🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 500 binde 70 bin vaka derken? Test edilenler ateşi ya da nefes darlığı çekenler genelde.

    518 bin kişiye test yapılmış ve bunların 74 bini pozitif çıkmış. Bu orana bakarak Türkiye de her 100 kişiden 14'ünde korona var denilebililir, düz mantıktan. Yoksa işin işine özel şartlar girdiği zaman durum değişir.

  • Facebook'ta rastgeldim bunu paylaşmışlar, cidden garip.


    https://www.ankaradanhaber.com…ona-dan-oldu-h114688.html


    Testleri 2 kez negatif çıktı ama corona'dan öldü!

    Testleri iki defa negatif çıkan Akbank çalışanı 47 yaşındaki Ali İhsan Orallı, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bankanın 18 personeli de testleri pozitif çıktığı için tedavi görüyor.



    Yeni tip koronavirüs salgını ülkemizde genç-yaşlı, hasta- sağlıklı demeden can almaya devam ediyor.. Akbank çalışanı 47 yaşındaki Ali İhsan Orallı koronavirüsten hayatını kaybetti.

    Acı haberi Twitter hesabından duyuran CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, koronavirüsten vefat eden Ali İhsan Orallı'nın koronavirüs testinin 2 kez negatif çıktığını belirtti.

    18 Akbank çalışanın da testi pozitif çıktı

    Barış Yarkadaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

    "Akbank İzmir Bölge Krediler Müdürlüğü yetkililerinden testleri 2 kez negatif çıkan 47 yaşındaki Ali İhsan Orallı da Coronavirüs yüzünden hayatını kaybetti. Vefat, Akbank çalışanlarına mail yoluyla duyuruldu. Bankanın 18 personeli de testleri pozitif çıktığı için tedavi görüyor"

  • Dün gece aynı haberi paylaşmıştım hocam,

  • Bankamatikte sıra beklerken sosyal mesafeye genel olarak uyulduğunu sevinerek gördüm. Ta ki arkamı dönüp hemen dibimdeki 50li yaşlardaki dayıyı görene kadar. Lütfen uzaklaşır misiniz dedim. Amma şey yaptınız diyor bana. Ya git uzaklaş diyorum. Bana ağzında maske var ne korkuyorsun diyor. Ben de kendisine "ama sende maske yok uza buradan" dedim. Söylene söylene gitti.

    Bu nasıl bir kafadır nasıl bir mantıktır nasıl bir cehalettir.

  • Bu arada Amerika her türlü ölümü test edilmese bile covid olarak açıklıyor. Salgın sonrası Çinden tazminat almayı düşünülürse normal sayılır...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • 518 bin kişiye test yapılmış ve bunların 74 bini pozitif çıkmış. Bu orana bakarak Türkiye de her 100 kişiden 14'ünde korona var denilebililir, düz mantıktan. Yoksa işin işine özel şartlar girdiği zaman durum değişir.

    Test genellikle semptom gösterenlere ya da yakınlarına yapıldığı için dediğinizin hiç bir hakikatı yok. Bu durumda düz mantık çalışmaz

    BORN IN WINTER

  • Ölüm takdiri ilahi, negatif hastanın ölmesiyle pozitif hastanın ölmesi aynı sonuca varır. Ramazan ayı da yaklaştı. Musibetler daha az ve sıkıntılı geçer. Tedbiri aynı şekilde devam ettirmeliyiz. Ümitsizlik bize zarar verir. Herşeyin bir sonu var bu hastalıkta geçip gidecek ve unutulacak.

  • Ramazan ayinda insanlar gunduz cogunlukla uyuyor. Disari cikan insan sayisi az olur.


    Vaka sayisi az olan illerde, iller arasi gecisler yasaklandigi icin vaka sayisi sifirlanma ihtimali yuksek.


    Ramazan ayi her yonden ilac gibi gelecek. Toplumsal yardimlasma ve dayanismayida artiracak. Ekmegimizi paylasmaya devam edelim.

  • Beylikdüzü istikametinde E-5 kenarı büyük bir market var bugün mutfak ihtiyaç larım için oraya gittim ve çok üzülerek hiç bir şey almadan geri döndüm markette çalışanların eldiven takmaları yasakmış o kadar kalabalıktı ki mesafe denilen şey hiç uğramamış virüs çoğaltma yeri gibiydi çok üzücü insanlar bitişik sebze meyve almaya çalışıyor ve kimsenin umurunda değil sanki hiç hastalık yokmuş gibiydi;(