🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İlk ölüm gerçekleşmiş çok üzüldüm. Forumda sağlık personeli vardır bizleri daha fazla bilgilendirirse seviniriz. Devletimizin oluşturduğu korona bilim kurulunda bulunan hocalarımızın söylediklerini çok dikkatle takip ediyorum ve bir hocamıza bu ohal yani olağan üstü hal ortamına geçilmeli mi ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli mi diye soru sordular izlediğim bir yayında. Kendisi çok mantıklı ve haklı bir açıklama yaptı kabaca şöyle söyledi. Şu anda virüs testi pozitif çıkan kişiler ya yurt dışından virüs getiren veya bu kişilerin çevresinden insanlar. Eğer ki bu kişilerle aynı çevreden veya aynı şehirden olmayan, yurt dışı bağlantısı olmayan vakalar ortaya çıkarsa ve yayılma trendinde olursa ohal düşünülebilir. Şu anlık böyle bir düşünce yok dedi.

    Bir de ohal ilan edilsin diyen ve bence kendilerince haklı sebepleri olan arkadaşlara birşey söyleyeyim, Türkiye ekonomisi öyle 3-4 haftalık bir ohal kaldıracak durumda değil veya kaldırabileceğimizi test edeceğimiz zaman bu zaman değil. Sokağa çıkma yasağı tabi ki sadece zaruri sebepler hariç belki düşünülebilir fakat üretim duramaz arkadaşlar. Bir iş yerinde maaşlı çalışan kaç milyon insan var ve bu vatandaşları evde tutarsanız kendinizi felakete sürüklersiniz. Evet sağlık çok önemli, ben şahsen ofisimi kapattım ve evimde oturuyorum fakat binlerce çalışanı olan fabrikalar böyle yapamaz. Bunun en güzel yolu herkesin kendi tedbirini alması. Ekonomimiz zayıf, bugün merkez bankasının açıklamasını iyice okumanızı tavsiye ederim. Herkesin sürekli dert yandığı ve haklı olduğu enflasyonun çok hızlı aşağı yönlü hareketine işaret etti, herkes enflasyon terimini çokça duymuştur fakat deflasyon terimini de bir araştırın. Kendimizi koruyacağız fakat üretmekten ve çalışmaktan geri durmamamız lazım. Ayrıca bu kapanan iş yerleri olan arkadaşlar vardır mutlaka, bir haberleri var mı bu zararları nasıl telafi edilecekmiş. Bir gelişme oldu mu, bugün sosyal medyayı çok takip edemedim.

  • Önceki mesajımda yazmıştım alpay bey açıklamış o yüzden söyleyebilirim


    cumartesi gecesi vaka sayısı beşken bize söylediği vaka sayısı bin'di 3 ile 5 hafta içinde çok artacağını tedbirli olmamız gerektiğini belirtmişti.


    Kendisi zaten bugün açıklamış o yüzden teyitsiz değildir bugün gelen rakam sizi şaşırttı ama ben şaşırmadım maalesef


    Durum tahmin edilenden ciddidir lütfen kişisel tedbirlerimizi elimizden geldiğince artıralım lütfen.


    https://tr.sputniknews.com/tur…-icinde-5-bini-bulabilir/

  • Ohal gibi bir durum ancak süreç önünü alamayacağımız bir vaziyete bürünür ise düşünülebilir. Onun haricinde şu an ülkemiz Ohal’i ne ekonomi nede toplumun psikolojik açısından kaldırabilir. Tedbiri elden bırakmayıp olabildiğince panik ortamına yol açmadan süreci geçirmek en mantıklısı olacaktır. İnsanlık tarihi defalarca kez bunun gibi salgınlarla savaştı ve bundan sonra da böyle devam edecektir. Umarım virüs en azından ülkemiz adına daha da beter bir hâle bürünmeden kurtuluruz.

  • Pozitif olanların durumu şuan iyi diyor tedavi ediliyor!!! bazıları var burda ohal peşinde onuda ben anlamıyorum panik atakmısınız arkadaş??

