🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi İlhami Çelik:


    "Çocuklar Koronavirüsü daha fazla kişiye bulaştırabilir."

    Çalıştığım hastanenin (Kayseri şehir) başhekimi. ALLAH güç kuvvet versin kendisine uykusuzluktan gözleri şişmiş. Bi Ankara bi Kayseri çok yordu süreç hocamı

  • E-devlette COVID-19 kaynaklı ölüm İstanbul için dün 20 tane görünüyor. Ne demiştim açıklanan sayıları tüm Dünyada 3x-6x olarak hesaplayın.

    https://www.turkiye.gov.tr/ist…elediyesi-vefat-sorgulama

    Evet hocam bende şimdi inceledim verilen rakamlarla edevlet üzerinde ki rakamlarda farklar var bu konu hakkında bakanın acil olarak açıklama yapması gerekiyor!

  • TEYİTSİZ

    OSMANCIK’TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI


    Çorum’un Osmancık İlçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında bugünden itibaren geçerli 48 saatlik sokağa çıkama yasağı ilan edildi.

    Einmal editiert, zuletzt von Eraay ()

  • Özelikle şu günlerde aklıma gelen bir soru var? Bu şekilde zor bir süreçten geçerken, ya büyük Marmara depremi meydana gelirse? Diyelim ki geldi, ne yapacağız batı kesimler olarak özelikle de İstanbul.


    Hiç düşünmek bile istemiyorum, durum oldukça vahim ötesi olur. Yani ülkemizin başından geçen en zor ve en büyük sorun olur. Eğer rabbim bu depremi yapacaksa, ki çok yüksek ihtimalle olacak bu deprem.


    Umarım uzak vade de gerçekleşir. Şimdi burada bazı arkadaşlar felaket tellallığı mı yapıyorsun diyecek ama, bu durumun olması söz konusu, yani ihtimaller çerçevesinde. Bütün senaryoları şimdiden hazırlamak lazım ki, o anda soğuk kanlı davranıp hayatımızı kurtarmamız ve devam ettirmemiz için.


    Bu arada bundan alakasız olarak başka bir şey daha yazmak istiyorum. Haklı olarak bazı arkadaşlar bu süreçte sokağa çıkma yasağının gelmesini istiyorlar bunun yanı sıra bende sokağa çıkma yasağının gelmesini istiyorum ama maalesef bu işler öyle he deyince olacak şey değil arkadaşlar! Diyelim sokağa çıkma yasağı geldi. Asgari ücretle zor geçinen insanlar ne olacak?


    Hiç kimse dışarıya acil bir durumdan dolayı çıkamayacağı yüzünden bu ülkenin ekonomisi iç olarak çark dönemeyecek. Yada kira veren bir insan ve evini geçindiren bir insan hiç çalışmadan ve para kazanmadan onları nasıl ödeyecek? Bunları hiç düşündünüz mü? Eğer bir sokağa çıkma yasağı gelecekse o öyle 1 haftalık olmaz, en az iki hafta ve üstünde hatta daha fazla bir süreci kapsar.


    Yine doğal olarak, bizim canımız bu ülkenin ekonomisinden daha mı önemli diyeceksiniz? Yine haklısınız. Kısaca devlet bu duruma eğer sokağa çıkma yasağı getirecekse bunların hepsini karşılaması lazım ve buda kolay bir şey değil arkadaşlar. Bu duruma objektif bir mercekten bakıp bu ülkenin her insanın ve ülkemizin bu süreçte en iyi şekilde en doğru şeyi yapmaya çalışıyorlardır inşallah.


    Ama şu son günlerde getirilen kısıtlamalar sokağa çıkma yasağının ayak sesleri olabilir. Şehirler arası ulaşımda kısıtlamalar getirilmesi, her hangi bir şehre ulaşımın valilik iznine bağlı olması bunlara örnek. Yada bu durumu bu şekilde atlatacağız. Allah ülkemize zeval vermesin, sonumuzu hayırlı eylesin...


    Allah hayırlısını eylesin, sağlıcakla kalın...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Hep konuşuyoruz ya yayılma hızının düşmesi lazım diye bizde çok çok fazla diye.Ki muhtemelen bugün pazar olduğu için test sayısıda yeni hasta sayısıda düşük gelir biraz ama neyse İtalya nın kaç haftadır sıkıntıda olduğunu biliyorsunuz, 9 martta karantina ya aldılar şehirleri yayılma hızında önemli oran olarak söylenen %10 nun altına ayın 23 den beri düştüler.Bakın yeni ölüm sayıları gelecektir ona birşey demiyorum yeni hasta sayıları 23 ünden beri kritik eşik olan %10 nun altına düştü. 9 MARTTA ALINAN KARARDAN 2 HAFTA SONRA ETKİSİ GÖRÜLDÜ 2 HAFTA.Yani bizim şimdi alacağımız önlem nisan ortasında anca etkisini gösterecek. Arkadaşlar ekonomik kriz mriz işini geçtik artık.Gerçekten yayılma hızımız çok yüksek.Hala sosyal medyada afedersiniz ama ev partileri yapan hayvanlar var. Allah belanızı versin alayınızın.Şu an da insanlar psikolojikman hastalık belirtisi taşıyorlar, yani hasta olduğunu düşünüyor bu insan hastahaneye gitse bir dert gitmese bir dert.Biraz haberlerden de anladığım kadarı ile özel hastahaneler çevrenizde eli kolu uzun birisi olmadığı sürece sizi almak istemiyorlar, geceliği ne kadar yoğun bakımın 4-5 bin lira ? 10 gün 50 bin eder ama istemiyor paran varsa bile bakılamıyorsun. Allah yardımcımız olsun, mutasyon filan deniliyor inşallah olmaz, dünyanın işi tamamen yeni etkileri sağlam baskılıyıcı ilaç bulunmasına kalmış.Tabi işin sadece kötü yanına bakmamak lazım 2 gündür televizyonlarda görüyorsunuz rektör hanım ve ailesi koronavirüsü atlatmış.Kendisi 57 civarı eşide bugün tvde yanlış duymadıysam 62 civarı üstelik eşi kronik astım hastasyımış.Video yu bulamadım detaylı konuştuğu fakat yaptığı röportaj var okuyunuz.
    https://www.armanayse.com/elveda-corona/

  • Tabi burda yeri midir değil midir bilmiyorum ama İnternete girdim. Covid-19 nedeniyle mağdur olan insanlara nasıl bir faydam dokunabilir diye bağış adı altında tarattım. Ahbap denilen bir organizasyon internet üzerinden bağış kabul ediyor. Ücreti siz kendiniz belirliyorsunuz. Bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey bu aslında. Bizim bizden başka kimsemiz yok. c84ae55266ceb44db.jpg

    devlet kurumuna bağış yapmayı yeğlerim.

  • 1800 yeni vaka ilginç cidden daha fazlasını beklerken düşüyo bu çok ilginç bi kaç gündür böyle sizce de değil mi bi de saat 19:00 da açıklandı

    Scientia potentia est