🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bulunduğum ilçede semptomlar olsa dahi test yapacak kit yok ve ağır hasta değilsen eve gönderiliyorsun.Kim ne hastası belli değil, şüphelisin ve ortalıkda geziyorsun ,zorunlu izolasyon yok, herşey sana bırakılıyor evde grip ilaçlarıyla kendi kendine belkide hastalığı atlatıyorsun/yayıyorsun ilginç, sadece bulunduğum ilçenin nüfusu 110bin ve sen ülke genelinde yeni yeni 5bin test’in üzerine çıkıyorsun daha kaç yerde test kiti yok allah bilir, Anlamadığım resmi olarak kendim görmedim ama burda paylaşılmışdı 1-2milyon kit üretebiliriz,500bin kit sattık vb. Haberlerini nerede bu kitler veyahut neden satıldı?

    En hafif şüphede bile teste tabi tutulmalı artık.

  • ipin ucu kaçtı bi kere. radikal önlemler alınmalıydı "ilk vakada"

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • Aslında en kötüsü hiçbir ülkenin bu salgını nasıl durduracağını bilmemesidir. Karşımızda tam anlamıyla neyin tedavi ettiğini bilmediğimiz deneme yanılmayla tedavi etmeye çalıştığımız birşey var işin kötü taraflarından biride ne zaman duracağını bile tahmin edemiyoruz önceleri havalar ısınca salgın duracak denildi ama sanki bununda doğru olmadığı konuşulmaya başladı. Böyle bir ortamda dünya geneli için söylüyorum sanki daha işin başındayız gibi. Artık tüm dünyada ipin ucu kaçmıştır. Tekrar normale dönmek en az aylar alacaktır. Sadece ülke olarak sokağa çıkma yasağı getirmek çözüm getiremez artık. Tüm dünyanın birlik olup ticari kaygıları kenara bırakarak dünya üzerindeki tüm seyahatları durdurmalı bütün ülkeler ellerindeki verilere göre topyekûn savaş açmalıdır. Her ülke kendi içinde çırpanmaya devam ettiği müddetçe bu durumdan tam anlamıyla kurtulmak belkide sene sürecek. Önce kendimi kurtayarım sonrasına bakarız mantığıyla düşünmek çözümü ötelemeye devam edecektir. Yapılması gereken tek şey herkesin elindekini masanın üstüne koyması ve tüm dünyanın ortak hareket etmesidir.

  • tabi ölümler bir iststistik verilerek değeri düşürülmemeli fakat şuan % 2 civarinda ölüm oraniyla gidiyoruz.eger bu oran artmazsa şuan normal bir grip den ölme hızıyla aynı durumdayız.

    Ayrıca ilerleyen günlerde 50 yaş altinda risk grubu olmayanlara hastanede degilde evde koruma getirilecekmis.

    Zaten öyle uygulanıyor şuanda benim arkadaşım yakalandı virüse 24 yaşında çok yüksek ateşi olmadığı ve genç olduğu için eve gönderildi her gün arıyorlar kontrolü bu şekilde sağlıyorlar.

  • Zaten öyle uygulanıyor şuanda benim arkadaşım yakalandı virüse 24 yaşında çok yüksek ateşi olmadığı ve genç olduğu için eve gönderildi her gün arıyorlar kontrolü bu şekilde sağlıyorlar.

    test yapıldı mı ? nasıl anlasıldı , süreç hakkında bilgi verebilir misin ? baya merak ettiğim bi konu çünkü

  • test yapıldı mı ? nasıl anlasıldı , süreç hakkında bilgi verebilir misin ? baya merak ettiğim bi konu çünkü

    Hayır test yapmadılar belli bir yaş altına ateşi çıkmadığı sürece test yapmıyorlar test yapılması için ateşi bekliyorlar(ben böyle saçma şey görmedim, şuanki durumu şiddetli kuru öküsürük ciğerlerin daralması zor nefes alma, halsizlik, eklem ağrıları). Kendisi tek başına evde kalıyor saat başı en yakın sağlık kuruluşu kendisini arıyor durumunu ve ateşinin çıkıp çıkmadığını soruyorlar ona göre hastaneye yatıracaklar. Risk grubunda olmadığı için işlemlerin bu şekilde ilerlediğini hastalığın 1 hafta daha kendisinde bu şekilde duracağı sonra atlatacağı söylendi.

