🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben bu İtalyayı bizden daha çok merak etmeye başladım şuan.Günlük ölüm sayıları acaba ne zAman zirve yapacak yani ne zaman maksimum değer olacak ve azalmaya başlayacak.Ve insallah sonumuz benzemez

  • Arkadaşlar ben Wuhan sürecini günlerce takip etmiş biriyim az buçuk öngörebiliyorum hangi önlemle kaç gün sonra ne olabileceğini. Birazdan Dünya çapında pick/down zamanını paylaşacağım tek diyeceğim 2 hafta sıkın dişinizi.

    Hocam Wuhan uzun bir süre sokağa çıkma yasağı uyguladı ve çok sağlam ve sert hareketlerle krizi yönetti biz ne yapıyoruz milletimiz sokaklarda halk aynı hayatına devam ediyor virüsten bir haber bize ne olacak kafasında yani hala bizi bir tutmayın onlarla

  • Afrika kıtasındaki 1 ay sonraki durumu çok merak ediyorum sağlık hizmetleri neredeyse sıfıra yakın çok riskli alanlar özellikle sıcaklığın daha az olduğu tunus cezayir fas

  • bakanlık başarılı değil diye son derece saçma yorumlar gördüm

    Allah rızası için yakışıyor mu böyle yorumlar

    Şu ana kadar dünyanın belki de en başarılı Sağlık Sistemine sahibiz bakanından doktoruna hemşiresine gayet de başarılıyız

    Bugün düne göre teste tabi tutulan şüpheli vaka sayısı azaldıysa bakan ne yapsın?

    Zorla ateşini mi yükseltsin hastanın

    Önemli olan kontrol altında tutabilmek.

    Yüklü sayıda insan şu anda karantinada

    Onları sokağa salsak belki 10 bin vaka konuşuyorduk şu an.

    Zaten Karantinada olanları test yapmaktansa sokakta gezen şüpheli tipleri test yapmak çok daha önemli .

    Türkiye’de şu an en az 50 bin kişi karantinada

  • Hocam Wuhan uzun bir süre sokağa çıkma yasağı uyguladı ve çok sağlam ve sert hareketlerle krizi yönetti biz ne yapıyoruz milletimiz sokaklarda halk aynı hayatına devam ediyor virüsten bir haber bize ne olacak kafasında yani hala bizi bir tutmayın onlarla

    İstanbulla Wuhan gerek nüfus gerek yaş ortalaması olarak çok benzer. Wuhanda vaka sayısı 500'leri geçince maske zorunluluğu ve şehre karantina geldi insandan insana bulaş olduğunu farkeder etmez cartayı çaktılar. Ondan önce hiçbir önlem yoktu bunu unutmayalım biz baştan beri artırdık sosyal izolasyonu.

  • Arkadaşlar ben Wuhan sürecini günlerce takip etmiş biriyim az buçuk öngörebiliyorum hangi önlemle kaç gün sonra ne olabileceğini. Birazdan Dünya çapında pick/down zamanını paylaşacağım tek diyeceğim 2 hafta sıkın dişinizi.

    İnşallah dediğiniz gibi olur hocam ama şahsi fikrim 2 haftalık bir durum değil bizi biraz yoracağını düşünüyorum bu işin. En kısa zamanda çözülür umarım.

  • Ya arkadaşlar bu kadar olumsuz olmayın bir gün öncekinden daha az test yapıldıysa bence bu şüphelilerin azaldığını gösterir. Diğer türlü test sayısı azalmaz evet belki test sayısını günlük 10-15 bine çıkarmak gerekiyor bu ayrı bir nokta.Mesela az önce dinledim yurt dışından yeni getirilecek öğrencilerin arasında 500 küsür tanesi italyadanmış . Şimdi biz bu 500 ögrencinin yarısı pozitif çıktığında olaya büyük bir sıçrama olarak zaten bakamayız. bugün 2953 kişi şüpheli görülüp test yapılmış diye yorumlamak istiyorum. Yoksa şuan hadi 100 bin kişiye test yapalım yine diyelim bunların arasından 2953 kişi şüpheli olsun ve 277 si pozitif çıksın. Peki o zaman 100 binde 277 diye bakıp sevinebilecek miyiz? Bence buradaki olay ne kadar şüpheli bulabildiğimiz ve onun oranı.

  • Şimdi benim gözümde 2 düşünce var artık.1)Bu hastalığın artık kontrolden çıktıği ve sokağa yayıldığı ancak bugün az test yapılmasından dolayı yeni vaka sayısının az çıkması.2)Hastalık aşırı derecede sokağa yayılmış durumda değil son birkaç gündür açıklanan vakaların büyük çoğunluğu kontrol altındaki karantina vakalarından oluşuyor bu yüzden son birkac gündür yeni vaka sayısı hızlı yükseliyor ancak bugün karantinadaki hasta sayısı bitmeye başladığından yeni vaka sayısında da azalma oldu ve bu yüzden de az şüpheliye bağlı olarak az test yapıldiği düşüncesi.2 daha makul gelse de 1 de ihtimal dahilinde görünüyor..

  • Valla dün burada sürekli 2 kat artıyor denmesine karşılık önemli olanın test sayısı ve test-vaka oranı olduğunu ifade ettik fakat belli kesimce manasız bir linç yedik. Görüldüğü gibi vaka sayısı düne göre azaldı ama test sayısı ve test-vaka oranı beklentinin altında olduğu için kimsenin içi rahat değil. Güzel bir ders oldu. Önemli verininde o olduğu anlaşıldı.


    Bugünün yorumlamasına gelirsek; yazılacaklar yazıldı ama yinede eğrinin kafayı aşağı çevirmesi çok çok ufakta olsa olumlu bir haberdir. Önlemler artıyor ve artmalı da, günde 10000 testte bu rakamları yakalayabilirsek çok güzel olacak; sonra salgının sonlanması inşallah.


    Test sayısının artması kesin kere kesin lazım. Lamı cimi yok.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • İlk gorduğumde mutlu oldum vaka sayısı 900 larda kalmış 1200 gibi bir rakam bekliyordum ta ki test sayısını gorene kadar vaka gorulme oranı yüzde 8.5 tan yüzde 9.3 e yükselmiş yani yavaşlama söz konusu olmadığı gibi hızını da artırma ilerleyesi içinde çok daha fazla test yapılmalı en azından günde 7 binlere gelelim

  • Hocam zaten bakanlık bence en iyi şekilde imkan dahilinde ama test konsunda biraz daha üst seviye olmalı

  • 3 sayfa yorumları okudum kısmen hak verdim ama azalma var diyenlere hak veremedim. Test sayısı az. Çıkan vaka sayısı düne göre oranla yüksek. Oran yüzde 9. Neye göre az diyorsunuz anlamadım. Şüpheli sayısı az olması şu aşamada bir şey ifade etmez. Bence bugün doğru bilgiler elde edemedik. Yayılma evresinde bir anda azalma ihtimali şuanlık yok zaten. Bu hafta tavan yaparız. Önümüzdeki 2 hafta çok önemli. Yeni kitler ile Umarım test sayısı artar. Birde bakanlık ölümlerin yaş ve cinsiyetlerini açıklarsa harika olur.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