🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • %80 i evde tutmak içinde sokağa çıkma yasağı tam anlamıyla uygulanmalı . Cumartesi pazar sahiller doluydu ne yazıkki bilinçsiz insanımız çok yalnızca zordan anlarlar.

  • Şeffaflık konusuna bu işin başladığı günden bu yana inanmadım. Ne kadar şefaf olurlarsa olsunlar, takip edemeyecekleri, semptomları göstermeyecek binlerce hastamız olabilir. Fakat hiç şefaf olmadılar.


    İkinci konu: Test sayısı. Günlük ortalama 2000 den az.


    Test sayısını fazlalaştırmak gerekir diyoruz. 21000 kişi umreden geldi. 450.000 kişi yurt dışından geldi. Elde test yapılması gereken en az 471000 kişi var.


    Test sayısı bu seviyeye geldikten sonra, günlük 2000 test uygun olabilir.


    Ama şuan kesinlikle ve kesinlikle değil!!!!!!

  • Bu kadar az test sayısına diyebileceğim tek şey test kitlerinin yeterli sayıda olmaması. Başka bi mantıklı cevabı yok gibi gözüküyor bilemedim ne desek boş.

    Var cevabı. Testler uzun sürdüğü için belirtileri yüksek olanlara tomografi çekiliyor ve direk covid pozitif tedavisi uygulanıyor. Hastalığın bir ilacı, aşısı yok. Normal tedavi uygulanıyor. Buda test sayısına eklenmiyor.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Test sayısı gerçekten çok az işte sadece bu sebepten lütfen çıkmayın sizi sizden iyi kimse düşünemez çıkanlara da diyecek biz şey kalmadı artık herkesin omzunda kafa kendilerini düşünmüyorlarsa yapıcak bir kalmamıştır. İmkanınız varsa lütfen evde kalın en güvenli liman eviniz.

  • Arkadaşım almanyadan gelmişti ve çocuk kendisini 14 gün karantinaya aldı. Hiç dışarı çıkmadı ve hiç bir belirti baş göstermedi. Bugün 14. Günü ve hiç bir rahatsızlığı belirmedi.sizce temiz midir

  • Son bir ayda yurda giriş yapan vatandaş 372 bin değil miydi? Şu ana kadar yapılan test 20 bin küsur.
    1- semptom göstermeyenlere test yapılmıyor?

    2- yeterince test kiti yok?

    3- enfekte sayısı gerçekten az?


    çık işin içinden.


    Öncelikle şeffaflık çok önemli !!!! Tamam şahsım ve ailem adına bütün kurallara uyuyorum.sadece doğru bilgi istiyorum.

  • Arkadaşlar evdekal demekle olmuyor ne kadar ağır şartlarda çalışan vatandaşlarımız var veya iyi şartlarda çalışsak ne olacak. Bunun için devlet el atmalı. Yasak getirmeli artık başka yolu yok yoksa bu iş katlanarak gidecek.

  • Var cevabı. Testler uzun sürdüğü için belirtileri yüksek olanlara tomografi çekiliyor ve direk covid pozitif tedavisi uygulanıyor. Hastalığın bir ilacı, aşısı yok. Normal tedavi uygulanıyor. Buda test sayısına eklenmiyor.

    Bu Çinden gelen 15 dakikada test sonucu belli olan kitler vardı kaç tane geldi acaba sayısı hakkında bilgi bulamadım. Bide geçen gün bakan çıktı işte test kitleri üreteceğiz 1 milyon hatta istesek 2 milyon üretiriz felan diye o iş yalanmı oldu banamı öyle geliyor. Yada üretecekleri 15 dakikalık değil galiba o yüzden Çinden aldılar.

  • Test sayısı başta açıklanmıyor sonra total rakam veriliyor. Hasta bilgileri 0 zaten. Bu kadar gizlilik varsa bazı sıkıntılar var. Zamana bıraktım artık, hep beraber izleyeceğiz.


    İsveç gibi test yapılacak kişiler sınırlandırılmış olsa gerek. Bu da direk vikipedi de yazıldığı gibi şu anlama gelir:


    "This means the data on the ............ website is not reflecting the actual infected persons in the country"


    "Bu, ............ web sitesindeki verilerin ülkede enfekte olmuş gerçek kişileri yansıtmadığı anlamına gelir."

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Vaka sayısı 1000 kişiyi aştı, ilk 50 vakada hastalar hakkında detay verilirken şimdi hiçbir bilgi verilmiyor. Başta şeffaf olunduğunu düşünüyordum ancak durum ciddileşmişken sadece her gün bu saatlerde şu kadar yeni vaka şu kadar ölüm denilip bitirilmesi artık yeterli değil.

  • Bazen bazi seylerin devlet sirri olmasi gerekiyor. Sadece devletin bilmesi gereken seyler varsa senin bilmemen gerekiyor. Şeffaflikta bir yere kadar. Yer, yaş, cinsiyet gibi verilerin soylenmeme sebebi de var illaki.


    Yarin karantina haberi gelmesi kendi açımdan surpriz olmaz. Allah milletimizi ve tum islam alemini bu illetten korusun.

  • saglik bakan açıklama yaptığından beri buradaki bütün yorumları okudum. Twitter da çevremde etkisine bakıyorum ne yazıkki çok büyük çoğunluk güven eksikliği duyuyor bende buna dahil. Bu sekilde toplumu nasil ikna edeceksiniz edemezsiniz bir twitle olmaz bu iş. Üzgünüm 100 kişiden 16 sı vaka ne demek çok kötü bir senaryo 1 hafta sonra 30000 binleri konusuruz belki daha kötüsü boyle giderse önlem alınmazsa (sokağa cikma yasagi) gelmezse.

  • Bazen bazi seylerin devlet sirri olmasi gerekiyor. Sadece devletin bilmesi gereken seyler varsa senin bilmemen gerekiyor. Şeffaflikta bir yere kadar. Yer, yaş, cinsiyet gibi verilerin soylenmeme sebebi de var illaki.


    Yarin karantina haberi gelmesi kendi açımdan surpriz olmaz. Allah milletimizi ve tum islam alemini bu illetten korusun.

    Katılmıyorum devlet sırrı olabilecek şeyleri tabiki de istemeyiz, en azından iller olmadan bazı şeyleri bilmeliyiz. Ağır durum hafif durum sayısı devlet sırrı olamaz cinsiyet te

    Einmal editiert, zuletzt von alkas ()