🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Telegraphın haberine göre İtalya artık 80 üstü yaşlılarla ilgili sağlık hizmetini durdurmuş.Altındakiler ise sağlık durumu yapısına göre savaşta olduğu gibi kimin ölüp kimin yaşayacağına karar veriyorlar...

    Abartıyorsunuz diyenler ile paylaşalım bu mesajı.. Yazık çok yazık eğer doğruysa.

  • Abartıyorsunuz diyenler ile paylaşalım bu mesajı.. Yazık çok yazık eğer doğruysa.

    önce doğruluğu teyit lazım, bayılıyoruz böyle şeylere çünkü..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Güzel kardeşim, 10 bin kişi geldi umreden o zaman niye Atatürk havalimanı ni dediğinizi yapmadilar da gittiler Ankara'ya indirdiler de yurtlara koydular, devlet demek ki dusundu taşındı niye para harcayim havalimanina 10 bin yatak 10 bin koltuk 10 bin kisilik yemek cikarilmasi icin restoran firmasi kiralayim zaten yurtlarda bunlar var dedi galiba

    Yurtlara koydukları insanların ne şartlarda kaldığını gördün mü ? sözde karatina fakat hepsi iç içe dip dipe yaşıyor.Atatürk havalimanına karantina alanı yapılması demek sadece yurtdışından gelenlerin kalacağı yer anlamına gelmiyor,içerdeki hastaların sayısı arttığı zamanda müdahale edilecek yer lazım.

  • Yurtlara koydukları insanların ne şartlarda kaldığını gördün mü ? sözde karatina fakat hepsi iç içe dip dipe yaşıyor.Atatürk havalimanına karantina alanı yapılması demek sadece yurtdışından gelenlerin kalacağı yer anlamına gelmiyor,içerdeki hastaların sayısı arttığı zamanda müdahale edilecek yer lazım.

    Neyse önümüzdeki günlerde göreceğiz, devletin takdiri

  • Hocam ben en başından beri ara ara yazıyorum bu konuya ve abartıyorsunuz diyen taraftayım, daha bu sabahta yazdım etkileri domuz gribiyle paralel giden, yayılması belki de daha fazladır covid-19 un ki bu ölüm oranını düşürür, sadece mantığımın almadığı olay şu 10 sene öncesine göre yeni bir ulaşım icat olmadı global dünya aynı şekildeydi. 10 sene önce bu kadar büyük önlemler alınmamıştı bugün niye alınıyor? Bu sorunun cevabını merak ediyorum. Önceki tecrübelerden ders mi aldık yoksa sosyal medyanın gelişmesiyle direk toplum etkisi çok daha fazla oluyor alınan kararlarda o yüzden mi? Yoksa başka bir durum mu var? Öncesinden ders aldıysak ne mutlu ha yok diğer ihtimallerse iş dallanıp budaklanır. Yoksa hiç birimiz sadist değiliz 1 masum canın bile ölmesini istemeyiz.

  • Domuz gribi ile karşılaştıranlar var halen.Domuz gribinde hastalanan kişide virus kuluçka altındayken kimseye bulaşmıyordu buda insanlar arası yayılmayı sınırlı tutuyordu.Covid-19'da ise hastalanan kişi 14 güne kadar hasta olduğunu bilmeden başka insanları hasta yapabiliyor.Ayrıca iyileşen birisinin 37 güne kadar taşıyıcı olabileceğinden bahsediliyor.Covid-19 bulaşan birisi minimum 25 sağlıklı insana bulaştırıyor hastalığını ama halen "abartılıyor" diyebilenler çıkıyor ne garip bir milletiz ya.

  • Adalet Bakanı Gül, koronavirüs tedbirleri kapsamında, "nöbetçi noterlik" uygulamasının yeni bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı.


    Adalet Bakanı Gül: "Denetimli serbestlik kapsamında hükümlülerin toplu olarak yaptıkları tüm faaliyet ve çalışmalar sona erdirilmiştir."


    Adalet Bakanı Gül, koronavirüs tedbirleri kapsamında 60 yaş üstü hakim ve savcıların idari izinli sayılacağını bildirdi.


    Bakan Gül: "Cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların sağlığı devlete emanettir. Bu konuda büyük titizlik gösterilmesi hepimizin ortak beklentisidir."


    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs önlemlerine ilişkin 15.30'da açıklama yapacak.


    Ayrıca Koranavirus Bilim Kurulunun toplantısı devam ediyor.Toplantı sonunda basın açıklaması yapılacak.

  • Abartmayan İngiltereyi takip edeceğiz.Malum hastalığı doğal akışına bırakan bir tutum izliyorlar...

    Viruse mutasyon geçirmesine neden olacaklar diye korkuyorum.Ne kadar çok bulaşma o kadar fazla mutasyon riski... WHO'nun buna izin vermemesi lazım.


    Ayrıca böyle bir durumda virusle savaşan tüm ülkelerin İngiltere'ye yasak koyması lazım.

  • Garip milletiz vessellam.Böyle anlaşılıyor değil mi? Okuduğumuzu direk ilk cümleden bütün yazının anlamını çıkartarak gerisini okumadan fikir sahibi olmalıyız değil mi ?.orada sormuş ki niçin bu önlemler alınıyor? Amaç doğru soruları sorup sorunun kaynağına ulaşmak, sonrada sorunun çözülmesi için uğraşmak ama ne yapalım? Peki bende düz mantık bakıyorum bundan sonra. Soru sormadan feryat figan evlere kapanalım her yerden felaket haberleri paylaşalım. En iyisi bu.

  • Reinfect olayı %5 öldüren bir virüs için cidden tehlikeli, virüs bulaşıp iyileşen Çinliler ithal vakalardan sonra tekrar salgınla karşılaşabilir. Hubeide karantina yarım gün kaldırıldı dün ama enfekteler artınca tekrar karar aldılar. Dirençli bir virüsle karşı karşıyayız. Şu an durdurmaktan başka çaremiz yok. Ya şimdi ya hiç.

  • Reinfect olayı %5 öldüren bir virüs için cidden tehlikeli, virüs bulaşıp iyileşen Çinliler ithal vakalardan sonra tekrar salgınla karşılaşabilir. Hubeide karantina yarım gün kaldırıldı dün ama enfekteler artınca tekrar karar aldılar. Dirençli bir virüsle karşı karşıyayız. Şu an durdurmaktan başka çaremiz yok. Ya şimdi ya hiç.

    Cidden yaptıkları rus ruleti. DSÖ'nun buna izin vermemesi lazım.

  • Viruse mutasyon geçirmesine neden olacaklar diye korkuyorum.Ne kadar çok bulaşma o kadar fazla mutasyon riski... WHO'nun buna izin vermemesi lazım.


    Ayrıca böyle bir durumda virusle savaşan tüm ülkelerin İngiltere'ye yasak koyması lazım.

    Üst düzey yoğun bakım uzmanları, İngiltere'nin koronavirüs krizine hazır olmadığı konusunda uyarıda bulunmuşlardır .

    Anestezistler Derneği tarafından düzenlenen ve bu hafta sonu yaklaşık 1000 sağlık görevlisinin izlediği özel bir web seminerinde, uzmanlar krizle mücadele için yeterli ekipman veya personel olmadığını itiraf etti.

    Uzmanlar, 10 koronavirüs hastası olan bir hastanenin 11 gün içinde önemli sedasyon ilacı propofolünden ve ağrı kesici ve anestezik olan alfentanil'in 24 saatten daha kısa sürede biteceğini tahmin etti. Ayrıca, zaten ulusal bir opioid fentanil sıkıntısı olduğu konusunda uyardılar.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...