🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Fransa’da yapılan araştırmaya göre , halkın % 35’i nin sigara kullandığı ülkede , 350 yatan ,130 ayakta hasta üzerinde yapılan araştırmada , sigara içenlerin oranı % 5 çıktı. Klinikler nikotin tedavisin için onay bekliyor , hatta bir klinik , hastalarında nikotim bantını denemeye başladı.


    Benzer çalışma çin’ de yapılmış , halkın % 26 sının sigara kullandığı ülkede ,hastalığa yakalananlarda , sigara içme oranı % 5 çıkmış.


    Asla tavsiye niteliğinde bir entri değildir, kendim de sigarayı bırakmış bir bireyim . Zaten burada bahsedilen olay nikotin bandı. Sigara içmek değil .

    Kaynak; https://tr.euronews.com/2020/0…in-tedavisini-test-ediyor

  • Hayatımda gördüğüm en saçma açıklamalardan, ama tabi dezenfektanı damardan versek mi diyen adamdan bu beklenmeli :) UV bölge ışınları yüksek enerjilidir ve vücutta görev alan birçok molekül UV bölgede absorpsiyon verir, yani sen UV ışını vererek vücuttaki bir çok işe yarar molekülün (aminoasit, vitamin, peptit, glukoz türevleri, hemoglobin,DNA ve RNA bazları vbg) uyarılmasına ve çoğunun yapısının bozulmasına sebep olursun, virüs öldüreyim derken hastaya güle güle dersin..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İngiltere'de Oxford Üniversitesi, potansiyel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını insanlar üzerinde denemeye başladı.

    BBC'nin haberine göre, aşı denemeleri çalışmaları ilk 2 gönüllüyle başladı. Bunlardan birine potansiyel Kovid-19 aşısı, diğerine de kontrol amaçlı menenjit aşısı enjekte edildi.

    800'den fazla kişinin katıldığı çalışmada, gönüllüler kendilerine hangi aşının enjekte edildiğini bilmeyecek, bu bilgi sadece farkı inceleyecek doktorların ulaşımına açık olacak.

    "Bilimsel süreci desteklemek istedim"

    Bugün aşı enjekte edilen gönüllülerden Elisa Granato, yaptığı açıklamada, "Ben bir bilim insanıyım, bu nedenle mümkün olan her alanda bilimsel süreci desteklemek istedim." dedi.

    Çalışmaya liderlik eden aşı uzmanı Prof. Sarah Gilbert, potansiyel aşıya büyük bir güven duyduğunu belirterek, "Elbette, bunu test etmeli ve insanlardaki etkisine bakarak veri almalıyız. Aşıyı daha geniş popülasyonda kullanmadan önce işe yaradığını ve insanların yeni tip koronavirüs enfekte olmasını önlediğini göstermeliyiz." diye konuştu.

    Gilbert, daha önceki açıklamasında potansiyel aşının işe yarayacağından yüzde 80 emin olduğunu söylemişti.

    Virüsün genetiğiyle oynandı

    3 ayda geliştirilen ve "ChAdOx1" adı verilen potansiyel aşı, şempanzelerde gribe yol açan bir adenovirüsün genetiği değiştirilerek üretildi.

    Virüsün genetiğiyle, insan vücudunda gelişmesi engellenecek şekilde oynanırken Kovid-19'un insan hücrelerine tutunmasını sağlayan çivi proteini üreten genetik unsurlar eklendi.

    Aşının, virüsün ürettiği çivi proteine yapışarak onun hücrelere nüfuz etmesini önleyecek antikorları üretmesi amaçlanıyor.

    Dünyada aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 70'den fazla ülkede bilim insanları, Kovid-19'a karşı aşı bulmak için çalışmalar yürütüyor.

  • Kuzey Kore'de Covid-19 vakası var mı arkadaşlar?

    Kuzey Kore şu ana kadar hiç Covid-19 vakası bildirmedi. Ama bence saklıyor da olabilirler. Çünkü;

    Dün Kuzey Kore'den Çin'e Tumen Nehri üzerinden kaçak geçmeye çalışan kişi yakalanıp, test sonucu pozitif çıkmış.

    Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/du…bir-kisi-vuruldu-41501701

  • Kuzey Kore şu ana kadar hiç Covid-19 vakası bildirmedi. Ama bence saklıyor da olabilirler. Çünkü;

    Dün Kuzey Kore'den Çin'e Tumen Nehri üzerinden kaçak geçmeye çalışan kişi yakalanıp, test sonucu pozitif çıkmış.

    Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/du…bir-kisi-vuruldu-41501701

    Sağolun hocam teşekkürler cevap verdiğiniz için.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • İnşaallah bugün ve akabinde ki , bir kaç günün verileri , dünkü gibi gelir ise ,çok iyi olur ama ,korkum o ki normalleşme sesleri daha net duyulmaya başlar. Mevcut tedbirler ile mayısı bitirmeliyiz en erken.

  • Arkadaşlar normalleşmeye geçiş yapan ülkelerde vaka sayısı artıyor gibi görünüyor fakat, bu ülkeler normalleşmeyi 2-3 gündür konuşuyorlar. Bu hastalığın kuluçkası hastahaneye gelişi yani vakaların genel sayıya yansıması 1 hafta ile 2 hafta arasında değişmiyor muydu? İspanya,Almanya 2-3 gün önce konuştuda bir anda virüs enfekte etme hızını mı arttırdı? Adam 1 mayısta ülke açıcaksa bunun sonucunu mayıs ortasında görücez. Bugünkü rakamlar bütün dünya için diyorum 1-2 hafta öncesinin yansımaları değil mi?