🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar maske olayı büyük sıkıntı... ilk resmi vaka açıklandıktan sonra panik havası olacaktır inşallah girmez ama şimdiden bireysel olarak önlemlerimizi almalıyız.

  • Virus karantina'da 1 yayılıyorsa, virusu olduğu halde gizlendiğinde 5 yayılır, Virusu halktan gizleyen İran bunun bedelini çok ağır ödemeye başladı.


    Yavaştan erzak depolamaya başlasak iyi olur diye düşünmeye başladım fırsatçı kaynıyor ülke fiyatları uçururlar olası bir salgında.

  • bunda anlayamayacak bır sey yok aslında.kımse alması gereken önlemi almaz ve virüs cok daha hızlı yayılır..ve sonucu ağır olur..ok mı?

    Bizim açımızdan kötü olur evet. ama gizleyenler eğer gizleniyorsa ve günlerdir alınması gereken önlemleri almayanlar açısından söylemiştim ben.

  • 148 ölüm, 409 yeni vaka açıklanmış dün gece.

    Daha sonradan eklenenlerle birlikte 2625 ölüm gerçekleşmiş

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Kusura bakmayın da şu an ülkemizde virüsün olmaması imkânsız hemde ülkemiz yol geçen hanıysa. Bizden gizliyorlarsa hata ediyorlar.

    Gizlenmez burası İran değil. Tam tersine eğer tespit edilen olursa direk duyurulur millette ona göre önlem almaya başlar. Ha şuanda ülkemizde bu virüse yakalanıp tam olarak hastanelik olmayan kişiler olabilir tam olarak kaç günde etkisi artıyor felan bilmiyoruz yani virüsün tamamen etkisini göstermeye başlamadığı taze olan diyelim. O yüzden virüsün ülkemize girip girmediği 1-2 haftaya belli olacaktır.

  • Toplam onaylanan 79,700 vaka var Dünya geneli


    27,799 vaka dosyası kapandı ==> 25,173(%91)'i iyileştiği için 2,626(%9)'u hayatını kaybettiği için


    Şuan 51,901 vaka dosyası açık ==>40,334(%78)'i hastalığı orta düzeyde geçiriyor, 11,567(%22)'sinin durum ise ciddi.

  • Virus karantina'da 1 yayılıyorsa, virusu olduğu halde gizlendiğinde 5 yayılır, Virusu halktan gizleyen İran bunun bedelini çok ağır ödemeye başladı.


    Yavaştan erzak depolamaya başlasak iyi olur diye düşünmeye başladım fırsatçı kaynıyor ülke fiyatları uçururlar olası bir salgında.

    kesinlikle fırsatcılar çok olacaktır.


    Ben de bu akşam itibari ile kendimce tedbirimi alıcam erzak,bağışıklık güçlendirecek haplar, bitikisel ürünler, maske, eldiven, gözlük vs.


    Hastalığın ülkemize bulaştığı vakit neler alınmalı ,nelere dikkat etmeliyiz, doğru araç gereçler nelerdir gibi bir liste yapılabilir.

  • Iran, Kum şehri ikinci Hubei,Wuhan olacak gibi duruyor bölgeye gönderilen 4 tane profesör şehri terk etmiş güvenli çalışma ortamı olmadığından, ayrıca çok sayıda doktorun istifa ettigi bilgisi var doktorlara gerekli korunma malzemeleri sağlanamadığından çalışmayı red ediyorlarmış.

  • Afganistan daha da sıkıntı İrandan İran yine belli bir derece de Afganistan çok daha kötü durumda Afrika'ya da yayılabilir Ortadoğu'dan sıkıntı asıl o olur ayrıca virüs evrimleşiyor %3.3 olmuş ölüm oranı kulukça süresi de 4 hafta