🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sayın yöneticiler bu sayfayı biraz dinlendirelim veya işin içine fazlaca girenler biraz uzaklaşın gidin biraz film seyredin ne bileyim çocuğunuz varsa resim yapın oyun oynayın sonra tekrar dönersiniz herkesin psikolojisi darmaduman olmuş biraz rahatlayın evde kalın sağlıcakla kalın .

  • Arkadaşlar konu siyasete çekilmesin lütfen. Ülkemizin durumunu bugün için tartışmanın anlamı yok. Zaten neyin ne olduğunu millet anlıyor görüyor. Şu an tüm küresel ölçekte bir problemle karşı karşıyayız. Virüsün etkisi uzun süreli olursa durum herkes için büyük risk ve vahim. Bu forum sayfasından kaptığınızı topluma çevrenize faydalı olacak şekilde kullanın. Mesela sosyal medyada bilgilendirin çevrenizi.

  • Bu saatten sonra konu dışı konuşan yada bunda ısrar eden hangi üye grubunda üye olursa olsun konudan yasaklanacaktır.Konu tekrar açılmıştır.

  • ✈️Türk Hava Yolları'nda görev yapan bir kaptan pilota koronavirüs teşhisi kondu. Kaptan pilotun THY'de görev yapan başka bir arkadaşı tarafından hastanaye götürüldüğü öğrenildi. (Airport Haber)

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Biz otogar da İstanbul seferlerini 3 saatte bir yapıyoruz. Sakarya Harem seferleri komple iptal. Sakarya Esenler seferleri de 09.12.15.18 ve 21:15 saatlerinde yapılıyor. Adam bu sabah 7 de gelmiş küfür ediyor. Karısıyla İstanbula gezmeye gidecek vay efendim seferleri nasıl iptal edersiniz diyor. Anlatmak istediğim şey şu. Çalışmak zorunda olmayan insanlar 2 hafta dişini sıksa her şey yoluna girecek. İstanbul da sahil de halay çeken mi dersin asker uğurlama da yalap şalap öpüşen mi. Sonra dövlet bize bahmiiiii modunda neden bu kadar az test yapılıyor yok her şey şeffaf olsun. Ya hu vatandaş olarak sen devletin emrini takmıyorsun sonra devlet bizi ihmal ediyor diye ağlıyorsun. Sözüm şahsi olarak sana değil yanlış anlama. Biz önce kendi üzerimize düşeni yapalım da hükümetten hesabını sorarız yapmadıkları için.

    Dişimizi sıkalım zaten ama olağanüstü hal gelmesi lazım sokağa çıkma yasağıyla beraber işte bahsettiğiniz olayın engellenmesi için. Şu an devletin daha fazla refleksler geliştirmesi lazım. şeffaflık kaybedilmemesi gerekli, daha fazla test yapmasını istemek devleti eleştirmek değil.

    Ayrıca iş adamları da 1 ay işçi maaşını cebinden ödemekle batmazlar zaten devlet de az da olsa destek çıktı elden bu kadar geliyor işler daha fazla büyümeden daha radıkal önlemler alınsa güzel olacak zaman geçtikçe maalesef zarar daha çok büyüyecek.

  • Sayın yöneticiler bu sayfayı biraz dinlendirelim veya işin içine fazlaca girenler biraz uzaklaşın gidin biraz film seyredin ne bileyim çocuğunuz varsa resim yapın oyun oynayın sonra tekrar dönersiniz herkesin psikolojisi darmaduman olmuş biraz rahatlayın evde kalın sağlıcakla kalın .

    Aynen öyle benzer bir uyarıyı ben de birkaç gün önce yaptım başka şeylerle ilgilenin coronayla yatıp coronayla kalkmayın biraz sakin lütfen.

  • Aynen öyle benzer bir uyarıyı ben de birkaç gün önce yaptım başka şeylerle ilgilenin coronayla yatıp coronayla kalkmayın biraz sakin lütfen.

    Bakan açıklama yapar yapmaz aynı anda 14-15 mesaj birden geliyor.İnsanlar ilk ben paylaşıyım diye pusuda bekliyorlar resmen.Sağ olun anlık haber vermek istiyorsunuz ama bu kadar kasmaya cidden gerek yok.Vaka sayısına bakmak isteyen girer kendi bakar zaten.

  • İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Kahramanmaraşlı İlyas Güngör, Koronavirüsü (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

  • dayko Testlerin çalışma mekanizmasını sormuşsunuz.Virolog ve ya biyolog olarak değil, inşallah 2 ay sonra mezun veteriner hekim olarak yazıyorum.


    Basitçe anlatmak gerekirse ,bazı hastalıklarda kullanabileceğimiz hazır test kitleri bulunuyor ve mekanizmaları birbirinden farklı çalışıyor.

