🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Zamanında ülke ülke genlerimizide çalmışlardı her ülkeye göre virüsü ayarlamışlarmıdır? Hocam

    Oktar babunamiydi neydi. Israile satmislardi genlerimizi.


    Ayrica virusun laboratuvar yapimi oldugu komplo teorisi kanitlanmis bisey degil.

  • Avrupada kısıtlamarı kaldırabilecek 3 ülke var şu anda Almanya, Avusturya, İsviçre bu 3 ü hariç aktif vaka sayısı olarak düşüşte olan ülke yok.Evet İspanya ve İtalya yayılma hızı düşüşte ona seviniyoruz fakat hastalık henüz düşüşe geçmedi.Bu arada Almanya nın ölü oranlarında da her hangi bir değişiklik yok. Kapatılan vakalarda bile ki ölüm oranı daha yüksek çıkıyor 15 gündür %5 te gidiyor. Şuan hiç hasta yeni hasta gelmese bu oranın daha da düşeceği açık. İngiltere nin ölüm oranlarının yüksek olması bilemiyorum NHS 2000 lerin başında çok muazzamdı hele son 10 senedir çok kötü durumda diyen 4-5 farklı yazar gördüm.En önemli nedeni bu olabilir.Fransızlar korkarım o yaptıkları aptalca seçim günün ve eylemcilerin ceremesini daha çok çekecekler. Dün veya önceki gün Macron, klorokin tedavisini ilk yapan prof didier raoult un yanına gitti.Eğer gerçekten mucize ilaç "game changer" tabir edilen bir ilaç ise etkisini 1 haftada fransa da gösterecektir.Yoksa Fransa italya ve ispanya dan bir farkı olmayacak.
    Şu test vaka oranını niçin takip ettiğinizi öğrenebilir miyim? Benim bildiğim test yapılan muhtemel kişiler ( sağlık çalışanları, karantinadaki vatandaşlar, hastalanan insanların çevreleri, sıradan halk.) Zaten bu saydığım ilk 3 grup direk temaslı pozitif gelme olasılığı yüksek.Sokaktan geçene test yapmıyoruz diyor bakan.Demek ki test pozitiflik sayısı Türkiye geneli için bir önem taşımıyor.Ben her gün eklenen vakaya bakarım dünün toplam sayısına ne kadar oranda eklenmiş. Bugün %11 hala . 50 bin i görmeden %10 nun altına inmesi gerekiyor.Şu anda rakam olarak aşağı yukarı Almanya'yı aynı takip ediyoruz. Temennimiz daha da düşük olmasından yana fakat onları biraz geçebiliriz.
    Dün gece domuz gribi sürecini araştırdım. Nisanda küresel pandemi ilan ediliyor. Obama nın aralıkta aşı olduğu görülüyor.Koskoca amerikan başkanına direk aşı vurmazlar,diğer insanlarda ne gibi yan etkisi var onu iyice bakarlar diye düşünüyorum.Neyse 7-8 ayda aşı hazır hale gelmiş. Şimdi bu hastalık domuz gribinden daha beter daha olağanüstü şartlar içerdiği için daha erken bulunacağını düşünüyorum.Eylül bilemedin Ekim diyorum.Ha o zamana kadar zaten bu yayılma hızına bakarsak çoğu kişi enfekte olacak ama neyse.Öyle kalkıpta aşı 2 seneden evvel bulunmaz diyen iç karartıcı haberlerde inanmak istemiyorum. Birde tutturmuşlar yok eskisi gibi olmayacak artık insanlar el sıkışmayacak sosyal mesafe olacak bilmem ne.Ya hu İspanyol 50 milyon adam götürmüş, sonrasında nolmuş millet el sıkışmayı bırakmış mı?Yani bu felaket telallarını dinlemekten gına geldi.Optimistlik başka realistlik başka pesimistlik başka, millet realist olacağım diye ya optimist oluyor ya da pesimist oluyor.

  • Yüksek ihtimalle sokağa çıkma yasağı uzatılabilir sadece 2 gün olacağını düşünmüyorum.

    Sadece hafta sonları için uygulanabilir hafta içi herkezin işi gücü var üretimin durmayacağını yetkililer açıkladılar çoğu kez uzatılmaz sadece öbür hafta sonuda devam eder.