  • En basindan beri karantina taraftariyim. Ama bu ha diye olmuyor. Aramizda isyeri sahibinin ogullari yada kiracisi olanlarimizda vardir. Yani kira geliri olanlar.


    Belki bazilarinizin annesi babasi yaninda turk isci diye suriyeli isciyi calistirarak kara gecmistir. Kendi insanimizi issiz birakarak. Irkci degilim. Suriyelilerde benim musluman din kardesim. Eger turk isciye verdigin paranin aynisini verip sigorta yapsaydin niyetini anlardim ama siz sigortasiz 500 liraya 1000 liraya calistirarak serefsizlik yaptiniz. Hem suriyeli isciye hem turk insanina.


    Once isyeri ve ev sahipleri cikip 3 ay kira almamali kiracilardan. Iscilerin maasi işe gitmesede odenmeli. Devlet bir fon kurmali. Herkes bagisa tesvik edilmeli. 3 aylik sigorta kdv muhtasar gecici vergiyi vs almamali.


    Ekonomik olarak bunlarin hepsini yapacak gucte bir devlet yok. Abd de enflasyon yok dunya kadar para basabilir. Karsiliksiz bassada tum dunyada gecerli oldugu icin sikintibyasamiyorlar. Yani onlarla karsilastirmayin bizi.


    Daha cok sey yazilir ama uzatmayada gerek yok.


    Siyasi paylasim yapanlar var yapmayin. Tepkinizi sandikta gosterin yada daha uygun platformlarda yazin. Elestiri tabiki yapilabilir ama hukumetlerin gelip gecici TURKIYE CUMHURIYETI devletinin kalici oldugunu unutnayin. Bizim bizden baska dostumuz yok.


    Kurallara uyalim. 14 kurala cok dikkat edelim. Ettirelim.

  • Bu istatistiklerdr bana ilginc gelen bsey var.

    Mesela guney kore isvivicre ölüm orani nerdeyse hic artmıyor

    Çin zaten masallah tık diye kesti ölümü.

    Hadi yayilmayi durdurdun daha cok tani çıkmıyor hastanede olanlardan hic mi ölen yok.tedavi edulenlerde ölüm oranı birden nasil duser böyle

  • Bu istatistiklerdr bana ilginc gelen bsey var.

    Mesela guney kore isvivicre ölüm orani nerdeyse hic artmıyor

    Çin zaten masallah tık diye kesti ölümü.

    Hadi yayilmayi durdurdun daha cok tani çıkmıyor hastanede olanlardan hic mi ölen yok.tedavi edulenlerde ölüm oranı birden nasil duser böyle

    çinin verilerini çok dikkate almayın çin kapalı bir kutu tıpkı iran gibi içeride gerçekten ne olduğunu sadece onlar bilir

  • Eline sağlık hocam

  • çinin verilerini çok dikkate almayın çin kapalı bir kutu tıpkı iran gibi içeride gerçekten ne olduğunu sadece onlar bilir

    Hicam doger baska ulkelerde var.hastanede cok insan var ama ölüm cok az.isvcre mesela 4000 cibari hasta var ama ne hikmetse hep genc heralde.

    Neyse dur bakalim çıkar kokusu

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, bugüne kadar 8 ülkede 50 Türk vatandaşının Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

  • İsviçre'de 11811 vaka 192 ölüm var

    Yok anlatmak istediğim yavaşladı ölümler onu demek istedim bu ülkeler oyda genelde yaşlı nüfusa sahip.guney kore de de mesela yavaşladı günlük cok az geliyor eger tedavi varsa ölüm de olmasi gerekir.

    Neyse dediğim gibi bakalim nr olacak