🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle 49 kişinin daha ölmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 194'e çıkarken vaka sayısı da 6566 oldu.

    İran'da durum vahim...

  • Katif Arabistan'da vakaların görüldüğü yer.Suudi Arabistan'ın Katif kenti Koronavirüs endişesiyle tamamen karantina altına alınıyor.İran'ın düştüğü hataya düşmediler.Kum şehrini karantinaya almadılar alacaklar gibi de durmuyorlar.


    Covid-19 yüzünden 22 Mart günü düzenlenecek olan Bahreyn GP F1 seyircisiz olacak.Bu Formula 1 tarihinde bir ilk.

  • İran Ulusal İnfluenza Komitesi üyesi Dr. Massoud Mardani, "Tahran nüfusunun %30 ila %40'ının 20 Mart'a kadar COVID-19 ile enfekte olacağını tahmin ediyoruz."


    Tahran nüfusu: 13 milyon

    Yuzde 30 olsa 3.9 milyon insan eder. Olu sayisi yuzbinler olabilir. Ulkeye ambargo var. Ilac cok az. Zaten kesin bir tedavide yok. Eger nufus yasli ise durum vahim.

  • Yuzde 30 olsa 3.9 milyon insan eder. Olu sayisi yuzbinler olabilir. Ulkeye ambargo var. Ilac cok az. Zaten kesin bir tedavide yok. Eger nufus yasli ise durum vahim.

    Dunya sağlık örgütü ya da dünya bankası tarafından ilaç için bütçe gönderildi İran'a.

  • Sıcaklarda virusun azalacak olayı sanırım havalar ısındığında insanlar kapı pencereyi açıyor daha çok bulundukları ortam havalanıyor.Kapalı ortamlardan çok dışarıda oturmayı tercih ediyolar.Ayrıca hava sıcak olduğundan el yüz yıkama ve kıyafet değişimide artıyor.Belki bu sebeplerden ötürü virüsün yayılması azalıyordur.

  • Bence sıcakların etkisi var çünkü

    Güney Amerika ülkelerindeki vakaların hepsi İtalya’dan gidenler Brezilya’da geçen haftalarda görülmüştü ama giden İtalyan Turistten başka vaka olmadı keza diğer latin ülkelerindende vaka artışı duymadık

  • Kuzey Yarımkürede yazken Güney Yarımkürede kış olacak yani bu sefer de Güney Yarımkürede hız kazanacak virüs. Bu sirkülasyon aşı bulunana kadar böyle devam edecek. Yani aşı bulunana kadar virüs yayılmaya devam edecek. Ekstra olarak vücut 36-38°C zaten virüs bu sıcaklıkta tutunabiliyorsa yazın da tutunabilir diye düşünüyorum.

  • Yuzde 30 olsa 3.9 milyon insan eder. Olu sayisi yuzbinler olabilir. Ulkeye ambargo var. Ilac cok az. Zaten kesin bir tedavide yok. Eger nufus yasli ise durum vahim.

    Hocam sağlık konusunda ambargo uygulanacağını düşünmüyorum, ola ki uygulanır insan haklarına karşı bir durum aleni insan haklarını çiğnenmesi demek ki hiç bir toplumunda kayıtsız kalamaz.

  • Kuzey Yarımkürede yazken Güney Yarımkürede kış olacak yani bu sefer de Güney Yarımkürede hız kazanacak virüs. Bu sirkülasyon aşı bulunana kadar böyle devam edecek. Yani aşı bulunana kadar virüs yayılmaya devam edecek. Ekstra olarak vücut 36-38°C zaten virüs bu sıcaklıkta tutunabiliyorsa yazın da tutunabilir diye düşünüyorum.

