🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Vaka sayısı artmadan herhangi bi tatil olacağını sanmıyorum. Yök başkanıda açıklama yapmış galiba şuanda tatil edilen bazı üniverstelerdeki olayı bile yanlış buluyorlar.

    Okulda tek bir kişiye bulaşması bile riski çok büyük yapar 1500-2000 ögrencinin olduğu okullar var Sağlık Bakanlığı ve Milli Egitim Bakanlığı okulları biliyor bence tatil edilir.Edilmezse risk büyük.

  • Doğruya doğru okulları hiç temiz bulmuyorum 2013 mezun oldum liseden tuvaletler af edersiniz *** götürüyordu, sabun bile yoktu WC'lerde.Şuan ne halde bilgim yok ama çoğu okulda bu haldedir büyük ihtimalle.

  • Devlet mutlaka bu konuda bir bilinçle hareket etmekte. Ama bakiyorum da herkes devlet yöneticilerinden çok daha iyi biliyor bu işleri. Devlette zevkine tatil yapmiyor.. (Size göre)

  • Doğruya doğru okulları hiç temiz bulmuyorum 2013 mezun oldum liseden tuvaletler af edersiniz *** götürüyordu, sabun bile yoktu WC'lerde.Şuan ne halde bilgim yok ama çoğu okulda bu haldedir büyük ihtimalle.

    Valla biz lise zamanında tuvaletlerdeki kapıları bile elimizle açmaz başkalarının açmasını beklerdik sırf içerde 5-10 dakika birinin gelip kapıyı açmasını beklediğimizi bilirim o derece pis ve kötüydü durum dediğin gibi şimdiyi bilememde ama eskiye nazaran biraz daha hijyen vardır diye düşünüyorum 10-12 sene geçti birşeyler değişmiştir herhalde.

  • ExcuseMe Hocam tatil olması için vaka sayısının artmasını beklemek bence yanlış bir düşünce.Ukrayna'da 1 vaka yüzünden okullar mart sonuna kadar tatil edilmiş.Bence geç olmadın tatil edilmeli kendi düşüncem..Ama tabi devletimiz şu zamana kadar gayet güzel yönetti bundada en iyi kararı vereceklerdir diye düşünüyorum..:thumbup:

  • Valla biz lise zamanında tuvaletlerdeki kapıları bile elimizle açmaz başkalarının açmasını beklerdik sırf içerde 5-10 dakika birinin gelip kapıyı açmasını beklediğimizi bilirim o derece pis ve kötüydü durum dediğin gibi şimdiyi bilememde ama eskiye nazaran biraz daha hijyen vardır diye düşünüyorum 10-12 sene geçti birşeyler değişmiştir herhalde.

    Hocam ne değişmesi tuvaletlerin sifonları çekmeyenlermi dersin sabbunlara tükürenler mi dersin ya da sınıf kapılarını ayaklarıyla açanlarmı dersin hepsi var

  • Hocam ne değişmesi tuvaletlerin sifonları çekmeyenlermi dersin sabbunlara tükürenler mi dersin ya da sınıf kapılarını ayaklarıyla açanlarmı dersin hepsi var

    Anlaşılan pek birşey değişmemiş tabi bu durum okuldan okula ve öğrenciden öğrenciyede değişir devlet okullarının yaklaşık %40 veya %50'si dediğiniz şekilde olabilir ama bu aralar sıkı önlem alınıp hijyene önem verileceğini düşünüyorum okullarda en azından öğrencileride bilgilendirmeliler bu konuda.

  • Bencede saçma tedbir tedbirdir sonuçta. Neden olarak bunu demişler. Sanki öğrenciler kaldıkları yurtlardan vesair memleketlerine dönmeyince kaldıkları yerlerde gezip dolaşınca risk olmuyor nasıl bi zihniyetse.

    Aynen öyle hocam. Sanki sadece memleketlere dönünce virüs bulaşıyormuş gibi davranmışlar çok yanlış bir zihniyet maalesef.

  • 12.10 - Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkanı Mi Feng düzenlediği basın toplantısında Çin'deki koronavirüs salgınının 'pik noktasını' geçtiğini ve azalmaya başladığını söyledi.

    Mi'nin bu sözleri Çin'in koronavirüse karşı zafer ilan olarak yorumlandı.

    Öte yandan konuyla ilgili bir açıklamada Çin'in 'koronavirüs danışmanı' Zhong Nanshan'dan geldi. Zhong, iyileşen hastalarda enfeksiyonun tekrarlama oranının düşük olduğunu söyledi ve küresel salgının Haziran ayında tamamen bitmesini beklediklerini açıkladı.

  • Şu aşamada okullarin tatil.olmasini bende saçma buluyorum. Okula giden çocugum oldugu halde. Burada okul tatili isteyenlerin alayi ögrenci bundan adım gibi eminim. Vaka sayisi artmadan tek 1 vaka ile bunu yapmazlar !

    Bu çok yanlış düşünce. Okulların mikrop yuvası. Çocuğunuzun okulunun bir sınıfını,tuvaletini gezin derim. Okullarda 800-1000 arası öğrenci var. Tespit edilen 1 vaka var evet ama bilmediğimiz daha bir sürü vaka olabilir. Oldu da okulda bir öğrenci virüsü kapmış diğerlerine bulaştırıyor. O zaman ne olacak? İş işten geçtikten sonra önlem almak zaman kaybı. Öğrencilerin bazıları evet evde yatmak tatil yapmak için istiyorum ama bilinçli olanlar biliyor ki en mikrop yuvası yer okullardır. Zaten Nisan'da 1 hafta tatil verilecekmiş. Onu öne çekip 2 haftalık bir önlem alınabilir.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Kardeşlerim tatil kararı olur veya olmaz bunu yöneticiler karar verir ama aileler bu noktada çocuklarını okula göndermek istemeyebilir panik duygusu ile ,kaldı ki çocukların taşıyıcı olmaları durumunda eve geldiklerinde dedelerine babalarına tüm ailelerine bulaştırma riski olabilir.bu durum salgın boyutunda olur şuan salgın yok ama olmayacağının garantiside yok