🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Biraz önce eczaneye gittik arkadaşlar TC'lerimizi söyledik ailecek maskelerimizi aldık naylon paketin içinde demirsiz maskelerden bizimkisi sizde bu şekilde deneyebilirsiniz.

    Dipnot: Herhangi bir kod gelmedi arkadaşlar bana smsten vs.

  • Valla açıklanan rakamların inandırıcılığına hiç girmiyorum ama 2 hafta önceki rezaletten sonra vakaların artması yerine acayip oranda düşmesi Allah'ın bize özel lütfu sanırım. 2 gün dışında sokağa çıkma yasağı yok, maskelerin çoğu ulaşmadı bana daha kod bile gelmedi. Pazarlar, marketler gayet dolu. Bir de bayram sonrası normal hayata geçiş yapabiliriz deniyor. Bizim işimiz kargo yapmak. İnsanlar evde kalınca iş yükü 4 kat arttı. Allah'a emanet yaşıyoruz işte. Yakalanmayız diye ümit ediyoruz.

    Hocam ben şahsen bunda örnek aldığımız Güney Kore yönteminin bayağı bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Bakanın bahsettiği filyasyon yöntemi. Belli ki başarılı bir şekilde gerçekleştirdik bunu :) . Ayrıca bildiğim kadarıyla diğer Avrupa ülkeleri bu yönteme pek yanaşmadılar.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • allah aşkına !!!! Temas olmadan bulaşma ihtimali sıfır. İnsanları böyle garip ruh hallerine iten haberin doğruluğu nedir. Velev ki kadın , temas yok desin .mümkün mü ? Böyle bir şey ? Değil tabiki. İnsanlar gölgesinden korkar olmuş .


    tam paranoya yapacak haber tipleri. Mutlaka ve mutlaka temas vardır.

    Doğruluğunu bilemem bir sürü haber sayfası paylaşmış.

  • Hocam ben şahsen bunda örnek aldığımız Güney Kore yönteminin bayağı bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Bakanın bahsettiği filyasyon yöntemi. Belli ki başarılı bir şekilde gerçekleştirdik bunu :) . Ayrıca bildiğim kadarıyla diğer Avrupa ülkeleri bu yönteme pek yanaşmadılar.

    Bizzat yakın tanıdığım adını vermek istemediğim bir fabrikada çalışıyor.Fabrikada 3 kişinin test sonuçları pozitif gelmiş.Pozitif işçilerin çalıştığı bölüm kapatılmış ancak pozitif sonuç alan işcilere yakın çalışanlara herhangi bir karantina,filyasyon uygulaması yapılmamış.

  • Bizzat yakın tanıdığım adını vermek istemediğim bir fabrikada çalışıyor.Fabrikada 3 kişinin test sonuçları pozitif gelmiş.Pozitif işçilerin çalıştığı bölüm kapatılmış ancak pozitif sonuç alan işcilere yakın çalışanlara herhangi bir karantina,filyasyon uygulaması yapılmamış.Bunun gibi bir sürü örnek var maalesef.

    Yanlış/eksik bilgi verdiğim için özür dilerim.Ekleme yapayım yukaridaki yazıma.Fabrika bu pozitif çıkan işçilere yakın çalışanların fabrikaya girişlerini yasaklamış.Tanıdık güvenlik görevlisi.Kapıdan geri çeviriyorlarmış pozitif çıkan bölümde çalışan ancak sonuçları şuanlık negatif olan işçileri.Yani bu olası pozitif çıkabilecek insanlar sokaklara çıkabiliyor halen.

  • nasıl başlayayım bilemedim ama şöyle de bir gerçek var biz hiçbirşeye inanmıyoruz nasılmı çinin verilerine inamıyoruz italyaya inanmıyoruz rusyaya inanmıyoruz irana inanmıyoruz ülkemizede inanmıyoruz inanmıyoruz da inanmıyoruz örnekleri çoğaltabiliriz daha öncede söyledim bu ülkenin sağlık bakanlığı var ve bu bakanlığın verilerini istesekte istemesekte kabul etmek zorundayız bu verileri her akşam tartışmamızın hiçbirimize bir faydası yok dün yazmıştım eşimin rahatsızlığından dolayı 2 gündür maalesef hastanedeyim bu hastane süreci bana işin asıl merkezlerinin durumunu görme fırsatı verdi onuda şöyle anlatayım mesela 3 kişilik odada tek yatıyoruz acilde kimseyi kimseye yaklaştırmıyorlar acile gelen hastanın yanına refakatçı kesinikle almıyorlar tomografi gibi yerlerde hasta girişleri ve çıkişları birbirine uzak ayrı kapılardan yapılıyor ve gelen hastalar kesinlikle içerideki hasta çıkmadan tomografi merkezine alınmayıp dışarıda ayrı ayrı bekletiliyorlar hasta çıktığında hemen heryeri dezenfekte edip diğer hastayı sonra alıyor gibi türlü türlü uygulamalar var ayrıca burada görevli hemşire personelle baya uzun bir konuşmamız oldu kendisi çok şükür personel dahil bulaş olmadı dedi bulunduğum hastanede 6 vakanın olduğunu onlarında diğer her bölümden tamamen izole bir bölümde olduklarını aslında son bir haftadır önceki haftalara göre daha iyi olduğunu söyledi bunlarıda sizinle paylaşmak için yazdım. vaka sayısı yapılan uygulamalar kısaca herşey doğrudur yanlıştır onun tartışması inşallah bu iş bittiğini zaman yapılır ancak sağlık sistemimizin şu ana kadar çok başarılı olduğunuda gözardı edemeyiz inşallah mevlam tez zamanda ülkemizi ve dünyayı bu illetten kurtarır ayrıca bu vesileyle herkesin ramazan ayının hayırlı olması dilerim