    Kimsenin ohal peşinde olduğunu sanmıyorum. Hangi meslekte olursak olalım ohal hepimiz için ekonomik ve sosyal açıdan negatif etkiler doğuracaktır. Burada önemli olan şu ki, bu hastalıktan bu kadar korkulması ve tüm dünya üzerinde oldukça sert önlemler alınmasının sebebi oldukça hızlı bulaşması ve bulaş sonrasında yaşlı kesim ile kronik bazı rahatsızlığı olan kesimi acımadan aramızdan alması. Evet ölüm oranı çok değil, evet dünya üzerinde açlıktan tutun da bir çok hastalıktan bir yılda ölen insan sayısı daha fazla. Fakat bu virüs öyle bir şey ki -şu ana kadar gördüğümüz kadarı ile - bir jenerasyonu(70 yaş üzeri) 1-2 ay gibi bir süreç içerisinde dünya sahnesinden silip koparabilir. Üstelik bu hastalığı ateşli geçirip atlatanlar üzerinde kalıcı hasar yapıp yapmadığını da henüz net olarak bilmiyoruz.


    Yani demem o ki, eğer ohal sayesinde insanlar evlerinde kalacaksa -büyük bir yüzde bana bişey olmaz, bize bişey olmaz edasıyla takılmaya devam ediyor- kesinlikle en kısa zamanda çıkmalı. Bu sayede bu virüs kimseye bulaşmadığı zaman yok olup gidecek, zira virüslerin canlı olabilmeleri için bir konağa ihtiyaçları vardır. Etkinliklerini yitirdikten sonra zaten hayat normale dönecek, kimse bundan sonra hayat böyle olsun istemiyor yani.


    Kimsenin panik atak olduğu da yok, sadece gerekli tedbirler alınıyor, alınmalı. Pozitif olan vakaların durumlarının iyi olması ne güzel, lakin şu an negatif olan 80 milyon kişi daha var ve bu gerekli önlemlerin alınmayarak, 'panik atak mısınız yeaaaa' diye sokaklarda hunharca gezen insanlar olduğu müddetçe bu 80 milyonun tamamı bu virüse yakalanma riski taşımaya devam edecekler.

  • Hocam Allah aşkına hasta olmayan biri niye maske taksin ben bunu anlamiyorum. Aksine hasta olan takmali. Bunun kuralı bu. Hasta olan takmaliki, karsisinda birisiyle konusurken agzindan damlacik felan kacmasin karşısindakine diye mesela bu yuzden takmali o maskeyi. Afedersinizya, maske şakrabanlarına izin vermeyin.

  • Vatandaşımıza Allahtan Rahmet Diliyorum.Sokağa Çıkma Yasağı Gündemlerinde Hala yok çünkü yurtdışı temaslı olduğunu düşünüyorlar.Yerel Vaka Olmadığı İçin Salgın Demiyorlar.Bunları Diyen Bilim Kurulu Üyesi

  • Maske cok onemli.vucudunda vir7scolup olmadigini bilmiyorsun.belki cok hafif geciriyorsundur farkinda olmadan ama senin bulastirdigin kisi cok daha agir yasayabilir hastaligi

  • Kendi yaşadağımdan bir örnekleme yapayım sabah bankaya gittim haliyle güvenlik arkadaş içeriye sırayla alıyordu dışarda beklerken 50li yaşlarda bir abimiz ve yine aynı yaşlarda hatta emekli hemşire olduğunu söyleyen ablamız tartışma çıkardılar ne virüsüymüş griptende adam ölüyor biz niye dışarda bekliyoruz ve daha vesaire vesaire kısacası bir emekli hemşerinin bu konuda düşündükleri ve yaptıklarını gördükten sonra ohalse ohal sıkıyönetimse sıkıyönetim hepsine kabulüm bizim halkımızın hiçte azımsanmayacak bir kısmı hâlâ bana birşey olmaz havasında devam ediyor arkadaş sana birşey olup olmaması hiç umrumda değil bize birşey olmasın senin tedbirsizligin beni hasta etmesin

