🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • yarın akşam görünüşe göre 1.000.000 barajını geçeceğiz ve artık milyon milyon sayma yoluna gideceğiz gibi umarım yanılırım

  • Daha ne tedbir alınacak yengemi virüsten dolayı kaybettim dayımın durumuda pozitif onun için sizlerden dua bekliyorum arkadaşlar Allah razı olsun şimdiden.

    Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin dayınıza acil şifalar dilerim...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC): Kovid-19’a yakalanan kişiler, semptomlar ortaya çıkmadan 1 ila 3 gün öncesinden itibaren hastalığı başkalarına bulaştırabiliyor.

    Hocam geçen geceki meşhur teke tek programında ara ara verdikleri en net olarak program sonunda fatih beyin üstünde anlattığı tablo vardı onu bulabilsem atsam keşke. videoda bu


    Hastalık sürekli bulaşıyor semptom göstermeden önce bile. Ya benim kafamın almadığı şeyler var ilk günden beri. Hastalık niçin herkeste çok farklı semptom gösteriyor. Bu kadar yayılması yüksek olan hastalık niçin bu kadar öldürüyor. Bakın ölüm oranı %5 diyorlar ki asemptomluları sayarsak bu oran çok çok daha az olacaktır ama %1 bile bu yayılma hızına bölünme hızına göre çok fazla. Bilemiyorum
    dün haberde 31 yaşında adam italya da 25 senedir spor yapıyorum diyor su polosu yapıyor sigara içmiyorum diyor adam vücutta heykel gibi 1.5 hafta yoğun bakımda kalıyor, diğer haberde 105 yaşında kadın taburcu oluyor, doktorun beyanı hiç tedavi uygulamadık desem yeri diyor kendi kendine iyileşti yoğun bakıma girmedi hiç diyor.Ben anlamıyorum garip şeyler oluyor.

  • Bakanımızı virüs ilk olarak Çin'de çıktığı zaman yaptığı işlerden dolayı takdir ediyordum ama son haftalarda vaka sayısının artık kontrol edilemez hale gelmesi,özellikle bazı uygulamaların hala düzene girmemesi çoğu kişi dahil beni de huzursuz etti.

    1.olarak bakan her açıklamasında Türkiye olarak bu virüse en hazırlıklı ülke olduğumuzu, virüsün Çin'de çıkmasından itibaren bir Bilim kurulunun oluşturulduğundan bahsediyordu.Açıklamalarında bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda yaptıkları her şeyi kronolojik olarak sayıyordu. Virüs ilk olarak Çin'de çıktıktan 3 ay sonra bize geldi.Peki bu sureç içerisinde neden tüm doktorlarımız, hemşirelerimiz kısacası sağlık personelimizin teçhizat eksiği giderilmedi? Bu ihmalkarlığın sonucunda 600 sağlık personeli bu virüse yakalandı ve Çapa Tıp'ın en önemli proflarından Cemil Taşçıoğlu vefat etti ki niceleri de hayat mücadelesi veriyor.


    2.olarak ise Çin'de yapımı yaklaşık 1 haftada bitirilen hastaneler varken neden Okmeydanı hastanesi ve Başakşehir hastaneleri ile ilgili çalışmalar yumurta kapıya dayanmadan yapılmadı? Yoğun bakım ünitesine bu kadar ihtiyaç duyulan bir dönemde bunlar göz ardı edilemez.


    3.olarak ise Organizasyon eksikliği.O da bu videoda kısaca var. Bu arkadaşımızın annesine corona teşhisi konuldu.Hastaheneye gittiklerinde yaklaşık 8 saat boyunca sırada beklediklerini söylüyor.Ve kim bilir o kadın hasta olmayan kaç kişiyi daha enfekte etti bu süre zarfında.

    İyi geceler..

  • ABD Savunma Bakanlığı, Corona virüs nedeniyle ölümlerin artması uyarısı üzerine 100.000. adet ceset torbası talebinde bulundu.

  • Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu:

    “Bu iş öyle iddia edildiği gibi hemen bitmez. Mayısta da bitmez, haziran ayında da bitmez, temmuz ayında da bitmez. Nasıl bitecek? Önce çaresi bulunacak. Şu anda burada aşı bulundu, deneniyor. Daha uzun süre salgın sürecek.”

  • Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu: (California Üniversitesi) "Hala insanlar balık tutmaya gidiyor, bir arada yaşıyor, sokaklarda dolaşıyor. Bu böyle gitmez. Ne yazık ki kısa süre içinde Türkiye'de de koronavirüs salgınında patlama olacak.”