    36-38 hatta 40

  • Aşağıda paylaştığım yazı whatsap gruplarında elden ele dolaşmıştı ve tanıdıklar bana da göndermişti..Genel olarak aklıma yattı ama sıcak havada virüsün etkisini kaybettiği meselesi bilimsel olarak ne ölçüde doğru bilemiyorum ;


    Sınıf arkadaşımın amcası ve yeğeni, yüksek lisans derecesi ile mezun oldu ve Shenzhen Hastanesi'nde çalışıyor. Wuhan’a pnömoni virüsünü incelemek için transfer ediliyor. Beni aradı ve arkadaşlarıma söylememi istedi: Soğuk algınlığınızda burun akıntısı ve balgamınız varsa, yeni bir tür koronavirüs pnömonisi olamazsınız, çünkü koronavirüs pnömonisi burun akıntısı olmayan kuru bir öksürüktür. Bu hastalığı tanımlamanın en basit yoludur. Lütfen arkadaşlarınıza daha fazla tıbbi bilgi sahibi olduğunuzda, tanımlama ve önleme konusunda daha fazla farkındalığa sahip olacaklarını söyleyin. Dekan Referansı


    Bu Wuhan virüsü ısıya dayanıklı değildir ve 26-27 derece sıcaklıkta öldürürülür. Bu nedenle, daha fazla sıcak su için. Korunmak için arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza daha fazla sıcak su içmelerini söyleyebilirsiniz. Güneş'e çıkın. Son zamanlarda hava soğuk ve sıcak su içmek de çok rahat. Bu bir tedavi değildir ve vücut için iyidir. Ilık su içmek tüm virüsler için etkilidir. Buzlu içmemeye çalışın, unutmayın!


    Koronavirüs hakkında doktor tavsiyesi:


    1. Oldukça büyük boyuttadır (hücre yaklaşık 400-500nm çapındadır), bu nedenle herhangi bir normal maske (sadece N95 özelliği değil) filtreleyebilmelidir. Bununla birlikte, enfekte olan biri önünüzde hapşırırsa, yere düşmeden ve artık havaya uçmadan önce 3 metre (yaklaşık 10 fit) büyük bir zaman alacaktır.


    2. Virüs metal yüzeye düştüğünde en az 12 saat yaşayacaktır. Bu nedenle, herhangi bir metal yüzeyle temas ederseniz, ellerinizi sabunla iyice yıkayın.


    3. Virüs 6-12 saat boyunca kumaşta aktif kalabilir. Normal çamaşır deterjanı virüsü öldürmelidir. Günlük yıkama gerektirmeyen kış kıyafetleri için, virüsü öldürmek için güneşin altına koyabilirsiniz.


    Coronavirus'un neden olduğu pnömoni belirtileri hakkında:


    1. Bu ilk boğaz enfekte olacak, böylece boğaz 3 ila 4 gün sürecek kuru boğaz hissi olacak


    2. Daha sonra virüs burun sıvısına karışır ve trakeaya damlar ve akciğerlere girerek pnömoniye neden olur. Bu işlem 5 ila 6 gün sürecektir.


    3. Zatürree ile yüksek ateş ve nefes alma güçlüğü gelir. Burun tıkanıklığı normal tür gibi değildir. Suda boğulduğunuzu hissedersiniz. Eğer böyle hissediyorsanız derhal tıbbi yardım almanız önemlidir.


    Önleme hakkında:


    1. Enfekte olmanın en yaygın yolu halka açık şeylere dokunmaktır, bu yüzden ellerinizi sık sık yıkamanız gerekir. Virüs sadece 5-10 dakika boyunca ellerinizde yaşayabilir, ancak bu 5-10 dakika içinde çok şey olabilir (gözlerinizi ovalayabilir veya burnunuza bilmeden dokunabilirsiniz).


    2. Ellerinizi sık sık yıkamanın yanı sıra, hala boğazınızdayken (akciğerlerinize damlamadan önce) mikropları ortadan kaldırmak veya en aza indirmek için Betadine ile Boğaz Gargarası ile gargara yapabilirsiniz.


    Millet, çok dikkatli olun ve bol su için.

    Alındığı gibi iletildi

  • Milano Lombardy bölgesi karantinaya alındı ancak alınmadan önce bir şekilde öğrenmiş insanlar çoğu kişi kaçmış o bölgeden.Ne anlamı kaldı karantinanın? Buna niye izin veriyor İtalya Hükümeti? İran'a laf ediyoruz ama İtalya'nında pek iyi işler yaptığını sanmıyorum resmen göstermelik karantina