🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hastaların nerede olduğunu söylememelerinin mantıklı buluyorum çünkü bu iç göç dalgası başlatır ve virusu yayar daha fazla ama hastaların yaş bilgisi, cinsiyet bilgisi, hastaların kaçı yoğun bakımda kaçı şuan hafif durumda bunları söylemek devlet sırrı değildir ve olmamalıdır.Sonuçta bu süreç tüm toplum sağlığını ilgilendiriyor.

  • Bazen bazi seylerin devlet sirri olmasi gerekiyor. Sadece devletin bilmesi gereken seyler varsa senin bilmemen gerekiyor. Şeffaflikta bir yere kadar. Yer, yaş, cinsiyet gibi verilerin soylenmeme sebebi de var illaki.


    Yarin karantina haberi gelmesi kendi açımdan surpriz olmaz. Allah milletimizi ve tum islam alemini bu illetten korusun.

    Semih hocam Güney Kore vaka sayısı bir anda binlere ulaştığında adamlar Sherlock Holmes gibi tüm vakaların geçmişte ne yaptığını nereye gittiğini hangi otobüse bindiğinin izini sürerek bulmuş ve bunlara test yaparak salgını kontrol etmiş(31.vakada dahil). En azından buna benzer bir şey yapılabilir.

  • Neden bu kadar guvensiz davraniyorsunuz devletinize ?

    Hıc mi güveniniz yok ?

    Devletin herseyi bizimle paylasmasi mi gerekiyor ?

    İstanbul gibi bir şehri açiklayipta kaos yaratilmasi mi hoşunuza gider yoksa şehir aciklanmayip her vilayete ayni muamele yapilip tüm vatandaslari tedbirli olmaya yöneltmek mi ? Yada başka bir vilayet bide korona yokmuş rahat olalim diye ipin ucunu kacirmak mi hosunuza gider ?

    Devlet bilmiyor herseyi siz biliyorsunuz birakin Allah askina bu işleri. Herkes tedirgin herkes paranoya oldu ama biraz da devletinize guvenin. Baska hic bir ulkenin vatandasinin bu denli devletini elestirdigini gormedim. Ulusal bir mucadele de bile elestiriyorsunuz. Biz ekonomisi cok güçlü bir devlet degiliz bazi seyleri yaparken akli selim davranmamiz gerekiyor. Koca devlet adamlari bilmiyorda biz cok biliyoruz bu işleri öyle mi ?

  • Katılmıyorum devlet sırrı olabilecek şeyleri tabiki de istemeyiz, en azından Sayı olmadan hangi illerde olduğunu bilmeliyiz. Ağır durum hafif durum sayısı devlet sırrı olamaz cinsiyet te

    Tekirdag dese trabzona kacar herkes.orayada bulastirir. Cinsiyeti durumunun agirmi hafif mi oldugunu ogrenmemizin bize hicbir faydasi yada zarari yok. Notr. Yani ogrensende ogrenmesende hicbirsey degismez. Dua edip agirsa hafiflemesini dileyecegiz. Tek ise yarayacak il bilgisi oda soylenmesin bence.

  • Semih hocam Güney Kore vaka sayısı bir anda binlere ulaştığında adamlar Sherlock Holmes gibi tüm vakaların geçmişte ne yaptığını nereye gittiğini hangi otobüse bindiğinin izini sürerek bulmuş ve bunlara test yaparak salgını kontrol etmiş(31.vakada dahil). En azından buna benzer bir şey yapılabilir.

    Keske olsa ama o biraz zor bizde.

  • Şu İl öğrenme olayını artık geçelim devlet açıklamıyor işte bu saatden sonra açıklamamalıda zaten kaos olmaması için. Senin mahallendede görülmüş gibi önlem alacaksın bu kadar zor olmamalı bu durum kimseden bu konuda açıklama beklemeyin boşa beklersiniz çünkü.

  • Ayrıca kimse devletini eleştirmiyor yanlış anlaşılmasın hiçbir Türk vatandaşı Türkiye Cumhuriyeti devletini eleştirmez ancak hükümetini yaptığı veya yapmadığı işlerden ötürü eleştirebilir. Buda en doğal hakkı

  • Şimdi sapla samanı ayırmak lazım.Bazı bilgiler açıklanınca şimdikinden daha kötü bir kaos ortamı oluşmayacak buna eminim en azından.Dünde söyledim bu bilgiler her zaman sosyal medya ile olmaz Ya ilgili bakan ya da bürokratı çıkıp bazı gizli olmayan herkesin merak ettiği sorulara cevap verecek yada vermeli.Bu olmadığı sürece kaos,komplo teorisi her şey ortaya çıkar.Çok zor bir şey değil bence çok gizli bir bilgi de değil.Yaş aralığı,İlk hastaların durumu,vb. bunun gibi pek çok masum soru tabi ki var.Bu soruları sormak devlete güvensizlik değil.İnsanlar bir şeyleri merak ediyorlar ki soruyorlar bunlar söylenmiş olsa kim soracak bunları?İlk günler kimse soruyor muydu sormuyordu.Bakın sayın bakan düne kadar test sayısı veriyordu vermemeye başlayınca ister istemez soru işaretleri ortaya çıkıyor.Bu gibi sorular sorunca hemen işi olmayacak yere çekmeyelim lütfen.Devlet gerekeni yapar.En başından beri söyledim bu tip açıklamalar yapılır ise bu sorular olmaz yada bu kadar kaos ortamı oluşmaz.Kendi şahsi düşüncem güvenim tam ama dikkati ve tedbiri artırmamız şart.

  • Artık eleştiri zamanının geçtiğini de düşünüyorum devlet önlemler konusunda bence elinden gelen önlemlerin en iyisini yaptı biz 2 kat daha iyi önlem alıp devletimize destek olmalıyız

  • Bu il bilme mevzusunun bilene ne faydası var.... diyelimki söyledi sağlık bakanı .... bunun faydası bilememekten daha faydalı olacağının garantisini verebiliyormusun... laf olsun diye konuşmayın...samet hocam sözüm size değil yanlış anlaşılmasın... genelleme yaptım

  • Ülkede hastaların cinsiyet ve yaş ortalaması bile verilse yeterlidir bence şehir işi sıkıntı.

    Katılıyorum cinsiyet/yaş ortalamaları vaka test sayısı ve hastaların genel olarak sağlık durumları hakkında bilgi bana göre yeterlidir. İl /İlçe isimlerini insanlar neden bekliyor hala anlamadım çoğu yere yayıldı zaten heryerde olabilir.