  • Kendi yaşadağımdan bir örnekleme yapayım sabah bankaya gittim haliyle güvenlik arkadaş içeriye sırayla alıyordu dışarda beklerken 50li yaşlarda bir abimiz ve yine aynı yaşlarda hatta emekli hemşire olduğunu söyleyen ablamız tartışma çıkardılar ne virüsüymüş griptende adam ölüyor biz niye dışarda bekliyoruz ve daha vesaire vesaire kısacası bir emekli hemşerinin bu konuda düşündükleri ve yaptıklarını gördükten sonra ohalse ohal sıkıyönetimse sıkıyönetim hepsine kabulüm bizim halkımızın hiçte azımsanmayacak bir kısmı hâlâ bana birşey olmaz havasında devam ediyor arkadaş sana birşey olup olmaması hiç umrumda değil bize birşey olmasın senin tedbirsizligin beni hasta etmesin

    Kesinlikle katılıyorum bizim halk zaten sadece ohalden anlar inşallah bir an önce bu karar alınır yoksa Çini geçeceğiz gibi.

  • Ailem Datça da yaşıyor.

    Bütün İstanbul Ankara datça ve tatil beldelerinde akmış esnaf halinden çok memnunmuş!

    Bizimkilere söyledim kesinlikle evden çıkmayın Allah bu tür insanlara akıl fikir versin işimiz gerçekten çok zor!

  • Narsil Hocam bakanlığı kurduğu bilim kurulu üyesi profesör bile haftaya sayının 3 bin civarında olacağını düşünüyoruz diyor. Sayının artmasını yazmak buradaki insanları korkutuyorsa ne mutlu ki belki önlemini alır, olayın ciddiyetini kavrar. Vaka sayısı çok olabilir ama bence de ölüm sayısı vaka sayısına oranla düşük olacak. Ama hastalık ciddi. Ölüm olmasa bile ciğerlerde kalıcı hasar bırakabiliyor. Bazılarında diyabet yapıyor. Bazılarında ciğer sönmesi oluyor. Kullanılan ilaçların yan etkisi olabiliyor. Sadece ölüm olarakta bakmamak lazım. Sayıyı arttırmadan önlemleri sıklaştırmak lazım. %100'lük artış oldu. Avrupa'da en az test yapan ülkelerdeniz. Maliyeti fazla evet ama bir yolu bulunmalı. Burada kimsenin bilinçli olarak kötü,zarar verecek şey yazdığına inanmıyorum bu konu içinde.

    Şimdi korkutur kısmına gelince orası zaten öyle ancak panik yaratmakta benzer çerçevede değerlendirilebilir o yüzden iletiler konusunda hassas davranmaya devam edeceğiz. Ölüm olmasa bile ciğerlerde kalıcı hasar bırakıyor,diyabet yapıyor vs ama bununla ilgili henüz bilimsel bir kanıt var mı? velev ki var kaç hastada? bu tür bilgiler için virüsün pik yaptığı bugünleri geçmemiz gerekli, daha sonra zaten gerek tıp doktorları gerekse konuyla ilgili bilim insanları açıklama yapar. Şuanda söylemek atıp tutmak oluyor bana göre.. Önlemler konusunda benzer şeyleri yazdığımı da sanırım görebilirsin, bilinçli kötü yazılıyor demedim ancak yazılanlara dikkat edilmeli, insanoğlu doğası gereği sakin kalmayabilir gereğinden fazla panik yapabilir, bu konuda ciddi anlamda dikkat etmek gerekli diye düşünüyorum..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Devlet demir yumruğunu balyoz gibi vuracak masaya. Çıkart kanunu uymayan ver 5 yıl hapis cezası bak insanlar nasıl tıpış tıpış yola geliyor ama sıradan bir genel müdür bile torpille otobüsten adam aldırıyor maalesef.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • matuidi belirti vermmemesine ragmen pozitof cikmis yani sinirlardan gecen veya ulke icinde normal gorunen borcok insan da olabilir.

    Ayrica hukumet olarak ciddi onlemler subat basina kadar alınmadı subat basina kadar.ulkeye hic mi bu sure zarfında hasta girmedi.ve su var ki bircoo kisi hastaneye gitmeden bu hastalogi atlatacak bunlarda kayda girmeyecek