🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yahu adam açıklandı işte test sayısını. Yok şeffaflığı kalmamış vs neyi nasıl gizleyecekler abi türkiyede isteselerde gizleyemezler gizleseler ne olacak rahatlayacakmıyız

  • Toplam test sayısı halen memnun edici seviyede değil.Şu günler çok kritik günlük en az 10 bin test yapmamız gerekli salgını yavaşlatmak istiyorsak.

    Hocam şu güne kadar toplam 20 bin test yapılmış cidden çok az o yüzden vaka sayısı böyle az ilerliyor geliyor bana

    Scientia potentia est

  • Hikaye bu ya


    Köylünün biri eşeğini bir türlü tarlaya götüremiyormuş. Gel zaman git zaman köyde herkes akıl vermeye başlamış. Köyün delisi de gelmiş demiş ki ne yaparsan yap eşek eşekliğinden vazgeçmez. En iyisi kapat ahıra 1 ay yanına uğrama bak nasıl yola geliyor. Köyün öğretmeni de demiş ki gel bunu okula yazdır bu eşeği ben okutayım eğiteyim yola getireyim. Köylü öğretmeni dinlemiş. Eşeği yollamış mektebe. 3 ay sonra öğretmen demiş ki tamam eğitim bitti. Eşek artık tarlaya gidecek. Köylü almış eşeği tarlaya gidiyor. Eşek önde köylü arkada. Acımış köylü binmemiş eşeğe. Eşek zınk diye durmuş. Köylü çekmiş zopayı yapıştırmış eşeğe. Eşek çifteyi koyduğu gibi köylüyü sermiş yere. Bunu gören deli başlamış gülmeye. Demiş ki


    Ben sana demedim mi. Eşek eşektir. Okutsan da eğitsen de dövsen de sövsen de eşek eşekliğinden vazgeçmez.


    Şimdi devlet diyor ki evde kal okumuşu da cahili de alayı sokakta. Lan az laf dinleyin Allah aşkına....


    Not. Teşbihte hata olmaz. Türk milletine eşek deme gibi bir niyetim yok.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Test sayısı oranı galiba yüzde 10 üstüne çıktı o yüzden bakan da açıklamadı ilk etapda.Şahsi görüşüm dünden bile az o yüzden hemen açıklamadı.Daha sonra en başından itibaren tüm rakamı verdi böyle olunca da yüzdesel olarak yüzde 6,17 civarına düştü.Günlük gidişlerde test sayısı sabit yada düşüyor gibi gözüküyor.Bu uygulamada model ülkeler gibi davranmakta fayda var.Ölenlerin tamamı yaşlı bir diğer önemli bilgi de bu.Dün akşam da söyledim bu iş basın açıklamasına dönmeli halen kaçak dövüşülen konular var.Bunlarda ister istemez her türlü yere çekilebiliyor.

  • İzlanda ülkenin neredeyse tamamına test yapmış ve pozitif çıkanların %45'inde daha hastalığa ait bir sempton bulunmadığını açıkladılar.Fazla fazla test yapılmasınının gerekliliğini kanıtlar bir sonuç olmuş.

  • Tüm merak edenler 11 gün boyunca yapılan test sayılarını toplayıp bu sayıdan çıkarma ile uğraşacak. Şu kadar test yaptık şu kadar vaka var bu güne kadar yapılan test sayısı şu demek bu kadar mı zor.

    Niye bizlerin aklına soru işareti düşürüyorsunuz ki, buna hakkınız var mı?

    Sürecin başından beri sonsuz destek verdiğimiz iyi yürekli, çalışkan bir insanın böyle yapması insanı daha da üzüyor.

  • 1700 civarı bugün test yapılmış sanırsam. Sayılar çok az. Yeterli bilgi alamıyoruz. Ölenlerin yaşı, cinsiyeti paylaşılmalı. İlk vakaların tedavi durumu paylaşılmalı. Bu kadar gizlilik hiç iyi değil.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Saglik bakanı şu ana kadar sureci iyi yönettiğini dusunuyordum ama son günlerde yapılan test sayılarının azlığı ve açıklamalarında ki tavır beni biraz düşündürmeye başladı bilmem katılır misiniz?

  • Neyse ben zaten verilen rakamlara pek de bakmıyorum ve takmıyorum. Sadece şunu biliyorum. Durum şu an düşündüğümüzün 5 katı kadar ciddi.


    Ayrıca genç nüfus kendini güvende hissetmesin. Çünkü bu hastalık akciğerde kalıcı hasar bırakıyor. Sonraki dönemlerde yaşayacağınız her normal grip çok daha ağır ve riskli olacak. O yüzden o kadar rahat olmayın.

  • Amerika ile Kore örnek alınmalı mücadelede günde en az 20000 test hastaneye başvuranı geçtim ev ev dolaşıp test yapılmalı bu kadar zor olmamalı bir numuna almak bence en azından büyükşehirlerde yapılabilir pozitif çıkanlar da izole edilmeli