    Einmal editiert, zuletzt von Orasa ()

  • Maske için bana kod gelmedi. Eczaneye gittim, söyledim durumu. Dedi bir de buradan bakalım, sisteme düşmüştür belki diye, baktı dedi size henüz maske çıkmamış dedi, satıyormusunuz dedim maalesef dedi. Arkadaş daha önceden vermişti aynı maskeyi takıp duruyoruz. Sonra arkadaşa tekrar söyledim de getirdi Allah razı olsun. Bu maskenin bize geleceği yok yoksa.:)


    Bu arada eve gelenler, Ptt ile farklı. Onlar ayrı. Zaten herkese gelecek güya ama o da bana gelmedi daha^^. Herhalde virüsün bitimine doğru kodum da gelir, ptt den maskemde gelir.:)

  • Çalıştığım firmada , imalatta çalışan bir arkadaşın abisinin testi pozitif çıktı , hemen çalışan arkadaşa da test yapıldı . Negatif çıktı. Aynı makinede çalışan diğer dört kişiye de test yapıldı , negatif çıkmasına rağmen , 14 gün karantinaya alındılar. Buraya kadar her şey güzel. Ama yan makineler de çalışan , aynı servisi kullanan , aynı yemekhaneyi kullanan diğer çalışanlara test yapılmadı ve çalışmaya devam ediyorlar.


    Aslında bir emek bir uğraş var ama , maalesef her şey de olduğu gibi , tam anlamı ile profosyonelce yapamıyoruz.

  • 🔴 30 Büyükşehir + Zonguldak ili olmak üzere Toplam 31 ilde 4 gün sürecek sokağa çıkma yasağı an itibariyle başladı.

    Diğer illere virüs gelmiyor galiba, oradakilerin canı can değil mi? Oralarda vaka sayısı az olabilir ama sonuçta mevzu insan hayatı.

  • Science dergisine konuşan doktorlar, yeni tip Koronavirüsün organizma içinde neredeyse tüm organları vurduğunu anlattı.


    Yale Üniversitesi ve Yale-New Haven Hastanesi'nden kardiyolog Harlan Krumholz, Covid-19 un yol açtığı hasarın 'felaket' olduğunu söyledi.Koronavirüsün organizma içinde neredeyse her yere saldırdığını belirten Krumholz, bu hastalığın sergilediği vahşet göz kamaştırıcı ve sarsıcı diye kaydetti.


    Virüsün organizmaya girerek hücresel mekanizmalar üzerindeki kontrolü ele geçirdiğini ve bu mekanizmalar sayesinde çoğaldığını hatırlatan dergi, otopsilerin, akciğer alveollerinin sıvı, akyuvarlar ve ölü hücre kalıntıları ile dolu olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

  • Antalya'da 40 gündür evde olmasına rağmen Otizm Derneği Başkanı Kadının koronavirüs testi pozitif çıkmış.

    benim anlamadığım bu tip haberlerin yanında örneğin bursa da bir iş adamı hastalığı kapmış ve geçirmiş ancak aynı evdeki eşi ve çocuğun testleri negatif çıkmış nasıl olabiliyor bunu anlamıyorum cidden

  • Diğer illere virüs gelmiyor galiba, oradakilerin canı can değil mi? Oralarda vaka sayısı az olabilir ama sonuçta mevzu insan hayatı.

    bu önlemlerin tüm türkiye de olması görüşündeyim ben de 30 büyükşehir ile diğer şehirlerin farkı nedir oradakiler insan değil mi ?

  • benim anlamadığım bu tip haberlerin yanında örneğin bursa da bir iş adamı hastalığı kapmış ve geçirmiş ancak aynı evdeki eşi ve çocuğun testleri negatif çıkmış nasıl olabiliyor bunu anlamıyorum cidden

    Babamın arkadaşı aynı şekilde çocuğu ve eşiyle beraber evde kalıyor ama bir odada.bugün 3 veya 4.günü olması lazım tedavi bitene, İyileşene kadar odada karantinada, yemeği eldivenle kapıdan içeriye bırakıp kapıyı kapatıyorlarmış, eşine ve çocuğunada kontrolleri yapılıyormuş.

  • Babamın arkadaşı aynı şekilde çocuğu ve eşiyle beraber evde kalıyor ama bir odada.bugün 3 veya 4.günü olması lazım tedavi bitene, İyileşene kadar odada karantinada, yemeği eldivenle kapıdan içeriye bırakıp kapıyı kapatıyorlarmış, eşine ve çocuğunada kontrolleri yapılıyormuş.

    hastalık tespit edildikten sonra tamam bu önlemler yeterli ama kuluçka süresinde de mi eşi ve çocuğuna bulaşmadı bu hastalık