🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Liglerin ertelenmemesi tamamen saçmalık. Tek bir sporcu,teknik adam, görevliler,polislere bir şey olursa sorumlusu tff'dir. Yatacak yerleri yok. Avrupa şampiyonası seneye ertelendi. Şampiyonlar ligi, Avrupa ligi ertelendi. Dünya üzerinde çoğu lig ertelendi. Fikstür derdi yok. Bu çok delikanlı TFF başkanı samimi ise her maçı tribünden gidip izlesin.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Liglerin ertelenmemesi tamamen saçmalık. Tek bir sporcu,teknik adam, görevliler,polislere bir şey olursa sorumlusu tff'dir. Yatacak yerleri yok. Avrupa şampiyonası seneye ertelendi. Şampiyonlar ligi, Avrupa ligi ertelendi. Dünya üzerinde çoğu lig ertelendi. Fikstür derdi yok. Bu çok delikanlı TFF başkanı samimi ise her maçı tribünden gidip izlesin.

    Yabancı oyuncular hatta Türk oyuncular yakında maçlara çıkmak istemeyebilir ve haklılarda

  • Avmler de açık değil mi? Yuh ya para hırsı gözlerini bürümüş. Süreç iyi gidiyordu ama bu umre olayı, Avm ve liglerin kapanmaması süreci baltaladı. Bu yüzden başımız çok ağrıyabilir.

  • Ben bu videoya inanmadım. Sağlık çalışanı değil de Twitter'da her şeyi çok bilen teyzeler gibi. Yok kıyafetleri yıkayın 60 derece. Yok su için mideye gitsin ciğerlere değil. Hiçbir sağlıkçı böyle konuşmaz. Yalan çünkü su ile mideye gitsin ne alaka? Sağlık derneği falan gönüllü gelmiş olabilir bunlar.

    Bence gayet güzel ve açıklayıcı anlatıyor doğruluğunu bilemeyiz tabi ama bence gerçek..

  • Haberin tamamını paylaşmamışlar.İlaçın daha faz1 deneyleri bile yapılmamış insanlar üstünde oda "early summer" yani yaz başında başlayacaklarmış.İnsanlara sanki yarın ilaç çıkacakmış gibi eksik haber yaratan twitter sayfaları deli ediyor beni.

  • Bidaha Söylüyorum Zaten İlaç veya Aşı En Erken Sonbaharda Çıkabilir.Çoğunluk Şirketler 1 Yıl Gerekli Diyor.Siz Tedbirinizi Alın Ne Çıkrsa Bahtınıza!!!

    Şuan en erken kullanıma çıkabilecek ilaç "remdesivir" adlı ilaç çünkü bu ilaç ebola için yapılmıştı ve zaten var olan bir ilaç.Bu ilacında Covid19'a karşı kullanımına durumu kritik hastalarda başlanmıştı sonuçları nisan ayının 27'sinde paylaşılacak.Eğer cidden söylendiği gibi etkili bir ilaç ise hemen dağıtımı ve kullanımı başlayabilir diğer ülkelerede.

  • Bugün zorunlu işlem için bankaya gittim. Banka kapıları kapalı müşterileri iki iki alıyorlardı içeri. Güvenlik arkadaş da maske ve eldiven takmış vatandaşın teki ortalığı yıktı siz bize hasta muamelesi yapamazsınız diyor ben hasta değilim siz bana bu muameleyi yapamazsınız ben müşteriyim bu bankaya girerim diyo . Sizi şikayet edeceğim diye çalışanlara çemkirdi durdu. Bazı insanlar gerçekten boşvermişliğin dibini yaşıyorlar maalesef.

    İyi ki ben orda değildim.. O arkadaş, o yakınmalarını en yakın acil serviste de devam ettirebilirdi!!

  • Aksarayda 2 şüpheli vardı umreden gelen bundan öncede şüpheliler olmuştu sonrasında negatif sonuçları açıklamışlardı fakat bu 2 şüpheli hakkında açıklama yapılmadı bilgisi olan var mı ?

  • Her şey bir yana şayet bu coronavirüs etkisi uzun süreli olursa Dünya büyük bir küresel kriz görebilir. Bu durumda belki de 1 yıl sonra coronavirüs değil kriz sebebiyle ölümleri konuşabiliriz. Allah korusun.

  • eğer devlet bunların yerini açıklamıyorsa bir bildiği vardır şurda var burda var demek bana göre doğru değil söyledikleri bir söz vardı panik doğruyu yaptırmaz evet büyük bir sıkıntı var yetkililerin söylediklerine uyup kendi yapmamız gerekenleride yapmamız gerekli şu anda maalesef halkımızın bir kısmı bana birşey olmaz havasında bu beladan topyekûn mücadeleyle kurtulabiliriz herkes kendinden sorumludur bir kişinin en az dört kişiye bulaştırdığını unutmadan herkesin üzerine düşüne yapması gerekli mevlamdan herkese bol bol sağlık diliyorum

  • Biraz önce star ana haberde korona virüs bilim kurulu üyesi bir hocamızı dinledim. Çok net şeyler söyledi, sağlık bakanlığının ne için hastalığı kapanların il isimlerinin veya nerden olduğunu açıklamadığını uygun bir dille anlattı. Örneğin bu salgın İstanbul'da ise diğer şehirlerde bulunan vatandaşlar kendilerini korumaya bilir dedi. Hastalığı geçiren yüzde 80'lik kısım çok hafif belirtilerle geçirdiği için hiç bir sağlık kuruluşuna başvurmuyorlar diye de ekledi. Bir şehir ismi telaffuz edersek bu hastalığı geçiren ama bunu bilmeyen kişiler bulundukları şehirden virüsü başka yerlere taşıyabilir dedi. Bilim kurulunda bu görüşe katılmayan hocaların olduğunu ama sağlık bakanlığının bu haklı sebeplerden açıklamadığını söyledi. Bu sebepler bana da çok mantıklı geldi.

    Bir diğer dikkat çeken açıklaması, aldığımız tedbirlerle ve vatandaşların kendilerinin aldıkları tedbirlerle 3 ila 5 bin civarında vaka sayısı ile bu salgını atlatabiliriz, vatandaşlar kurallara uymazsa bu sayı çok fazla artacaktır dedi.

    Salgının 3-4 hafta yükselme eğilimi göstereceğini ve alınan tedbirlerle bu zamandan sonra azalma trendine girmesini beklediklerini belirtti.

    Ayrıca sigara içen kişilerin normal kişilere göre bu hastalığa yakalanma oranları 14 kat daha fazla diye de altını dikkatle çizdi.

    Devletimiz bir yol programı uyguluyor ve bizler de kendi korunmamızı ek olarak alıp bu sürece yardım etmeliyiz. Biz ailece 1 veya 2 hafta çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmama kararı aldık ve 4 günü böyle geçirdik. Dışarıya market ve ihtiyaçlarımızı karşılamak için sadece bir kişi dışarı çıkıyor ve gelince kendini dezenfekte ediyor. Herkes elinden geldiğince bu sürece yardım etmeli, herkese sağlıklı güzel günler dilerim.