus şüphesiyle hastaneye yatırıldı sonuçları Pazartesi alacağız. Dualarınızı esirgemeyin kardaşlar.

    oncelikle cok gecmis olsun.umarim sonuc negatif cikar. Ailenin yurt disi temasi oldu mu?

  • Allah şifa verir inşallah. Büyük gecmiş olsun topragim çarşıdada yayılmaya başladı galiba bu meret şey. İnşallah negatif çıkar sonuçları.

    Durum çok vahim gece yarısına kadar oradaydım Allah rızası için çıkmayın çok fazla temasım olmasa da çok korktum.😟

  • Durum çok vahim gece yarısına kadar oradaydım Allah rızası için çıkmayın çok fazla temasım olmasa da çok korktum.😟

    Burada derince araştırma hastanesinde 20den fazla hasta olduğunu biliyorumda çarşıdan pek bilgim yoktu 10 gündür o tarafa gitmediğim için. Bi şekilde temas pek olmasada marketten bakkaldan ordan burdan bulabiliyor virüs bizleri inan alışverişe gitmeye korkar oldum maske ve eldivensiz çıkmamama rağmen hadi kendimi geçtim en büyük sorun Aile.

  • Hocam size tam olarak katıldığımı söyleyemem. Annem 44 doğumlu evdekalı çok daha iyi biliyor. Ben ve ailem de öyle . Sokaklarda gezenler en çok gençler maalesef. Ayrıca şu anki eğitimle olmuyor işte. Eğitim camiasından biri olarak net fotoğraf.

    Ben geneli baz aldim hocam. Eskilerde genelde bana birsey olmaz veya bu saatten sonra olsem ne olur kafasi var. Suan icin sokakta gezen genclerden cogunda egitim sorunu var.


    Hani derler ya 2020-2021 egitim ve ogretim yili diye. Tamamen yalan. Sadece ogretim yili. Ozellikle gozlemledigim kadariyla tecrubesizliktenmidir bilmem ama yeni ogretmenlerde sikinti buyuk.

  • Sadece yatak sayisi ile boyle bir salginla mucadele etmek mumkundegil malesef.


    Su verdigim linki incelersen aslinda saglik sisteminde avrupanin cok gerisinde oldugumuzu farkediceksindir.


    https://www.google.com/amp/s/t…suyor-turkiye-de-durum-ne

    sadece yatak sayısıyla salgınla mücadele etmek mümkün değil demişsiniz verdiğiniz link yatak ve doktor sayısı hakkında. oysa arkadaşın bahsettiği ise yoğun bakım yatak sayısı ki nüfusa oranla burada dünyada birinciyiz.


    https://www.trthaber.com/haber…ak-kapasitesi-469647.html


    Yoğun bakım yatak sayısı neden önemli?

    Hastalığın belirtilerinin başında kuru öksürük, ateş ve nefes darlığı geliyor. Durumu ağır olan hastalar için yoğun bakım hayati önemi sahip.


    Statista'da yer alan istatistiklere göre, bazı ülkelerde 100 bin kişiye düşen yoğun bakım yatak sayıları şöyle:

    ABD - 34,7

    Almanya - 29,2

    İtalya - 12,5

    Fransa - 11,6

    Güney Kore - 10,6

    İspanya - 9,7

    Japonya - 7,3

    İngiltere - 6,6

    Çin - 3,6


    Türkiye listede birinci sırada

    Peki, Türkiye'de durum ne? Son yapılan açıklamalara göre, Türkiye bu listenin başında yer alıyor. Ülkemizde 100 bin kişiye düşen yoğun bakım yatak sayısı 40. Sayıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

    Koca, Meclis'te yaptığı bilgilendirme toplantısında, koronavirüsün ülkeye yayılarak bir salgın halini alması durumunda, kamu ve özel sektörün birlikte hizmet vereceği 13 bin 211'i ileri düzeyde olmak üzere toplam 25 bin 466 erişkin yoğun bakım kapasitesinin olduğunu açıklamıştı.

    Bakan Koca, "Son zamanlarda art arda açtığımız şehir hastanelerine rağmen yatak sayımız Avrupa ve OECD ortalamalarının altındadır; 10 bin kişiye 28 yatak düşmektedir. OECD ortalaması 40'tır" dedi.

  • Ben geneli baz aldim hocam. Eskilerde genelde bana birsey olmaz veya bu saatten sonra olsem ne olur kafasi var. Suan icin sokakta gezen genclerden cogunda egitim sorunu var.


    Hani derler ya 2020-2021 egitim ve ogretim yili diye. Tamamen yalan. Sadece ogretim yili. Ozellikle gozlemledigim kadariyla tecrubesizliktenmidir bilmem ama yeni ogretmenlerde sikinti buyuk.

    Bu konuda çok haklısın . Ama siyasete girmemek için daha fazla açmayacağım. Tanrı yardımcımız olsun

  • Dunde soylemistim sayilar hesaplanirken hataya dusuyoruz. Hastanelerdeki poliklinik hasta sayisi azabilir, yatan hasta sayisi azabilir ancak yogun bakim hasta sayisi azalmaz. Turkiye herzmn yuzde 50 yogunbakim doluluk oranlariyla hizmet verir ki covid icin bu algoritma daha farkli isliyor. ayrica saglik calsina sayisinda malesef eksigimiz cok. Mesela covid yogum bakimina hizmet veren normal yogumbakima hizmet veremez. Ayrica 42000 yogum bakim sayisinin 20000 i yenidogan ve cocuk yogunbakimi. Ayrica yogum bakim sayisi kadar solunum cihazi sorunumuzda var. Mesela 344 yogun bakim hastasinin 241 i entube yani solunum cihazina bagli. O yuzden sayinin 50000 leri bulmasi bile cok ciddi sorunlara neden acar.

    sağlık çalışanı sayımıza 32.000 yeni personel eklenecek 3 gün içinde. bunlardan 11.000ni hemşire. olumsuz konuşmak yerine insanlara umut aşılayıp olumlu gelişmeleri de paylaşalım.


    https://www.memurlar.net/haber…u-takvimi-belli-oldu.html

  • hocam bir de sonuclari pazartesi alma olayini anlamadim. Pcr denen test ile 3 saatte sonuc alindigini biliyoruz. Eger her test sonucu 2-3 gun sonra cikiyorsa ,vaka sayilari da geriden geliyor demektir.

    Bende öyle düşünüyordum hocam sanırım Kocaeli de PCR laboratuvarlari yok. Kocaeli üniversitesi hastanesinde bu pazartesi çalışmaya başlayacak. Dün şöyle bir yorumda aldım doktordan hızlı tanı kitinin doğru sonuç veremeyeceğini en güvenilir testin bu oldugu konusunda

  • 33 saat içinde 500.000 vakadan 600.000 vakaya ulaştık ve bir önceki 100.000lik sıçrayış 47 saateydi artık neredeyse 24 saatte 100.000 yeni vska açıklanır duruma geliyoruz bir yerde duracak umarım

  • hocam bir de sonuclari pazartesi alma olayini anlamadim. Pcr denen test ile 3 saatte sonuc alindigini biliyoruz. Eger her test sonucu 2-3 gun sonra cikiyorsa ,vaka sayilari da geriden geliyor demektir.

    Maksimum 4 saate çıkıyor hocam. Arkadaşımın testi Zonguldak tan boluya gittiği halde 4 saat sonra sonuç çıktı. Şimdi her ilde erken tanı kiti var 15 dakikada tanı koyuyor o test tekrar pcr de taranıyor kesin sonuç bulunuyor