    Covid-19 için ve normal kitleri baz alarak konuşursak , 3 aşamadan oluşuyor.


    İlk aşamada steril swap çubuğuyla şüpheli hastadan örnek alınmasıdır.Örnek boğazdan ve burun mukozasından sürüntü şeklinde alınır. Sürüntü alınmış swap , nükleik asit içeren sıvı (taşıma sıvısı) ya aktarılır.Buradaki amaç virüse ait materyallerin (RNA) laboratuvara gidene kadar zarar görmemesidir.

    MLXGYp.jpg

    ieHRh4.jpg



    Daha sonra laboratuvara gelen tüpten,virüse ait genetik bilgiyi taşıyan molekül olan RNA 'nın saflaştırılması gerekiyor.Burda kullanılan çeşitli çözeltiler sayesinde ,virüse ait dış protein kılıf katmanını parçalanıyor, bize gerekli olan genetik bilgi kısmının açığa çıkması sağlanıyor.İçerik saflaştırılıp yoğunlaştırılıyor.


    En önemli aşama olan PCR 'a geçiliyor. Yani Polimeraz zincirleme reaksiyonuna.Burada yapılan şey normal bir hücrede genetik materyaller (DNA -RNA) nasıl kopyalanılırsa onu taklit ederek virüse ait materyallerin çok fazla sayıda kopyalamasını sağlamak.Ve bunu logaritmik artış sayesinde kısa sürede yapabiliyoruz.Özgünlüğü ve duyarlılığı en yüksek olan testtir.Aldığımız swaptaki sürüntüde birkaç tane virüs olsa dahi tanıma gerçekleşiyor.Bütün işlem ortalama 2 - 2.5 saat kadar sürüyor.

    BzgSs8.png

    YEzVb0.png


    ==================================


    Birde yeni gündemde olan 'hızlı test kitleri ' var.15 dakikada sonuç verecek denilen.Bunların özgünlüğü ve güvenilirliği çok daha düşüktür.Virüsün sadece proteinini tanıyor ve buna göre pozitif negatif sonuç veriyor.Burda PCR 'da ki gibi saflaştırma-çoğaltma işlemi yok.Bu kitler daha çok ön tarama işlemleri için kullanılacaktır. Yani hızlı testi yaparsın negatif çıkar ama hastada Covid-19 semptomları görürsün o zaman yine PCR 'a yani normal kitlere başvurursun.

    Bildiklerimi basitçe bölye anlatabildim ,umarım yardımcı olmuştur.Yazım yanlışı yaptıysam kusura bakmayın gece geç vakit biraz yorgunum.

    İyi geceler :)

  • İsrailde bin küsür vaka var saçma bir düşünce.Çok etkili sıkı önlemler uyguluyorlar.Vaka sayısı İsrail ve Filistin'de çok fazla nüfusa göre.Mortality düşük

  • Trump halka yardım içim Ulusal Muhafızların sahaya indiğini söyledi. Aynı zamanda 2 hastane gemisi doğu ve batı yakasında hizmet verecek

    Einmal editiert, zuletzt von Bura ()

  • Özet: 2019'un sonundan bu yana, Çin'de yeni bir tür koronavirüs pnömonisi (COVID-19) yaygın olarak yayıldı, bu da insanların yaşamını ve sağlığını ciddi şekilde tehdit etmekle kalmayıp, aynı zamanda diğer bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve kontrolüne de ciddi zorluklar getiriyor. Halen, Çin'de her yıl yaklaşık 3.000 yurtdışında ithal sıtma vakası var, zamanında vaka teşhis ve tedavisi ile epidemik noktaların araştırılması ve tedavisinin yapılmaması sadece hastaların yaşamını tehlikeye sokmakla kalmaz, aynı zamanda sekonder bulaşmaya neden olabilir ve Çin'in sıtma eliminasyonunu tehdit edebilir. Yeni salgın koronavirüs pnömonisi çok çeşitli salgınlara ve güçlü bulaşma kabiliyetine sahiptir.Sadece sıtma hastalarına tıbbi tedavi sırasında bulaşabilir, aynı zamanda tıbbi personel klinik tanı ve tedavi, numune testi ve epidemiyolojik araştırma yapılırken enfeksiyon riskleriyle karşı karşıyadır. Bu makale, Çin'deki yeni koronavirüs pnömoni salgınının sıtmayı ortadan kaldırmaya yönelik zorluklarını analiz etmekte ve tıbbi çalışanlara referans sağlamak için ilgili başa çıkma stratejilerini ve önlemlerini tartışmaktadır.

    DOI: 10.16250 / j.32.1374.2020036

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

    Einmal editiert, zuletzt von 4 Şubat ()