🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi (@OrduBBld), Türkiye'de bir ilke imza atarak, tamamen kendi imkanlarıyla Koronavirüse karşı 'AİRCOR52 Dezenfekte Tüneli' geliştirdi.

    Ankara BBLD'in yaptığı sağlık kabininden sonra şimdi de Ordu'dan dezenfeksiyon tüneli geldi:hfyeni (25): Ülke içinde sayılarının artması gerekiyor bunların,çok başarılı buluyorum.

  • Bugün bankada işim vardı dışarıda ki insan sayısı her zamankinden azdı bankalar açık olmasa belki de hiç insan olmazdı ben insanımızın biraz olsun bilinçlendiğini düşünüyorum bu konuda ama banka ve marketlerdeki sıralarda sosyal mesafe falan hikaye koyun koyuna herkes.

  • Bir telefonla market alışverişi kapıya geliyor. Ama bizim vatandaşımız ürünü kendi seçmedikçe rahat edemiyor. Çoğu vatandaşımız İnternet bankacılığını kullanmasını bilmiyor. Para yatırmak çekmek için bankaya giden çok vatandaş var zonguldakta. Elektrik, su, telefon gibi faturalar İnternet bankacılığı ile ödenebilir. Kullanmasını bilmeyen vatandaşlarımız lütfen aile bireylerinden yardım istesinler bu konuda. Dışarı çıkıpta kalabalık oluşturmayalım.

  • Bir telefonla market alışverişi kapıya geliyor. Ama bizim vatandaşımız ürünü kendi seçmedikçe rahat edemiyor. Çoğu vatandaşımız İnternet bankacılığını kullanmasını bilmiyor. Para yatırmak çekmek için bankaya giden çok vatandaş var zonguldakta. Elektrik, su, telefon gibi faturalar İnternet bankacılığı ile ödenebilir. Kullanmasını bilmeyen vatandaşlarımız lütfen aile bireylerinden yardım istesinler bu konuda. Dışarı çıkıpta kalabalık oluşturmayalım.

    Zonguldak bu günlerde biraz daha sakin hocam . Evet hala baya insan var banka vs. Bankamatik lerde vs . Ama sokaklar normalde baya boş.

  • Zonguldak bu günlerde biraz daha sakin hocam . Evet hala baya insan var banka vs. Bankamatik lerde vs . Ama sokaklar normalde baya boş.

    Aman hocam boş olsun biliyorsunuz Zonguldak nüfusu yaşlı ve maden hastalığı kronik hastalığı çok olan bir il. Allah korusun burada Türkiye ortalamasının üstünde çok ölüm olur.

    Hasta Olduğumuzda Neden Ateşimiz Yükselir?

    Vücut sıcaklığının yükselmesi olarak tanımlanan ateşlenme genellikle vücudun savunma sisteminin bir tepkisidir.

    37 santigrat derece normal olarak kabul edilmesine rağmen, vücut sıcaklığı 36,1 – 37,2 santigrat derece arasında değişebilir. Beyindeki hipotalamus bölgesi vücudun termostatı olarak nitelendirilir ve vücut sıcaklığının düzenlenmesinden sorumludur.

    Pirojen olarak isimlendirilen biyokimyasal maddeler hipotalamustaki belirli reseptörlere bağlandığında vücut sıcaklığının yükselmesine sebep olur. Bu maddeler vücut dokuları ya da hastalığa sebep olan etkenler, örneğin virüsler ve bakteriler tarafından üretilebilir. Hastalığın ortaya çıktığı bölgeden kan yoluyla hipotalamusa taşınan pirojenler, hipotalamus tarafından tespit edildiğinde vücut sıcaklığı yükselmeye başlar.

    Ateşlenme vücudun hastalık yapıcı etkenlere karşı savunmasına yardımcı olur. Normal vücut sıcaklığında virüslerin ve bakterilerin etkinlikleri genellikle daha yüksektir. Vücut sıcaklığının yükselmesi, sıcaklık değişimlerine karşı duyarlı olan bu mikroorganizmaların çoğalmasını güçleştirir.

    Aynı zamanda araştırmalar vücut sıcaklığındaki artışın bağışıklık sistemindeki bazı hücre türlerinin etkinliklerinin artmasına neden olduğunu gösteriyor. Journal of Leukocyte Biology dergisinde yayımlanan araştırmada bilim insanları vücut sıcaklığındaki hafif seviyedeki artışların, virüslerin etki ettiği hücreleri ve kanser hücrelerini yok edebilen hücreler olan T-hücrelerinin oluşumlarını artırdığını belirledi. Farelerle yapılan araştırmada ayrıca vücut sıcaklığındaki 2 santigrat derecelik artışın bu hücrelerin etkinliğinin artmasına yardımcı olduğu anlaşıldı.

    Ateşlenme vücudun hastalık yapıcı etkenlerle savaşmasına yardımcı olsa da vücut sıcaklığındaki artışın yüksek olmasının tehlikeli sonuçları olabilir, bu nedenle kontrol altında tutulmalıdır.



    Kaynak: https://bilimgenc.tubitak.gov.…a-neden-atesimiz-yukselir


  • 500bin vaka oldu toplam


    Dünyada Çin Virusu salgınının yayılımı:


    0 - 100.000: 110 gün


    100.000 - 200.000: 12 gün


    200.000 - 300.000: 3 gün


    300.000 - 400.000: 2 gün


    400.000 - 500.000: 47 saat

  • Amerika Birleşik Devletleri, en çok vakası bulunan ülkeler sıralamasında İtalya'yı geçerek 2.sıraya yükseldi.
    - İtalya, 1 saat içinde yeni vaka güncellemesi yapacak.

  • İtalya bugün 750 eşiğini aşması muhtemel çünkü lombardia dışında bölgelerde ölüm sayısı gittikçe artıyor maalesef ama yeni vaka sayısında yavaş yavaş azalma trendi devam edecektir

  • Abd 'de vaka sayısı çok hızlı arttı, artıyor.Görünen o ki Amerika bu virüsten en çok etkilenen ülke olacak gibi

    Önemli olan test sayısını arttırarak tespit edilmemiş vakaların hepsini bularak karantina altına alınmasıdır ve ABD şuanda bunu yapmaya çalışıyor ondan dolayı bu kadar yükseldi bir anda. Mesela bizim de 2,433 sayısında olduğumuza bakmayın sonuçta bunlar tanılanmış vakalar ben gerçek vaka sayısının 10 binlere yaklaştığını belki de geçtiğini düşünüyorum.

  • Önemli olan test sayısını arttırarak tespit edilmemiş vakaların hepsini bularak karantina altına alınmasıdır ve ABD şuanda bunu yapmaya çalışıyor ondan dolayı bu kadar yükseldi bir anda. Mesela bizim de 2,433 sayısında olduğumuza bakmayın sonuçta bunlar tanılanmış vakalar ben gerçek vaka sayısının 10 binlere yaklaştığını belki de geçtiğini düşünüyorum.

    Aynısını Güney Kore'de yaptı ama vaka sayıları bu kadar artmadı. Abd'nin önlemleri çok geç aldığını hepimiz biliyoruz.Yayıldıktan sonra test yapmak tabiki daha fazla yayılmayı önler.Ancak şuan aşırı yayılmış durumda gözüküyor, yayılanları geri alamıyorsun maalesef...