🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hayır virus kuluçka süresindeyken hiçbir belirti göstermiyor.Termal kemerayla kontrol tamamen şov amaçlı bir önlem bunu ben söylemiyorum dünyaca ünlü virologlar söylüyor.

    Göstermemesi gayet normal genelde bilinen böyledir ilk aşamada bir şey göstermez. Bu durumda devlet yetkilileri bizimle eğleniyor. Yazık ülkeme ve yurdumun insanına bu kadar mı değersisiz?

  • Göstermemesi gayet normal genelde bilinen böyledir ilk aşamada bir şey göstermez. Bu durumda devlet yetkilileri bizimle eğleniyor. Yazık ülkeme ve yurdumun insanına bu kadar mı değersisiz?

    Dünya'nın çoğu yerinde bu gösteriş amaçlı önlem var ülkemizde olduğu gibi maalesef sadece bizde değil.

  • Niye geldikleri gibi geri göndermiyoruz ki? Bu kadar mı paraya ihtiyacımız var?

    Parasal açıdan olduğunu düşünmüyorum halen gereken ciddiyeti vermediğimizi düşünüyorum ülke olarak bu salgına.Tanıdık doktor var "abartıyorlar ya" demişti düşün doktorlar böyleyken halk ne düşünsün.

  • Sadece tahran-istanbul yeni havalimanı arası olan uçuşlara bakıyorum tam 5 tane bugün gün içinde tahrandan istanbula gelecek THY ait uçuş var. Ve hepsi sold out şekilde. Mantıklı bir açıklaması yok umarım uçuşlar iptal edilir ve tüm sınır kapıları kapatılır. Batımız doğumuz güneyimiz her yerimizde bu virüs artmaya başladı ve halen bizde olmaması mucize. Dışarıdan bu gereksiz toplulukları alarak kendi ayağımıza sıkarız. Bu virüs Özellikle İstanbul'a yayılırsa +70 yaş ve kronik hastalıkları olanlar hızlı şekilde ölüme yaklaşacak. Bunun vebalini kimse veremez.

  • 96 ölüm, 630 yeni vaka açıklandı.

    Toplam vefat sayısı 2458'e ulaştı.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Şu saatden sonra ülkemizde bulunmaması imkansız Hala termal kamera ile gösteriş yapıyorlar. Ülke zaten yol geçen hanı olmuş hala sınır kapıları kapatılmıyor İstanbul gibi bir yerde ortaya çıkarsa ülkemiz için felaket olacak ki zaten yarın irandan gelecek bir sürü yolcu var. Ben böyle bir sorumsuzluk görmedim.

  • Bu irandan gelen uçaklara izin verilmemeli çok yanlış yapıyorlar afedersiniz ama g*tü sıkışan soluğu Ülkemizde alıyor yemin ederim artık bıktık ya bu millet hangi bir dertle baş edecek bilmiyorum Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

  • Hastalık konusunda önce ki düşüncelerim hala geçerli.Hiç bir zaman %3 ü geçmedi küresel felaket kategorisine de girmez. En geç mart'ın sonuna doğru hastalığın kontrol altına alınacağını düşünüyorum.Kontrol altına derken tedavisinde veya aşında son düzlüğe gireriz.
    Önce ki girdilerde bazı arkadaşlar havaların ısınacağını dolayısı ile hastalığın yayılma etkisinin azalacağını yazmışlar fakat Singapur,Tayland gibi ülkeler zaten gayette sıcak ülkeler.Yani oralarda da pek ala yayılabiliyor.Şimdi çok merak ettiğim bir soru var. Bangladeş ve Hindistan gibi nüfüs yoğunluğu çok fazla olan ülkelerde nasıl bu hastalık yayılmadı çok ilginç fikri olanlar var mı?

  • Anlaşılan hastalık geçse de taşıyıcılık devam ediyor ve çevreye bulaştırdıkları oluyor bu hafta en çok bu konuyu konuşucağız gibi duruyor yada durum ciddi devlet sakin olması gerektiği gibi Singapur Endenozya örneklerinde nem fazla ekvatoral iklim Hindistan muson şuan nem az o bölgelerde sebebi bu olsa gerek sıkıntı bence bu virüs 10 yılda tüm dünyayı dolaşacak bu belli oldu

  • Asıl Suriye'ye bulaşırsa işler çok karışır Türkiye adına...Gerçi 1 hafta sonra bizde de görüleceğini düşünüyorum bu virüsün ama bakalım İnşallah havanın ısınmasıyla kırılacaktır.

  • Bu kadar hızlı olan bir yayılım varken bu hafta ülkemizde de vakaya rastlarsak şaşılmamalı bu kadar kontrolsüz dağılım gösteren bir virüs görmedim ben.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • İranda ilk vakalar 17 gün önce görülmüş ama saklamışlar basına yansıyan haberleri de o günlerde inkar etmişler.Keşke Türkiye o günlerden beri önlem alsaydı şuan risk 0 olurdu ama şuan bile önlem almayıp bu belanın resmen bize gelmesini bekliyoruz.

  • İran sınırları kapatılmalı ama hem İran hemde kalan ülkeler adına iş işten geçmiş olabilir. İtalya'da olaylar patlarken, Lübnan, Irak ve BAE'de vakalar mevcut. Hepsi TR ile etkileşimi çok fazla olan ülkeler. Neyseki KKTC'deki vaka normal zatürre çıkmış.

    Bara döda fiskar följer strömmen...